De grootste hatewatches op de Nederlandse tv.

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De grootste hatewatches op de Nederlandse tv.

De 7 leukste ‘hatewatch’-programma's op de Nederlandse tv

|
|

Laatste update:

Soms geniet je ontzettend van een spannende serie, spelshow óf een datingprogramma. En... soms zet je alleen iets op om je ‘lekker’ een uurtje dood te ergeren. We zetten de grootste ‘hatewatches’ van de laatste tijd voor je op een rij!

7. Showcolade

Showcolade was dé nieuwe hit van Omroep Max, en er werd flink wat geld uitgetrokken voor deze flop. Deelnemers kregen verschillende voorwerpen te zien en moesten raden of ze écht waren of van… chocolade. De weinige kijkers schakelden vooral in om te zien of het programma écht zo slecht was als werd gefluisterd.

De creaties van de verschillende patissiers werden op zich gewaardeerd, maar het leven is te kort om naar BN’ers te kijken die in vreemde voorwerpen bijten.

6. Business Class

Harry Mens is zondagochtend te zien in het programma Business Class, waarin hij praat met bekende figuren en ondernemers. Sommigen komen op uitnodiging, terwijl anderen ervoor betalen (én van tevoren bepalen welke vragen er niet gesteld mogen worden). Business Class zit vol kabbelende gesprekjes, totdat… Harry Mens ineens weer een vlaag van verstandsverbijstering heeft. ‘Hou je nou bij je onderwerpjes!’

De interviews van Harry Mens zijn semi-legendarisch: in Veronica Inside had Mens min of meer zijn eigen rubriek, als René van der Gijp weer eens iets raars had gezien.

Aan tafel bij Veronica Inside/VI Vandaag is het meestal gezellig, ook al zitten ze qua uitspraken vaak op het randje (en soms erover!). Je wéét gewoon dat er mensen met een notitieboekje mee zitten te kijken, wachtend tot er iets kwetsend wordt gezegd.

4. Chateau Meiland

Bij de familie Meiland gaat zo’n beetje alles verkeerd, waarna de problemen opgelost worden door hysterische gillen en kreten. Het werkt zelfs de grootste Chateau Meiland-fans regelmatig op de zenuwen. Toch blijven de mensen kijken, al is het alleen maar om er over te klagen.

Als Maxime een tijdje té verwend doet of Martien te veel drama maakt, dan komt de nuchtere Erica weer tevoorschijn om de ergernis een beetje te blussen. Chateau Meiland zit wat dat betreft érg slim in elkaar.

3. Lang Leve de Liefde

De meeste datingshows zijn vrij ongemakkelijk, maar Lang Leve de Liefde is soms écht niet om aan te zien. Dates worden aan elkaar gekoppeld en moeten minstens 24 uur in dezelfde villa doorbrengen. Soms gaat dat best goed, maar heel vaak gebeuren er écht rare dingen. Een contactgestoorde opa die om kaas zit te schreeuwen, mannen die geen idee hebben hoe een fornuis werkt, of gewoon níet luisteren.

2. De familie Gillis: Massa is Kassa

Peter Gillis harkt met zijn vakantieparken geldbergen bij elkaar, en sinds een paar jaar doet hij de realityserie Massa is Kassa er lekker bij. Gillis is keihard voor zijn personeel, koopt weer eens een nieuwe auto (of kasteel), terwijl zijn vriendin Nicol keer op keer bewijst dat goede smaak niet te koop is.

De 7 leukste ‘hatewatch’-programma's op de Nederlandse tv

De familie Gillis zal het ondertussen… worst wezen! Gillis en co. blijven gewoon doorgaan met hun show zolang er mensen kijken, en dat doen ze voorlopig! Dat het dan voor een groot deel uit ergernis is maakt niets uit.

1. Ex on the Beach

Stop een groep losgeslagen jongeren in een villa en al snel vliegen de vonken ervan af. Als er dan nog een stel exen in de mix verschijnt, leidt dit (mede door de alcoholdampen) tot explosieve situaties. Deelnemers duiken met elkaar het bed in, krijgen ruzie, duwen elkaar in het zwembad of zeiken in elkaars tas. Soms in dezelfde aflevering!

Heb je het gezien? Was vreselijk!

Sommige mensen zien er het nut niet van in om programma's te kijken waar je alleen maar chagrijnig van wordt... maar door de opkomst van social media wordt dit een waar genot! Andere vreselijke series, zoals het verguisde Emily in Paris of Sex/Life, vind je hier! Als je liever klaagt over films raden we dit lijstje aan. Veel plezier... uh, ergernis toegewenst!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder