De beste Nederlandse comedy’s die je nú kunt streamen!

Deze Nederlandse comedy's kijk je nu op Netflix of Videoland

Net terug van vakantie en de moed is je alweer in de schoenen gezakt? Jij kunt wel een glimlach gebruiken, met de beste comedy’s die je nu (nu!) kunt streamen!

Mannenharten

Bekende Nederlandse acteurs lopen hun hart achterna in de romantische comedy Mannenharten. Daan Schuurmans, Barry Atsma, Jeroen Spitsenberger, Teun Kuilboer… Om nog maar te zwijgen over de bekende actrices: Georgina Verbaan, Katja Herbers, Hadewych Minis; het houdt niet op!

Hun verhalen doorkruisen elkaar voortdurend in deze luchtige romcom.

Mannenharten (én de sequel) vind je op zowel Videoland als Netflix. In Mannenharten 2 zien we dat de liefde niet altijd rozengeur is!

New Kids Turbo

Het zooitje ongeregeld uit Maaskantje is al een tijdje missing in action, maar de films zijn gelukkig nog altijd te bekijken. De rivaliteit tussen Maaskantje en Schijndel neemt bizarre vormen aan, en uiteindelijk komt zelfs het leger er aan te pas in deze absurde comedy. Plat? Zeker! Maar ook erg grappig.

New Kids Turbo, en het nog gekkere New Kids Nitro vind je op Netflix én Videoland. Turbo is sowieso een van de opvallendste films op Netflix, comedy of niet!

Chez Nous

Bertus (Alex Klaassen) ontdekt dat het gaycafé van zijn mentor zwaar in de schulden zit. De stamgasten van Chez Nous besluiten een kostbaar collier te stelen tijdens de Gay Pride om de schulden in één keer af te lossen. Naast Klaassen bevat de film Nederlandse sterren als Peter Faber, Achmed Akkabi, Thomas Acda en Isa Hoes.

Chez Nous is behoorlijk grappig, maar het is duidelijk waar deze film de mosterd vandaan heeft gehaald: het rauwere, én betere De Marathon. Toch de moeite van het kijken waard; dat kan op Netflix én Videoland.

Onze Jongens

Jim Bakkum, Juvat Westendorp en Tarikh Janssen zijn de voornaamste attractie in de romantische comedy Onze Jongens. Jorrit (Bakkum) keert na lange tijd terug in Nederland omdat hij ontdekt dat hij een zoontje heeft. Het bedrijf van zijn vriend Bas (Martijn Fischer) gaat bijna op de fles, maar dan ontdekt Jorrit dat hij zonder T-shirt heel wat bekijks trekt.

Onze Jongens is een beetje de Nederlandse versie van The Full Monty, en extreem populair bij vrouwen. Het leuke is: er komt een vervolg op de dansende hengsten! Je kijkt de film op Videoland of Netflix: het kan allebei.

Adios Amigos

Drie gehandicapte vrienden ontmoeten elkaar elke week in het zwembad om naar de meiden te gluren. Lars heeft een hersentumor, Joost is bijna blind en Philip vanaf zijn nek verlamd. Het trio wil ook wel een keer de bloemetjes buiten zetten en besluit om ‘makkelijke chicks te scoren in Salou’. Aangezien hun ouders mordicus tegen dit plan zijn, huren ze via Marktplaats een chauffeur: Lub.

Door de nare situatie van de hoofdrolspelers is Adios Amigos (naast grappig) soms ook behoorlijk schrijnend. Drama en humor liggen nooit ver van elkaar af! Je ziet Adios Amigos op Netflix.

De Marathon

De Marathon (2012) is ook geen pure comedy, maar de avonturen van Kees (Frank Lammers), Gerard (Stefan de Walle), Leo (Martin van Waardenberg), Nico (Marcel Hensema) werken wel op de lachspieren. Om hun garage te redden moeten deze ras-Rotterdammerts een marathon uitlopen. Dat zal ze nóóit lukken zonder de hulp van hun collega/atleet Youssoef (Mimoen Ouïssa) en zelfs mét zijn hulp is het twijfelachtig.

De Marathon is in al zijn glorie te zien op Netflix.

Hebben we nog een paar leuke films gemist? Het is allemaal natuurlijk geen Space Jam, maar desondanks valt er genoeg te genieten. Deel je tips met elkaar op Facebook: zo worden we allemaal wijzer én een beetje vrolijker!