Morgan Freeman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Morgan Freeman

Deze 9 acteurs hebben de beste voice-over stemmen!

|
|

Laatste update:

Denk jij er ook wel eens over na wie de voice-over van jouw leven zou moeten zijn? Er bestaan genoeg acteurs met geweldige zwoele stemmen die uitermate geschikt zouden zijn voor de rol. Hier zijn onze favorieten!

9. Meryl Streep

Meryl Streep is een vrouw die alles kan! Niet alleen kan ze fenomenaal acteren, ze heeft ook nog een prettig stemmetje. Nog een voordeel: het maakt niet uit waar je vandaan komt, want geen enkel accent is voor haar te moeilijk.

8. Cillian Murphy

Deze Ierse acteur staat inmiddels beter bekend als Thomas Shelby. Zou hij die diepe stem hebben gekregen van die duizenden sigaretten die hij moest roken voor Peaky Blinders? Hoe dan ook horen wij hem graag praten over wat dan ook, psychedelisch koraal bijvoorbeeld. 

7. Matthew McConaughey

Matthew McConaughey heeft een van de meest iconische stemmen met zijn Southern accent. Zijn stem is niet alleen heel herkenbaar, maar ook heel rustgevend. Hij heeft eens een slaapverhaaltje opgenomen voor de app Calm, waar wij elke avond mee in slaap vallen. Wil je nou niet 30 dollar betalen om het verhaal te ontgrendelen: hij staat ook gewoon op YouTube. 

6. Helena Bonham Carter

Haar uiterlijk is vaak nogal afleidend, maar haar stem is heerlijk rustgevend. Binnenkort kunnen we haar weer horen als een echte prinses in The Crown. Zolang ze niet als Bellatrix Lestrange aan het woord komt, maar gewoon als haar Londense zelf willen wij Helena graag als voice-over voor onze levensfilms!

5. Christopher Walken

Mochten we Christopher Walken willen inhuren als de alleswetende stem van ons verhaal, dan moeten we misschien wel eerst verhuizen naar New York. Alles wat uit de mond van deze acteur komt klinkt meteen legendarisch en ons alledaagse leven mag wel wat spannender op deze druilige donderdag. 

4. Beyoncé

Beyoncé is wereldberoemd geworden met haar muziek, maar wilt zich ook nog wel eens wagen aan wat filmrollen. Wij nemen ook genoegen met alleen haar stem. Ze zal zich waarschijnlijk nooit verminderen om het verhaal van ons gepeupel te vertellen, dus gelukkig hebben we al genoeg materiaal om toch te kunnen genieten van haar zwoele geluid. 

3. Sir David Attenborough

Technisch gezien is deze man geen acteur, maar hij is genoeg op tv. De koning van de natuurfilms! Mensen behoren ook tot het dierenrijk, dus wij zien geen enkel probleem waarom Sir David Attenborough niet onze paringsdansjes kan verhalen. 

2. Stephen Fry

Als je alle 7 boeken van Harry Potter hebt ingesproken dan moet je stem wel op het lijstje. Nou weten wij niet of ons leven genoeg materiaal leent voor 7 knotsdikke novels, maar het is fijn om te weten dat Stephen Fry het aankan. Ook hij heeft verhalen ingesproken voor Calm waarbij je heerlijk kan wegdromen. Dus of je nou uren naar spanning en magie wilt luisteren, of naar een kalmerend verhaaltje over lavendelvelden: bij Stephen Fry zit je goed.

1. Morgan Freeman

En op nummer 1: wie anders dan God himself! Door The Shawshank Redemption brak hij door als de perfecte narrator van elk verhaal. Of het nou gaat om gevangenen, de natuur, de kosmos of gewoon simpele toeristen op straat, door Morgan Freeman verandert alles in een topfilm.

Lees verder