Recensie Dad Stop Embarrassing Me! - een flinke stap terug voor Jamie Foxx

Recensie Stop Embarrassing Me Dad!

De nieuwe comedyserie Dad Stop Embarrassing Me! is vooral erg gênant voor hoofdrolspeler Jamie Foxx. Je zou bijna vergeten wat een geweldige acteur hij is. 

Jamie Foxx brak door met de sitcom The Jamie Foxx Show. Het was een opstapje naar een glansrijke Hollywoodcarrière. Het multi-talent was te zien in topfilms als Ray, Baby Driver, Django Unchained en was recent nog te horen in de animatiefilm Soul en hij speelde de hoofdrol in Netflix-film Project Power. De oubollige comedyserie Dad Stop Embarrassing Me! past totaal niet in dit rijtje. 

M'n dochter en ik

Brian Dixon is de eigenaar van een cosmeticabedrijf, dat hij van zijn moeder heeft geërfd. Hij is een vrouwenverslinder en een losbol, maar wanneer zijn dochter Sasha bij hem komt wonen, verandert alles. Brian moet opeens een verantwoordelijke vader worden voor zijn eigenwijze tienerdochter. 

Onverantwoordelijke charmeur 

De titel en het uitgangspunt van Dad Stop Embarrassing Me! zijn heel duidelijk. Onverantwoordelijke charmeur moet zorgen voor zijn dochter en zijn dochter schaamt zich kapot voor hem. Dat idee wordt na de eerste aflevering eigenlijk al losgelaten. In de tweede aflevering probeert Sasha om te gaan met het verlies van haar moeder, maar dat speelt daarna ook geen rol meer. 

Recensie Dad Stop Embarrassing Me! - een flinke stap terug voor Jamie Foxx

Waar gaat de serie over?

Dad Stop Embarrassing Me! is duidelijk een serie die nog zoekende is. Is het een verhaal over een vader en een dochter? Gaat het over familie? Hoeveel drama moet er in? Hoe ver mogen de grappen gaan? Moet er meer focus zijn op de gekke typetjes van Jamie Foxx? Daardoor staan de afleveringen erg op zichzelf en zijn de personages nog niet uitgewerkt. 

Het familiebedrijf

Een voorbeeld is de zus van Brian. Zij woont bij hem in huis en lijkt werkeloos. In een latere aflevering blijkt dat ze een goedbetaalde baan heeft en daarom niet voor het familiebedrijf wil werken. Wanneer hij haar een baan aanbiedt, komt ze in een lastig parket. In de volgende aflevering is deze situatie alweer opgelost en wordt er voor de continuïteit even kort naar verwezen. 

Recensie Dad Stop Embarrassing Me! - een flinke stap terug voor Jamie Foxx

Lachband

Het is begrijpelijk dat een sitcom nog uit moet zoeken welke kant het op wilt gaan. Dat is op zich geen minpunt. Maar Dad Stop Embarrassing Me! heeft weinig ruimte om te groeien. Het is een oubollige sitcom met flauwe grappen en een lachband. Jamie Foxx probeert hier nog iets van te maken. Zijn charme en gekke typetjes zorgen soms voor een glimlach, maar daar blijft het bij. 

Skinny jeans 

Humor is natuurlijk relatief - zoals bleek in onze Bankplakkers special. Er zullen vast mensen zijn die schuddebuiken om Jamie Foxx in witte skinny jeans en zijn versie van Joe Exotic hilarisch vinden. Het grotere probleem is dat Jamie Foxx zoveel beter is dan een sitcom waarbij een lachband aangeeft waar je om moet lachen. Dit is het type comedyserie dat je maakt wanneer je carrière op z'n gat ligt. 

Recensie Dad Stop Embarrassing Me! - een flinke stap terug voor Jamie Foxx

Conclusie

Dad Stop Embarrassing Me! heeft een leuk uitgangspunt, maar een slechte uitwerking. Jamie Foxx doet zijn best om er nog iets van te maken en laat zien dat hij nog steeds lollig kan zijn. Hij had echter beter op de achtergrond kunnen blijven als bedenker en executive producer. Deze flauwe sitcom doet zijn imago als getalenteerde Hollywoodster geen goed en komt over als een flinke stap terug.

Recensie Dad Stop Embarrassing Me! - een flinke stap terug voor Jamie Foxx

Dad Stop Embarrassing Me! is te zien op Netflix. 

Deze 25 comedyseries zijn stukken beter.