Jeroen van Koningsbrugge als Andries Riphagen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Jeroen van Koningsbrugge als Andries Riphagen

Hollands glorie: de 10 beste Nederlandse films op Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De hitserie Undercover heeft wel bewezen dat Nederland niet onder hoeft te doen voor de concurrentie uit het buitenland. Maar er staan meer titels van eigen bodem op Netflix die de moeite waard zijn!

Minoes (2001)

In deze sprankelende verfilming van het gelijknamige kinderboek van Annie M.G. Schmidt verandert de Siamese kat Minoes in een nieuwsgierige dame. Op het Nederlands Film Festival won deze charmante familiefilm een Gouden Kalf voor beste speelfilm en beste actrice (Carice van Houten).

Zwartboek (2006)

Carice (daar is ze weer!) speelt in dit oorlogsdrama van Paul Verhoeven een joodse verzetsheldin op een levensgevaarlijke missie. Zwartboek was een enorme hit in de bios en won op het Nederlands Filmfestival ook nog eens Gouden Kalveren voor beste film, beste actrice en beste regisseur.

Hollands glorie: de 10 beste Nederlandse films op Netflix

New Kids Turbo (2010)

In deze lekker lompe komedie wordt het dorpje Maaskantje onveilig gemaakt door een niet al te snuggere vriendengroep met een voorliefde voor bier, scooters en happy hardcore. Het vervolg, genaamd New Kids Nitro, is ook te vinden op Netflix!

Gooische Vrouwen (2011)

Gooische Vrouwen is gebaseerd op de gelijknamige hitserie met Linda de Mol, Tjitske Reidinga en Susan Visser. Deze keer trekken de titelheldinnen naar Frankrijk om vakantie vieren. In totaal trok de film bijna twee miljoen mensen naar de bioscopen!

Hollands glorie: de 10 beste Nederlandse films op Netflix

Rundskop (2011)

Rundskop vertelt het verhaal van Jacky, een verlegen boerenzoon die uitgroeit tot een gewelddadige gangster. Deze aangrijpende Belgisch-Nederlandse misdaadfilm werd genomineerd voor een Oscar in de categorie beste buitenlandse film.

De Marathon (2012)

Om hun garage van een faillissement te redden, doen vier uitgebluste automonteurs mee aan de Marathon van Rotterdam. Dankzij het sterke script en de topcast, bestaande uit onder meer Frank Lammers en Martin van Waardenberg, groeide De Marathon uit een regelrechte kaskraker. Deze onweerstaanbare komedie schopte het zelfs tot onze lijst van de beste feelgood-films op Netflix.

Hollands glorie: de 10 beste Nederlandse films op Netflix

Wolf (2013)

In deze grimmige misdaadfilm raakt een veelbelovende kickbokser steeds verder in de problemen wanneer hij zich inlaat met criminelen. Marwan Kenzari (nu te zien als Jafar in de remake van Aladdin) won een Gouden Kalf voor zijn intense hoofdrol.

De Surprise (2015)

Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan hebben een contract afgesloten om hun leven te beëindigen. Maar dan raken ze hopeloos verliefd op elkaar! Georgina kreeg mocht voor haar rol in deze verrassend (ha!) originele romcom een Gouden Kalf in ontvangst nemen.

Hollands glorie: de 10 beste Nederlandse films op Netflix

Riphagen (2016)

In Riphagen laat Jeroen van Koningsbrugge zich van een hele andere kant zien. In dit ijzersterke oorlogsdrama speelt hij namelijk de titelrol van Andries Riphagen, een gewetenloze misdadiger die tijdens de Tweede Wereldoorlog geld probeert te verdienen aan de Jodenvervolging.

Bankier van het Verzet (2018)

Bankier van het Verzet vertelt het meeslepende verhaal van Walraven van Hall. Deze dappere verzetsheld (gespeeld door Barry Atsma) bedenkt een ingewikkeld plan om met gevaar voor eigen leven de Nederlandse Bank te beroven van miljoenen guldens. Bankier van het Verzet tipten we onlangs ook al in onze lijst van de beste oorlogsfilms op Netflix!

Hollands glorie: de 10 beste Nederlandse films op Netflix

Lees verder