Stopt The Handmaid's Tale na seizoen 5?

Door Alie Sierkstra
The Handmaids Tale, Videoland

Nu het vierde seizoen van The Handmaid’s Tale in zijn geheel te zien is op Videoland, kunnen we vooruitkijken! Wat staat June allemaal nog te wachten en wordt het vijfde seizoen misschien haar laatste?

Hoe gaat The Handmaid's Tale eindigen?

Dat The Handmaid’s Tale een vijfde seizoen krijgt is zekerje leest er hier alles over! Of seizoen vijf ook meteen het laatste seizoen wordt, is echter onduidelijk… Jonathan Helman, hoofd van Scripted Originals voor streamingdienst Hulu, laat (via Deadline) weten dat nog officieel moet worden beslist hoe The Handmaid's Tale gaat eindigen. "We willen de serie op een zo organische mogelijke manier laten eindigen en zijn constant in gesprek met de makers. We hebben helaas nog geen antwoord, maar verwachten deze wel in de komende maanden te kunnen geven."

Verbonden aan The Testaments

Hoe The Handmaid’s Tale gaat eindigen en wanneer dat precies zal zijn, is dus nog onduidelijk. Helman stelt dat een beslissing in ieder geval te maken zal hebben met The Testaments, Margaret Atwood haar tweede boek over Gilead. Hulu heeft de rechten van dit boek bemachtigd en zou dus een sequel kunnen maken. "De gesprekken over The Testaments zijn verbonden aan de gesprekken over The Handmaid's Tale. (…) We willen de wereld van The Testaments op een organische manier introduceren. Het begin van The Testaments en het einde van The Handmaid’s Tale zijn verbonden", aldus Helman.

Aangezien The Testaments zich jaren na The Handmaid’s Tale afspeelt, zijn we heel benieuwd wat Hulu van plan is. En zou een sequel net zo goed kunnen worden als het origineel?

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.