Pride-weekend is here! 5 x gay-series die íedereen moet kijken

Veronica Superguide logo
Pride-weekend is here! 5 x gay-series die íedereen moet kijken

Pride-weekend is here! 5 x gay-series die íedereen moet kijken

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Amsterdam kleurt dit weekend volledig in regenboogkleuren. Het is namelijk weer tijd voor het jaarlijkse Pride.Amsterdam. Met het festival wordt gevierd dat je mag zijn wie je wil zijn en mag houden van wie je wil. Een topthema, als je het ons vraagt, dat gelukkig vaak voorbijkomt of zelfs centraal staat in populaire series. We zetten een aantal van deze must watch’s op een rij.

Queer Eye - Netflix

Vijftien jaar geleden verscheen Queer Eye for the Straight Guy op televisie, waarin vijf homoseksuele mannen een uitgerangeerde hetero onder handen namen en hem tips gaven over kleding, design, eten, verzorging en persoonlijkheid. Begin dit jaar blies Netflix de serie nieuw leven in. Een compleet nieuwe Fabulous Five stort zich dit keer echter niet alleen op hetero’s, maar ook op vrouwen, homo- en transseksuelen die hun hulp hard nodig hebben. En da’s een enorme verrijking voor deze topper van een realityshow.

Orange Is The New Black - Netflix

Tja, in een vrouwengevangenis is er nu eenmaal weinig ruimte voor ‘hetero-mances’. En dus barst het in de serie van queer-scènes. Een deel van de cast speelt niet alleen een lesbienne of biseksueel, maar is het ook in real life (Samira Wiley, Lea DeLaria, Ruby Rose) en er is meer diversiteit - op alle mogelijke vlakken - dan je in tijden op de buis gezien hebt. En naast deze pluspunten maken de humor, het drama en de originele verhaallijn de serie, waarvan net een kersvers seizoen verschenen is op Netflix, een absolute must op je watchlist.

Unbreakable Kimmy Schmidt - Netflix

In deze opmerkelijke komedieserie wordt een jonge vrouw na jaren bevrijd uit een apocalyptische sekte. Ze besluit daarna een nieuw leven op te bouwen in ‘de grote stad’, New York, maar moet daar wel héél erg wennen aan de voor haar compleet nieuwe wereld. Naast dat Kimmy’s vrije geest een inspiratiebron vormt om lekker te doen wat je zelf wil, steelt haar homoseksuele huisgenoot Titus Andromedon volledig de show. Een briljant personage waar je instantly van gaat houden.

RuPaul’s Drag Race - OUTtv

Al tien seizoenen lang is RuPaul's Drag Race genieten geblazen. De talentenjacht voor drag queens is bedacht door drag queen en zanger RuPaul. De populariteit van de show leidde wereldwijd tot een opleving van de showtravestie. Onder meer in Amsterdam ontstonden mede hierdoor diverse zogeheten ‘drag-huizen’. Afgelopen voorjaar werd aangekondigd dat RuPaul zijn eigen komedieserie krijgt op Netflix. Hierin speelt hij een drag queen die heel Amerika doorkruist om op te treden in clubs. Dit doet hij samen met AJ, een elfjarig jongetje dat pas wees is geworden. 

Everything Sucks! - Netflix

De serie werd helaas na één seizoen geannuleerd, maar die ene reeks afleveringen is toch wel het bekijken waard. De ‘dramady’ speelt zich af in 1996 en draait rond een groepje tieners dat naar school gaat in het Amerikaanse stadje Boring, in Oregon. Om de verveling tegen te gaan, besluiten de leden van een filmclubje en de toneelgroep de krachten te bundelen voor een schoolproject. Het duurt uiteraard niet lang voordat de klasgenoten verliefd op elkaar worden. In de serie worstelt hoofdpersoon en tomboy Kate met haar coming out - niet alleen naar de rest van de wereld, maar ook naar zichzelf. 
Pride-weekend is here! 5 x gay-series die íedereen moet kijken

Lees verder