Vervolg op The Handmaid’s Tale in de maak!

Elisabeth Moss als June/Offred in The Handmaid's Tale

Schrijfster Margaret Atwood komt binnenkort met de langverwachte opvolger op het boek The Handmaid’s Tale. De makers van de televisieserie werken óók al met dit nieuwe materiaal, voor een vervolg óf spin-off.

Het vervolgverhaal op The Handmaid’s Tale, genaamd The Testaments, verschijnt op 10 september in boekvorm. Dit vervolg speelt zo’n vijftien jaar na de gebeurtenissen in The Handmaid’s Tale, en de zieke regering van Gilead is inmiddels uit elkaar gevallen.

The Testaments draait om drie vrouwen: twee dochters van June, één die in Gilead bleef wonen en de andere die in Canada zit. Aunt Lydia, de dictatoriale lerares van het Rachel and Leah-centrum, speelt ook een belangrijke rol. Deze gesel van de jonge ‘dienstmeiden’ heeft in het boek inmiddels het licht gezien, en beseft dat haar gedrag fout was. Ja, daar krijgen we een heleboel gekwelde vrouwen niet mee terug, Aunt Chlamydia!

The Handmaid’s Tale

Hulu werkt er al aan om The Testaments te bewerken tot een serie, maar het is nog niet helemaal duidelijk hoe dit wordt ingevuld. Het zou de vorm van een spin-off kunnen krijgen, omdat er door de tijdssprong waarschijnlijk andere actrices en acteurs in de serie zitten dan in The Handmaid’s Tale.

Ook is het mogelijk dat het verhaal van de originele serie overloopt in The Testaments, en dat het vervolgboek dus aan de serie wordt geplakt. In het laatste geval wordt The Handmaid’s Tale, wat gezien wordt als één van de topseries van dit moment een zéér lang verhaal. De makers zeiden een tijd geleden al dat ze wel tien seizoenen willen maken: mogelijk waren de plannen van The Testaments al onderdeel van deze visie. Zeker weten doen we het niet, want Hulu wilde het nieuws over het vervolg eigenlijk nog even onder de pet houden... Nu is het per ongeluk toch uitgelekt maar men is niet van plan om er op te reageren.

De serie heeft het originele boek al lang ingehaald maar de (vreselijke) avonturen van June/Offred blijven bijzonder boeiend. Deze zomer werd bekend dat The Handmaid’s Tale al verzekerd is van een vierde seizoen.

In Nederland is de spannende serie te volgen via Videoland. The Handmaid's Tale staat de laatste jaren consequent in onze lijstjes van de beste series.