De beste (en slechtste) films van... Morgan Freeman!

Door Redactie
Morgan Freeman

De Nelson Mandela look-a-like met kalmerende stem weet wat acteren is! Met een waslijst aan topfilms was het een eitje om er een aantal pareltjes uit te halen. Maar Morgan Freeman heeft ook wat vreemde filmkeuzes gemaakt en we zijn niet te beroerd om die erbij te doen!

De Beste

7. Bruce Almighty

Freeman speelt voornamelijk serieuze rollen, maar af en toe doet hij een poging tot een komedie. In Bruce Almighty steekt Morgan er als een god bovenuit. Letterlijk!

6. Kiss the Girls

Ja hoor, er moet weer een crimineel worden gevonden. Morgan Freeman speelt de forensisch psycholoog die samen met een slachtoffer op zoek naar een seriemoordenaar die zichzelf 'Casanova' noemt.  

5. Invictus

Deze rol stond Morgan Freeman natuurlijk op het lijf geschreven! Zonder al te veel moeite portretteert hij de nieuw verkozen president Nelson Mandela. Mandela denkt dat hij zijn mensen weer bij elkaar kan brengen door middel van sport. Een iconische rol voor een iconische acteur.

4. Million Dollar Baby

Een film geregisseerd door Clint Eastwood... met Clint Eastwood in de hoofdrol. Genomineerd voor 7 Oscars waarvan er 4 zijn gewonnen. Waaronder uiteraard een voor Freeman! Dit ijzerscherpe verhaal wordt verteld door de oude ex-bokser Scrap, gespeeld door Morgan. Daardoor kan je dus genieten van zijn prettige voice-over stem. 

3. Se7en

IJdelheid, luiheid, hebzucht, wellust, jaloezie, gulzigheid en woede; dit zijn de zeven hoofdzonden. Iemand neemt deze zonden wel heel serieus en gebruikt ze als reden om mensen te gaan vermoorden. Aan Morgan Freeman en Brad Pitt de taak om deze serial killer op te sporen. 

2. Unforgiven

Een western geregisseerd door toch wel de bekendste filmcowboy ever, Clint Eastwood. Hij geeft zichzelf uiteraard weer de beste rol, maar Morgan Freeman mag er ook wezen. Clint gaat nog een keer met z’n geweer op pad, maar dat doet hij niet zonder zijn maatje Freeman. Ook als je niet van westerns houdt, is dit er een die je gewoon niet mag missen!

1. The Shawshank Redemption

Met een score van 9.2 is The Shawshank Redemption verkozen tot de allerbeste film door de gebruikers van IMDB. Zijn we het roerend mee eens dus komt hij op nummer 1 in dit lijstje te staan. Morgan Freeman geeft zijn medegevangene hoop en vriendschap met zijn wijze uitspraken. Een geweldige verfilming gebaseerd op een kortverhaal van Stephen King!

Slechtste

1. Dreamcatcher

Ook hier op nummer 1 een verfilming van een Stephen King-verhaal. Dreamcatcher is toch wel echt een van de slechtste films ooit gemaakt. Het personage van Damian Lewis wordt overgenomen door een alien, en om duidelijk te maken wanneer deze indringer aan het woord is, wordt er in een Brits accent gesproken. Want ja, iedereen weet toch dat alle aliens Brits zijn… Freeman ziet er hier trouwens een beetje freaky uit met z’n witte wenkbrauwen.

2. Now You See Me 2

Het eerste deel van deze film was prima, maar zelfs de fans van dit verhaal snapten geen reet van het vervolg. Er zijn wat irritante (en vooral onnodige) personages toegevoegd waardoor de film een hoge cringe-factor krijgt. Het enige positieve aan de goochelfilm was de toch wel indrukwekkende 'kaart-scène'. Laten we hopen dat ze geen 3e deel tevoorschijn toveren. 

3. Ben-Hur

Wanneer een originele film top is moet je er gewoon met je poten vanaf blijven. Deze remake uit 2016 was dan ook een gigaflop. Morgan Freeman verandert eigenlijk nooit van uiterlijk, en als je Ben-Hur ziet weet je waarom. Die rastapruik kan écht niet!