Is Marvel Loki alvast minder gemeen aan het maken?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Is Marvel Loki alvast minder gemeen aan het maken?

Is Marvel Loki alvast minder gemeen aan het maken?

|
|

Laatste update:

Ook al lijkt het erop dat Loki in Avengers: Infinity War roemloos aan zijn einde is gekomen, toch krijgt de door de charismatische Tom Hiddleston gespeelde God van List en Bedrog straks zijn eigen mini-serie op Disney+. En Marvel lijkt te denken dat een serie over een antiheld toch aantrekkelijker is dan een serie over een superschurk: de biografie van Thor’s halfbroer is op Marvel’s officiële site opvallend genoeg ineens aangepast.

Andere draai

Website CBR.com merkte op dat de nieuwe officiële karakterbeschrijving van Thor’s halfbroer een hele andere draai geeft aan zijn personage: “Toen Thanos aan de God van List en Bedrog de macht over de aarde aanbood, de favoriete dimensie van zijn broer Thor, vroeg deze de Tesseract als tegenprestatie. Met een scepter waarmee hij gedachten kan manipuleren, kan Loki andere beïnvloeden. Zonder dat hij het weet oefende deze scepter ook invloed uit op hem, waardoor zijn haat voor zijn broer Thor en de aardbewoners groter werd”.

“Hij bedoelde het niet zo”

Oftewel: ook al was Loki bepaald geen frisse jongen om mee te beginnen, zo gemeen als hij in The Avengers was is hij volgen deze bio eigenlijk ook niet. Hij was zelf onder invloed van de Mind Stone in zijn scepter toen hij besloot de buitenaardse Chitauri met hun ruimteslakken los te laten op New York. Het zou wel verklaren waarom de God van Chaos en Leugens in alle films die na The Avengers uitkwamen iets minder gemeen was. En wij maar denken dat het door dat pak slaag van de Hulk kwam!

Naast Thor’s geadopteerde broertje krijgen er nog meer Marvel-personages eigen miniseries op Disney+: Zowel Captain America’s BFF’s Falcon en Winter Soldier als Avengers-tortelduifjes Vision en Scarlet Witch krijgen in de komende jaren hun eigen miniseries op Disney’s nieuwe streamingdienst.

Lees verder