De slechtste films en series op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De slechtste films en series op Netflix

De 8 slechtste Netflix films en series van 2021 tot nu toe

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Helaas verandert niet alles dat Netflix uitbrengt in een grote Stranger Things-achtige klassieker. De streamingdienst kakt ook de nodige film- en seriedrollen uit. Dit zijn de slechtste nieuwe films en series van 2021.

Series

1. 'Dad Stop Embarrassing Me!'

De titel van deze Original-serie slaat niet alleen op het plot, maar waarschijnlijk waren het ook de exacte woorden van Jamie Foxx' dochter nadat ze dit misbaksel van paplief keek. Jamie speelt in deze serie een losbandige vader die zich opeens verantwoordelijk moet gedragen wanneer zijn tienerdochter bij 'm komt wonen. Het resultaat? Een oubollige sitcom met flauwe grappen en een lachband die enorm slecht staat op Jamie's indrukwekkende cv.

Lees hier onze recensie van Dad Stop Embarrassing Me!: 'een flinke stap terug voor Jamie Foxx'.

2. Sex/Life

De acteurs in Sex/Life gillen en kreunen er lustig op los, maar wij werden totaal niet opgewonden van deze grote anticlimax. De serie volgt moeder Billie (Sarah Shahi) die door haar ingekakte seksleven met man Cooper (Mike Vogel) terugverlangt naar haar wilde vrijpartijen met ex-vlam Brad (Adam Demos). Wat volgt is een veel te overdreven serie zonder enige vorm van fijnzinnigheid die alles er veel, maar dan ook véél te dik bovenop legt. Calm your tits, Netflix.

Check hier onze recensie van Sex/Life: 'van deze soapy softporno raken wij niet opgewonden'.

3. Fate: The Winx Saga

We zaten vol goede hoop voordat we Fate: The Winx Saga keken. Lekker jeugdsentiment opsnuiven, dachten we, maar nee: deze live-action-versie had niets weg van de geliefde animatieserie. De makers goten er een voorspelbaar, irritant edgy sausje overheen en de serie zat vol vlakke personages en geforceerd tiener-drama (dat Riverdale véél beter doet). Er werd wel massaal gekeken want Fate: The Winx Saga krijgt helaas een tweede seizoen.

Lees hier onze recensie van Fate: The Winx Saga: 'voor wie is deze teleurstellende serie, in hemelsnaam?'

4. Jupiter's Legacy

De meeste series en films in deze lijst zijn gewoon zaaddodend slecht. Toch zat er in superheldenserie Jupiter's Legacy wel ergens een soort van goede serie verstopt. Laten we duidelijk zijn: de actie stelt teleur, de outfits zijn lelijk, de pruiken zijn om te janken en de melodramatische serie neemt zichzelf veel te serieus. De flashbacks - waarin we het ontstaan van heldengroep The Union of Justice te zien krijgen - kijken wél lekker weg. Maar goed; zie je daar maar eens doorheen te worstelen. Netflix zag de bui al hangen en was er vrij snel bij om de show te cancelen.

'Deze low budget Justice League is de helft van de tijd leuk', zo klinkt het in onze recensie van Jupiter's Legacy.

Films

5. Thunder Force

Melissa McCarthy's 'kijk mij eens lomp en onbezonnen doen'-stylo begint enorm te irriteren. Haar rol in actiecomedy Thunder Force, waarin ze per ongeluk verandert in een superheld, is als je het heel cynisch bekijkt gewoon precies hetzelfde als in haar vorige schijtlollige films. De toevoeging van de altijd betrouwbare Octavia Spencer én krankzinnige superkrachten kan Thunder Force niet redden - en dat zegt toch genoeg.

Lees hier onze recensie van Thunder Force: 'flauwe sciencefiction die alleen leuk is voor de fans van Melissa McCarthy'.

6. The Woman in the Window

Op papier klinkt The Woman in the Window veelbelovend: een thriller met topactrice Amy Adams in de hoofdrol waar óók nog Anthony Mackie, Gary Oldman, Julianne Moore én Wyatt Russell in meespelen. Zelfs zoiets kan de plank nog misslaan. De uiteindelijke ontknoping van het mysterie waar de film om draait is behalve kort door de bocht een lelijk cliché, maar dat zullen we niet spoilen mocht je tóch nog zin hebben in deze rommelige, amper spannende thriller die je meteen na het kijken weer vergeten bent.

Check ook vooral onze recensie van The Woman in The Window: 'ook topacteurs maken wel eens een uitglijder'.

7. Just Say Yes

Als zelfs de altijd charmante en sympathieke Romcom-koning Jim Bakkum niet lekker uit de verf komt - zijn personage Chris is een irritante eikel - weet je dat je te maken hebt met een zeldzame filmdrol. Just Say Yes heeft het allemaal: ongeloofwaardige bijpersonages met de diepgang van een stuk karton, een rommelig verhaal en ongelooflijk puberale humor. Hoofdrolspeelster Yolanthe die als haar personage Lotte een stier melkt... ja, dat niveau ja. Skippen die handel!

'Een liefdeloos misbaksel waar je nee tegen zegt', zo klinkt het in onze Just Say Yes-recensie.

8. Misfit 3

Twintigers en zelfs bijna-dertigers die middelbare scholieren spelen: zucht. En dat is niet eens de grootste fout die kiddy film Misfit 3 met YouTuber Meisje Djamila maakt. De liedjes in deze vrolijke film kunnen best inspirerend en hoopvol zijn voor de doelgroep, kids van 10. Maar zelfs de kleine kritische kijker ziet alsnog dat het af en toe best cringy, saai en voorspelbaar is. Iedereen boven de 13 mag 'af en toe' weglaten.

Check ook onze Misfit 3-recensie: 'cringy puberfilm die alleen leuk is voor de doelgroep'.

Lees verder