Feelgood-film Paddington uit 2014 op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Feelgood-film Paddington uit 2014 op Netflix

De 8 fijnste feelgood-films op Netflix

|
|

Laatste update:

In deze barre tijden kunnen we allemaal wel een opkikker gebruiker. Gelukkig staan er genoeg vrolijke familiefilms op Netflix om je door de moeilijke momenten heen te slepen. Wij zetten de beste feelgood-films voor je op een rijtje!

8. Happy Feet (2006)

Dat George Miller meer kan dan alleen grimmige Mad Max-films regisseren, bewees hij al met de ontroerende familiefilm Babe. In Happy Feet, Millers eerste animatiefilm, ontdekt Mumble dat hij niet kan zingen. Hierdoor wordt hij met de nek aangekeken door de andere pinguïns in zijn kolonie. Maar de jonge zeevogel blijkt er een heel ander talent op na te houden! Wat volgt is een swingende animatiefilm met een soundtrack vol zonnige hits van onder anderen Stevie Wonder, The Beach Boys en Prince!

De 8 fijnste feelgood-films op Netflix

7. Annie (1982)

Het schattige weesmeisje Annie vindt onderdak bij de kille miljardair Oliver Warbucks. Maar natuurlijk ontdooit haar nieuwe voogd al snel als hij meer tijd doorbrengt met de zingende titelheldin en haar hond Sandy. Annie is een onweerstaanbare musical met evergreens als ‘Tomorrow’, ‘It’s the Hard Knock Life’ en ‘Maybe’. Leuk weetje: het had weinig gescheeld of Drew Barrymore was gecast in de titelrol!

De 8 fijnste feelgood-films op Netflix

6. Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)

Een klungelige uitvinder wordt de held van de stad wanneer hij een machine maakt waarmee het voedsel letterlijk uit de lucht komt vallen. Cloudy with a Chance of Meatballs is een vlotte animatiefilm, die door de gevatte humor en de aanwezigheid van cultsterren als Bruce Campbell en Mr. T ook de moeite waard is voor oudere kijkers. Het regisseursduo Phil Lord en Chris Miller zou later een Oscar winnen voor hun baanbrekende superheldenfilm Spider-Man: Into the Spider-Verse.

De 8 fijnste feelgood-films op Netflix

5. De Marathon (2012)

In deze kaskraker van eigen bodem doen vier uitgebluste automonteurs mee aan de Marathon van Rotterdam om hun garage te redden van de ondergang. Dat Nederlandse komedies ook zonder romantische insteek prima kunnen werken, bewijst deze hitfilm wel. En wat is er nou lekkerder dan andere mensen te zien sporten, terwijl je zelf op de bank hangt? Meer toptitels van eigen bodem vind je in onze lijst van de beste Nederlandse films op Netflix!

De 8 fijnste feelgood-films op Netflix

4. Shrek (2001)

Aan het woongenot van Shrek komt een abrupt einde wanneer zijn moeras wordt overspoeld door sprookjesfiguren die op de vlucht zijn voor Lord Farquaad. De nukkige Oger laat het er niet bij zitten en gaat met de babbelzieke ezel Donkey (Eddie Murphy in een van zijn beste rollen) de confrontatie aan met de tiran. Shrek is een uitstekende animatiefilm vol actie en avontuur, die ook nog eens de brave Disney-sprookjes op de hak neemt!

De 8 fijnste feelgood-films op Netflix

3. Mamma Mia! (2008)

Met Mamma Mia! sta je dansend in de woonkamer. Deze musical, met onder anderen Meryl Streep en Amanda Seyfried, neemt je mee naar een zonovergoten Grieks eiland waar de zoektocht naar Sophie’s vader wordt gestart. ABBA-klassiekers als ‘Dancing Queen’ en ‘Money, Money, Money’ zorgen voor gezellige sing-alongsessies en brengen je meteen in een beter humeur.

De 8 fijnste feelgood-films op Netflix

2. My Neigbor Totoro (1988)

In deze Japanse animatieklassieker van Studio Ghibli verhuizen twee jonge zussen naar het platteland om dichterbij hun zieke moeder te kunnen zijn. Maar ze ontdekken al snel dat ze niet de enige bewoners zijn van hun nieuwe huis. My Neighbor Totoro is een ontroerende ode aan de fantasie vol wonderlijke creaturen en magische momenten. Het is dan ook geen toeval dat dit meesterwerkje hoog eindigde in onze ranglijst van de beste animatiefilms van Studio Ghibli.

De 8 fijnste feelgood-films op Netflix

1. Paddington (2014)

In 2014 kreeg Beertje Paddington eindelijk de verfilming die hij verdiende! Hierin probeert de titelheld een nieuw leven op te bouwen in Londen, nadat zijn huis in Peru is verwoest door een aardbeving. Wat volgt is een onweerstaanbare familiefilm met rake grappen, razend knappe speciale effecten, vlotte actiescènes en een hartverwarmend pleidooi voor meer tolerantie en gastvrijheid. Voeg daarbij een geweldige cast (met onder meer Nicole Kidman in een heerlijke schurkenrol) en de oogstrelende art-direction, en je hebt wat ons betreft de beste feelgood-film van de eeuw!

De 8 fijnste feelgood-films op Netflix

Lees verder