De 5 beste (en 3 slechtste) rollen van Matthew McConaughey

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De 5 beste (en 3 slechtste) rollen van Matthew McConaughey

De 5 beste (en 3 slechtste) rollen van Matthew McConaughey

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Hij is sexy, veelzijdig en zijn achternaam is onmogelijk uit te schrijven. Tijd om eens terug te blikken op de beste (en slechtste) rollen van deze geliefde Oscarwinnaar!

De 5 beste rollen van Matthew McConaughey

5. The Wolf of Wall Street

Ondanks het enorme talent van McConaughey, moet hij vaak genoegen nemen met een bijrol. Maar daarbij steelt hij regelmatig de show! Zo ook in The Wolf of Wall Street. Hierin speelt McConaughey de doorgesnoven baas van Leonardo DiCaprio. Hij is slechts een paar minuten in beeld, maar dat was genoeg om van deze scène een instant klassieker te maken!

4. Dallas Buyers Club

In het waargebeurde Dallas Buyers Club speelt McConaughey een rodeocowboy die halverwege de jaren 80 ontdekt dat hij AIDS heeft. Wanneer hij wordt verstoten door zijn macho omgeving, begint hij een handeltje in nog niet goedgekeurde medicijnen. Het leverde hem zijn eerste (en laatste) Oscar-nominatie op, die hij meteen wist te verzilveren!

3. Dazed and Confused

Voor veel filmfreaks was Dazed and Confused de eerste ontmoeting met McConaughey. En daarbij maakte hij meteen een onwisbare indruk! In deze komedie van Richard Linklater (Boyhood) speelt hij een sleazy twintiger die zijn dagen slijt met het pesten van brugklassers en het versieren van meisjes die nog op de middelbare school zitten. Deze onweerstaanbare high-schoolfilm is zo relaxed, dat hij volgens ons zelfs helpt tegen een kater!

2. Interstellar

Zoals gezegd speelt McConaughey vaak bijrollen. In Interstellar krijgt de Oscarwinnaar gelukkig alle kans om te shinen! Hij speelt een astronaut die op een levensgevaarlijke ruimtemissie wordt gezonden die bepalend is voor de toekomst van de mensheid. Dit levert een oogstrelende sciencefictionfilm op met McConaughey als stralend middelpunt.

1. True Detective

Matthew McConaughey speelt net zo makkelijk een gladde womanizer als een krankzinnige psychopaat. Diezelfde veelzijdigheid zie je ook terug in het eerste seizoen van True Detective. Hierin speelt hij een ambitieuze rechercheur die onder invloed van een onopgeloste moordzaak langzaam maar zeker doordraait. Deze duistere whodunnit won talloze televisieprijzen. En wie McConaughey in actie heeft gezien begrijpt precies waarom. Nu maar hopen dat het derde seizoen van True Detective ook zo goed wordt!

De 3 beroerdste rollen van Matthew McConaughey

3. Killer Joe

In deze onfrisse film van de regisseur van The Exorcist speelt McConaughey een sadistische huurmoordenaar die gruwelijk wraak neemt op een gezin dat hem niet betaalt. Begrijp ons niet verkeerd, McConaughey is in topvorm. Maar de finale met een bijzonder onsmakelijke bijrol voor een kippenboutje is alle soorten nope!

2. Free State of Jones

In Free State of Jones speelt McConaughey een gedeserteerde zuidelijke soldaat tijdens de Amerikaanse burgeroorlog die in opstand komt tegen zijn meerderen. Niet onaardig, maar het is allemaal een beetje braaf en saai. En McConaughey de hoofdrol geven in een brave, saaie film is eigenlijk een doodzonde…

1. The Dark Tower

Dankzij films als It en Gerald’s Game staat Stephen King weer helemaal in de belangstelling. De langverwachte verfilming van The Dark Tower past helaas niet in dit rijtje, niet in de laatste dankzij McConaughey op de automatische piloot in de schurkenrol. Schrale troost: ook de al even charismatische Idris Elba kwam niet uit de verf in deze duffe fantasyfilm.

Lees verder