The Handmaid's Tale seizoen 4: Alles dat je moet weten

The Handmaid's Tale  Elisabeth Moss June Osborne Offred Ofjoseph

Kijken jullie uit naar het vierde seizoen van The Handmaid's Tale? Terwijl je wacht op de nieuwe afleveringen vertellen wij je graag meer over de serie. Van releasedatum tot plot, dit is alles dat je moet weten over The Handmaid's Tale seizoen vier!

The Handmaid's Tale seizoen 4 releasedate

Na bijna twee jaar wachten – thanks, corona – is het eindelijk zover. Seizoen 4 van The Handmaid’s Tale komt eraan! De nieuwe afleveringen zijn vanaf 30 april wekelijks te zien op Videoland.

Het seizoen wordt in Amerika afgetrapt met meerdere afleveringen, waarna er wekelijks een nieuwe aflevering wordt uitgezonden. En gelukkig volgt Videoland dit voorbeeld. Komende vrijdag vind je om te beginnen twee afleveringen op de streamingdienst. Ook goed om te weten: seizoen vier bestaat in totaal uit 10 afleveringen.

Informatie over het nieuwe seizoen

Voordat we verdergaan met alles dat we weten over The Handmaid's Tale seizoen vier eerst nog even een waarschuwing: dit artikel bevat spoilers over het derde seizoen van de serie. Ben je nog niet zo ver? Of moet je überhaupt nog beginnen aan de serie? Lees dan vooral dit toplijstje!

The Handmaid’s Tale is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood. De serie speelt zich af in Gilead, een totalitaire samenleving die ooit deel uitmaakte van de Verenigde Staten. In Gilead worden vruchtbare vrouwen – de Handmaids uit de titel – gedwongen om kinderen te baren voor de leiders van het land. In de hoofdrol zien we Handmaid June die besluit te vechten tegen het regime.

Aan het einde van het derde seizoen zagen we hoe het June en haar medestanders lukt om bijna 100 kinderen in veiligheid te brengen door hen naar Canada te smokkelen. Tot onze grote schrik werd June alleen wel neergeschoten tijdens die heldhaftige actie

Plot van The Handmaid's Tale seizoen 4

Zonder June geen The Handmaid’s Tale! Het zal je daarom niet verbazen dat ze in seizoen vier nog in leven blijkt te zijn. Ze houdt zich schuil op een boerderij, waar de vrouw des huizes haar wonden verzorgt. En zodra June weer op de been is, belooft de strijd tegen Gilead in alle hevigheid los te barsten. Zodoende wordt ze door Gilead aangemerkt als 'volksvijand nummer 1'.

Terugkerende castleden

Gelukkig zien we veel van onze favoriete castleden gewoon terug in seizoen vier. We hebben het dan natuurlijk over Elisabeth Moss (June). Andere terugkerende castleden zijn: Joseph Fiennes (Commander Fred Waterford), Yvonne Strahovski (Serena Joy Waterford), Max Minghella (Nick), Ann Dowd (Aunt Lydia), Bradley Whitford (Commander Joseph Lawrence), Samira Wiley (Moira), Madeline Brewer (Janine), O-T Fagbenle (Luke), Amanda Brugel (Rita) en Alexis Bledel (Emily). Aan deze vaste cast wordt Sam Jaeger toegevoegd, die in seizoen drie al een paar keer te zien was als de Amerikaanse agent Mark Tuello.

En nieuwe gezichten

June wordt dus aan het begin van seizoen vier verzorgd op een boerderij. De vrouw des huizes is een van de nieuwe gezichten in de serie. Of nou ja, 'vrouw'... Het gaat om McKenna Grace (The Haunting of Hill House), die de 14-jarige Mrs. Keyes speelt. Dit meisje is getrouwd met een veel oudere Commander. Ondanks dat ze kalm en vroom lijkt, verwachten we dat Mrs. Keyes toch stiekem een rebelse kant heeft…

Ook nieuw in seizoen vier zijn Zawe Ashton (Velvet Buzzsaw), die Moira’s vriendin speelt, en Reed Birney (The Blacklist) in een nog onbekende rol.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

The Handmaid's Tale ontvangst en reacties van fans

The Handmaid’s Tale is een van de beste series van de afgelopen jaren. De serie is zeer verontrustend en zal je nog dagen achtervolgen. Maar dat is juist wat het zo goed maakt! De serie blijft je bij je omdat het je aan het denken zet over belangrijke onderwerpen als mensenrechten, seksuele vrijheid, de plaats van religie in de samenleving, en verkrachting. En ook niet geheel onbelangrijk het acteerwerk is geweldig.

Maar je hoeft ons niet op ons woord te geloven; de fans denken er namelijk net zo over. Kijk maar eens hoeveel zin ze hebben in het vierde seizoen:

The Handmaid's Tale seizoen 4 geruchten en speculatie

Laten we nu eerst de vraag beantwoorden die jullie ongetwijfeld allemaal bezighoudt: komt er een vijfde seizoen van The Handmaid’s Tale? Het antwoord is een volmondige JA! In december werd aangekondigd dat we ons mogen verheugen op nog een seizoen.

Helaas zou dat vijfde seizoen zomaar het laatste seizoen kunnen zijn... Dat zit zo:

Zoals gezegd is The Handmaid’s Tale gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood. In 2019 kwam er plots nog een opvolger uit: The Testaments. Dit vervolg speelt zich ongeveer 15 jaar na het eerste boek af en draait om drie personages, waaronder tante Lydia, en twee tienermeisjes. Ondanks dat June geen echte rol speelt in het nieuwe verhaal, wordt wel onthuld dat ze – na meerdere aanslagen op haar leven – eindelijk ontsnapt is uit Gilead en zich nu in Canada verbergt.

Het is nog niet duidelijk in hoeverre het vierde en vijfde seizoen van de serie zullen worden beïnvloed door The Testaments. Waarschijnlijker is dat de makers besluiten om een spinoff te maken. Die zou dan na het vijfde seizoen van de serie te zien moeten zijn, zodat het einde van The Handmaid’s Tale mooi doorvloeit in dit nieuwe verhaal.

Uiteraard hoor je het meteen als er een spinoff bevestigd wordt. Eerst gaan we echter genieten van seizoen vier van The Handmaid’s Tale. Je checkt de nieuwe afleveringen vanaf 30 april wekelijks op Videoland.

Nu al wat leuks kijken op de streamingdienst? Dit zijn wat ons betreft de 10 beste series op Videoland.