De 10 beste series nu op Videoland

Zit je af en toe door Videoland te scrollen en weet je door het overweldigende aanbod even niet meer wat je moet kijken? Wij hebben een uitgebreid overzicht gemaakt van de beste series op de Nederlandse streamingdienst. 

Door Redactie
The Handmaid's Tale
© Hulu

10. New Amsterdam

Laten we eerlijk zijn: ziekenhuisseries (en knappe dokters) doen het altijd heel erg lekker. Dat is bij New Amsterdam niet anders. De dramaserie volgt Dr. Max Goodwin (Ryan Eggold) nadat hij medisch directeur wordt van een van de oudste openbare ziekenhuizen in Amerika. Voor hem staan de patiënten op de eerste plek en hij gaat de strijd aan met de bureaucraten die alleen maar op de centen letten. Alsof deze strijd nog niet zwaar genoeg is, worstelt Max ook met zijn eigen gezondheid. 

9. Meisje van Plezier

Plotwendingen, spannende actie, lekker veel seks en geweldig acteerwerk; Meisje van Plezier heeft het allemaal. Huisvrouw Nadine (Angela Schijf) heeft het financieel moeilijk en om snel aan geld te komen, gaat zij aan de slag als dure escort. Deze carrièreswitch bevalt haar opvallend goed, al doet ze haar best om dit te verbergen aan de brave buitenwereld. Want wanneer mensen weten van haar pikante baan kan zij alles verliezen.

8. The Bold Type

De kans is groot dat je The Bold Type al tegen bent gekomen op Netflix of Prime Video. De komische dramaserie is namelijk een grote hit op de verschillende streamingdiensten en we begrijpen heel goed waarom. De serie volgt drie hartsvriendinnen, die werken voor een groot modeblad in New York. Dat uitgangspunt is al leuk genoeg, maar The Bold Type stopt er ook nog een lading humor, drama en romantiek in.

7. De 12 van Oldenheim

De 12 van Oldenheim begint met de mysterieuze verdwijning van een 16-jarig meisje. Journaliste Peggy (Noortje Herlaar) en rechercheur Sharif (Nasrdin Dchar) proberen grip op de zaak te krijgen, maar dat is moeilijk wanneer er nóg meer inwoners op onverklaarbare wijze in rook opgaan. Het bleef niet bij deze topper. In De 12 van Schouwendam staat een nieuw verhaal centraal met een hele andere cast, maar dit seizoen is net zo spannend en verslavend als het eerste. 

6. The Good Doctor

Ziekenhuisseries zijn zo leuk dat we er naast New Amsterdam nóg eentje in onze top 10 hebben geplaatst. The Good Doctor draait om de autistische Shaun Murphy (Freddie Highmore), die aan de slag gaat bij een prestigieus ziekenhuis. Hij krijgt te maken met veel vooroordelen en het helpt ook niet dat hij sociaal erg onhandig is, maar Shaun bewijst zich keer op keer als een getalenteerde arts met veel kennis van zaken. 

5. Judas

Astrid Holleeders bestseller Judas is omgetoverd tot een nagelbijter van ’n serie. Wie dacht dat dit een simpele cashgrab was om het boek uit te melken, heeft het toch echt mis. Videoland heeft met Judas een topper te pakken! Rifka Lodeizen schittert als Astrid Holleeder, een vrouw die altijd op de hoede moet zijn voor haar broer Willem, fantastisch gespeeld door Gijs Naber. De constante spanning geeft je het gevoel dat gevaar altijd om de hoek loert.

4. Taboo

Taboo is van de maker van Peaky Blinders en heeft Tom Hardy in de hoofdrol, dat is al genoeg reden om deze duistere dramaserie te kijken. James Delaney (Tom Hardy) keert na twaalf jaar in Afrika terug naar Engeland en daar wacht heel wat narigheid op hem. Zo is zijn vader overleden en staat Groot-Brittannië aan het einde van de oorlog met de Verenigde Staten. Tom Hardy fascineert zoals altijd en het 19e eeuwse Engeland wordt heel sfeervol en duister in beeld gebracht.

3. Mocro Maffia

Mocro Maffia was gelijk al erg controversieel omdat de verhalen in de misdaadserie wel erg dicht bij de werkelijkheid kwamen. Maar juist dat rauwe realisme maakt deze Videoland Original nóg spannender. Het verhaal begon met vrienden Romano (Mandela Wee Wee) en Paus (Achmed Akkabi) die tegenover elkaar kwamen te staan, deze rivaliteit ontpopte zich tot een brute bendeoorlog, waarin niemand veilig is.

2. Killing Eve

Killing Eve is zo’n serie die je niet meer loslaat. MI5-agent Eve (Sandra Oh) komt huurmoordenaar Villanelle (Jodie Comer) op het spoor en om haar tegen te houden, zet ze haar eigen leven op het spel. Tussen de vrouwen ontstaat een uitgebreid kat-en-muisspel, dat niet alleen vol geweld zit, maar ook een dosis humor heeft. Daardoor wordt de thrillerserie nooit te zwaar en is het perfect om te bingewatchen. 

1. The Handmaid’s Tale

Er kan er maar één vandoor gaan met de titel ‘beste serie op Videoland’ en die eer gaat uiteraard naar The Handmaid’s Tale. Hét paradepaardje van Videoland dropt je in een apocalyptische toekomst waarin vruchtbare vrouwen als baarslaven dienen. Het is moeilijk om te zien hoe zuster Offred (Elisabeth Moss) steeds dieper de ellende in wordt geduwd, maar aangrijpend is het zeker en na het zien, blijft de serie nog lang in je hoofd spoken.