The Handmaid's Tale  Elisabeth Moss June Osborne Offred Ofjoseph

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Handmaid's Tale  Elisabeth Moss June Osborne Offred Ofjoseph

The Handmaid's Tale seizoen 5: Alles dat je moet weten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Om je op de hoogte te houden van het laatste nieuws rondom The Handmaid's Tale seizoen 5 schreven we dit fijne overzichtje. Van releasedatum tot plot, we vertellen je alles dat je moet weten over het vijfde seizoen van The Handmaid's Tale.

The Handmaid's Tale seizoen 5 releasedate

Ondanks dat seizoen vier nog maar nét afgelopen is, hebben we toch al goed nieuws voor fans van The Handmaid's Tale: de serie wordt verlengd met een vijfde seizoen. Dat werd al in december 2020 bekendgemaakt, vijf maanden vóórdat seizoen vier zelfs maar afgetrapt werd! De cast kreeg de eer om seizoen vijf aan te aankondigen. Hoe ze dat deden, zie je in onderstaande video.

Helaas blijft een concrete releasedatum nog even uit. We gaan er vanuit dat het vijfde seizoen geen vertraging meer ondervindt van de coronacrisis – of in ieder geval niet zo extreem als seizoen vier... Daarom prikken we de releasedatum zelf ergens in 2022.

Informatie over het nieuwe seizoen

Aangezien seizoen vijf waarschijnlijk nog wel even op zich laat wachten, is er nog niet zo heel veel bekend over de toekomst van The Handmaid's Tale. Wel weten we dat de cast en crew staan te popelen om aan de slag te gaan. Maker Bruce Miller liet THR weten dat ze erg dankbaar zijn dat de serie terugkeert voor een vijfde seizoen: "We zijn blij dat we deze verhalen kunnen blijven vertellen, met onze ongelooflijke cast en crew." Hij bedankte ook trouwe fans van de serie voor hun steun.

We weten nog niet precies hoeveel afleveringen The Handmaid's Tale seizoen vijf krijgt. Eerdere seizoenen bestonden uit tien of dertien afleveringen. Zodoende lijkt dat voor het vijfde seizoen een logische aanname… tenzij seizoen vijf natuurlijk het laatste seizoen wordt! Daarover straks meer, eerst een eerste blik op de plot.

Plot van The Handmaid's Tale seizoen 5

Pas op: de volgende alinea’s bevatten spoilers voor seizoen vier van The Handmaid’s Tale. Moet je nog beginnen aan dat seizoen? Scroll dan even door en lees vooral dit overzicht met alles dat je moet weten over seizoen vier.

Seizoen drie van The Handmaid’s Tale eindigde met een heldhaftige reddingsactie. Het lukte June Osborne (Elisabeth Moss) om een vliegtuig vol kinderen Gilead uit te krijgen. Daarbij raakte de hoofdrolspeelster echter wel gewond. In seizoen vier zien we hoe June wordt opgelapt en opnieuw de strijd met Gilead aangaat. Wat heet: June besluit af te reizen naar het front in Chicago, in de hoop zich aan te sluiten bij de rebellengroep Mayday. Dat loopt echter compleet anders dan ze had gehoopt… In de straten van Chicago wordt ze namelijk niet gevonden door Mayday, maar door haar oude vriendin Moira (Samira Wiley). Moira besluit June mee te smokkelen naar Canada!

De grote vraag is of June wel kan aarden in Canada… Ze heeft immers nog steeds haar dochtertje Hannah niet gered. Wij achten de kans daarom erg groot dat June in seizoen vijf terugkeert naar Gilead – in ieder geval nadat ze ervoor heeft gezorgd dat Fred (Joseph Fiennes) en Serena Waterford (Yvonne Strahovski) levenslang worden opgesloten.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Terugkerende castleden en nieuwe gezichten

In seizoen vier zagen we hoe een aantal Handmaids noodlottig aan hun einde kwamen… Zij werden tijdens een ontsnappingspoging aangereden door een trein. We zullen deze vrouwen daarom niet terugzien in seizoen vijf. Het was even spannend of Janine (Madeline Brewer) het einde van het seizoen zou halen, maar dat is haar gelukt! Of ze er blij mee moet zijn is een tweede...

Miller heeft laten weten dat hij niet van plan is de cast in te krimpen. Zodoende verwachten we een groot gedeelte van de vaste gezichten terug te zien in het vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale. Dat geldt uiteraard voor hoofdrolspeelster Moss en een andere oudgedienden als: Alexis Bledel (Emily), Ann Dowd (Aunt Lydia), O.T. Fagbenle (Luke), Max Minghella (Nick), Bradley Whitford (Commander Lawrence) en Amanda Brugel (Rita).

The Handmaid's Tale ontvangst en reacties van fans

The Handmaid’s Tale is door de jaren heen overladen met prijzen. En dat is volgens ons niet meer dan terecht: de serie staat de laatste jaren consequent in onze lijstjes van de beste series. Ook fans krijgen er geen genoeg van – zeker niet sinds June aan haar wraakmissie is begonnen om heel Gilead met de grond gelijk te maken! Het vierde seizoen wordt wel iets minder hoog aangeslagen dan de eerdere reeksen, dus hopelijk wordt het enorm hoge niveau van voorgaande jaren weer bereikt vanaf seizoen 5.

The Handmaid's Tale seizoen 5 geruchten en speculatie

Anders dan eerder werd gedacht, is seizoen vijf misschien toch niet het laatste seizoen. Miller twijfelt nog. Voor de coronapandemie had hij een duidelijke visie, maar nu wil hij zijn eerdere ideeën “opnieuw beoordelen” (via THR): “Ik heb het gevoel dat we een soort kantelpunt bereiken, maar of dat het einde is of niet, ik weet het niet. Het voelt als een goed moment om opnieuw te beoordelen wat ik dacht, omdat de wereld in de serie verder geopend is en omdat de echte wereld zoveel is veranderd." Ook heeft hij aangegeven dat zolang Moss door wil gaan, hij ook aan boord blijft.

Jonathan Helman, hoofd van Scripted Original van Hulu, schermde recent door dat er in ieder geval achter de schermen nog geen beslissing is genomen. "We willen de serie op een zo organische mogelijke manier laten eindigen en zijn constant in gesprek met de makers. We hebben helaas nog geen antwoord, maar verwachten deze wel in de komende maanden te kunnen geven." Lees er hier meer over

Daarnaast wordt er steeds vaker gesproken over een spin-off! Deze spin-off zou dan gebaseerd worden op Margaret Atwood haar vervolgroman The Testaments. Dit boek speelt zich 15 jaar na de gebeurtenissen van zijn voorganger af. En de gesprekken hierover zijn in volle gang. "We willen de wereld van The Testaments op een organische manier introduceren. Het begin van The Testaments en het einde van The Handmaid's Tale zijn dus verbonden", aldus Helman.

Met het grote succes van de serie sluiten we echter niets uit. Wie weet gaat men wel gewoon 10 seizoenen door. Wij zouden daar in ieder geval niet rouwig om zijn!

Seizoen vier van The Handmaid’s Tale is nu te zien op Videoland. Welke series op de streamingdienst nog meer de moeite waard zijn, vertellen we je in dit overzicht. Ook houden we je maandelijks op de hoogte van nieuwe content op Videoland.

Lees verder