5 redenen waarom The Handmaid’s Tale de beste serie van 2017 is

Door Redactie
5 redenen waarom The Handmaid’s Tale de beste serie van 2017 is

Vanaf vandaag kan je het eerste seizoen van The Handmaid’s Tale bekijken op Videoland. Dat is goed nieuws, want deze onverwachte hit uit Amerika is de beste serie van 2017. Wij vertellen je waarom.

Het verhaal is steengoed

Na een crisis waarbij een overgroot deel van de vrouwen onvruchtbaar blijkt te zijn, neemt een ultrareligieus regime de macht over in Amerika. De vrouwen die nog wel kinderen kunnen baren worden gevangenomen en aan het werk gezet als Handmaiden. Handmaidens worden gedwongen kinderen te baren voor de rijke elite, met alle gevolgen van dien. Hoofdpersoon Offred (Elisabeth Moss) is zo’n Handmaiden. Meer gaan we lekker niet verklappen. 
5 redenen waarom The Handmaid’s Tale de beste serie van 2017 is

De cast is waanzinnig

Naast een briljant spelende Elisabeth Moss (Mad Men) verlenen ook Alexis Bledel (Gilmore Girls), Yvonne Strahovski (Dexter), Samira Wiley (Orange is the New Black), Ann Dowd (Marley & Me) en Joseph Fiennes (Shakespear in Love) hun acteerkunsten aan de serie. Stuk voor stuk leveren ze magistraal acteerwerk. Moss, Bledel en Dowd gingen allemaal met een Emmy naar huis.

Het ziet er prachtig uit

Dit kunnen we wel gaan uitleggen, maar waarom kijk je hieronder niet gewoon even de trailer?

Je kan er wat van leren

De serie heeft wat te vertellen en is niet bang om een paar kritische vragen te stellen over de verhoudingen tussen mannen en vrouwen, het huwelijk, religieus extremisme, populisme en het teruggrijpen naar conservatieve ideeën ten tijde van crisis. Dit maakt de serie fascinerend en beangstigend tegelijk. 

Het is gewoon ontzettend spannend

The Handmaid’s Tale kijkt niet makkelijk weg. De serie heeft een erg beklemmende sfeer, waardoor je constant op het puntje van je stoel zit. Een simpel potje scrabble wordt zo al een zenuwslopende bedoeling. Toch zit je daarom vanaf begin tot eind aan de buis gekluisterd. 
5 redenen waarom The Handmaid’s Tale de beste serie van 2017 is