3 van de 10 beste series op Videoland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
3 van de 10 beste series op Videoland

De 10 beste series nu op Videoland (maart 2022)

|
|

Laatste update:

Zit je af en toe door Videoland te scrollen en weet je door het overweldigende aanbod even niet meer wat je moet kijken? Geef deze lijst, met daarin de beste series op Videoland, eens een kans en je weet zeker dat het goed zit. Heb je ook een abonnement op Netflix? Check dan hier de beste series op Netflix

Dit zijn volgens ons de beste series op Videoland van dit moment. Toch liever een Netflix-overzicht? Kijk hier voor het nieuwe Netflix-aanbod van juni 2021. Ook doken we eerder in de beste Nederlandse series op Videoland.

10. Meisje van Plezier

Op zoek naar een serie vol twists, spannende actie, lekker veel seks en geweldig acteerwerk? Geef Meisje van Plezier een kans! Het derde en laatste seizoen staat nu op Videoland en is een waardige afsluiter van deze dramaserie. Huisvrouw Nadine (Angela Schijf) ging aan de slag als escortgirl, omdat ze het financieel niet meer trok. Daarna heeft ze veel meegemaakt; Haar vriendschap met Meryem (Birgit Schuurman) kwam op het spel te staan en in het derde seizoen maak je kennis met een nieuwe rivaal.

9. Prince Charming

De uitslag is inmiddels al een paar maanden bekend, maar Prince Charming is nog altijd het kijken meer dan waard en hoort zeker bij de beste series op Videoland. Net als Gaby Blaaser in The Bachelorette, ook een heerlijke guilty pleasure, gaat Marvin op zoek naar de liefde. Tien single mannen strijden om zijn hand in een luxe villa in Italië. Marvin gaat op dates en mag iedere aflevering iemand naar huis sturen. Een perfect recept voor drama en intriges dus... en dit keer wel met een happy end.

8. De 12 van …

We pakken deze even als één serie mee, maar eigenlijk zijn het er twee! In De 12 van Oldenheim ontrafelt zich in 12 afleveringen een zinderend spannend geheim. Het begint allemaal met de mysterieuze verdwijning van de 16-jarige Nine. Journaliste Peggy en rechercheur Sharif proberen grip op de zaak te krijgen, maar dat is moeilijk wanneer er nóg meer inwoners op onverklaarbare wijze in rook opgaan. Een topserie die je niet snel loslaat. In De 12 van Schouwendam staat een nieuw verhaal centraal met een hele andere cast, maar dit seizoen is net zo spannend en verslavend als het eerste. Mag dus niet ontbreken bij de beste series op Videoland.

7. Judas

Astrid Holleeders bestseller Judas is omgetoverd tot een nagelbijter van ’n serie. Wie dacht dat dit een simpele cashgrab was om het boek uit te melken, heeft het toch echt mis. Videoland heeft met Judas een topper te pakken! Rifka Lodeizen schittert als Astrid Holleeder, een vrouw die altijd op de hoede moet zijn voor haar broer Willem, fantastisch gespeeld door Gijs Naber. De constante spanning geeft je het gevoel dat gevaar altijd om de hoek loert.

6. The Good Doctor

We kunnen voor onze ziekenhuis-fix terecht bij The Good Doctor, zeker een van de beste series op Videoland. Deze show doet zeker niet onder voor Grey’s Anatomy. Integendeel zelfs. We zijn stiekem verliefd op Shaun Murphy (Freddie Highmore). Deze autistische topchirurg gaat aan de slag bij een prestigieus ziekenhuis en moet zien te dealen met vooroordelen van zijn collega’s. In het nieuwe vierde seizoen komen ook de gevolgen van de wereldwijde pandemie naar voren. Ook in april kunnen we wekelijks zien hoe Shaun omgaat met de problemen die de crisis met zich meebrengt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

5. Mocro Maffia

Mocro Maffia was al vanaf z’n release een grote hit en veroverde meteen een plekje op de lijst met de beste series op Videoland. De misdaadserie gebaseerd op waargebeurde misdrijven wordt ieder seizoen beter en beter. Tevens verrassend herkenbaar als je het nieuws van de afgelopen jaren ook maar een beetje volgt. Personages Romano (Mandela Wee Wee), ‘de Paus’ (Achmed Akabi) en ‘Potlood’ (Nasrdin Dchar) komen zelfs terug voor een vierde seizoen. Tot het zover is, kun je eerst genieten van drie volledige seizoenen vol actie.

4. Killing Eve

Killing Eve is zo’n serie die je niet meer loslaat. Het is allemaal – gelukkig – ook niet zo zwaar. Heerlijk wanneer je Videoland aanslingert en gewoon wil genieten van scherpe humor, geniepige huurmoordenaars en een heerlijk klunzige agent. Het derde seizoen staat al even en na de cliffhanger van seizoen 2 moet je dit zeker zien! Killing Eve stort je in het verslavende kat-en-muisspel tussen agent Eve Polastri (Sandra Oh) en de onweerstaanbare assassin Villanelle (Jodie Comer). Bingen maar!

3. Homeland

Begin februari maakte de streamingdienst enorm veel fans gelukkig door alle acht seizoenen van Homeland aan de catalogus toe te voegen. Hiermee hadden ze meteen ook een van de beste series op Videoland te pakken. In deze bloedstollende actieknaller speelt Claire Danes de rol van CIA-analist Carrie Mathison. Zij vermoedt dat een Amerikaanse marinier die jarenlang krijgsgevangene was van Al Quaida inmiddels niet meer aan hun kant staat. Maar de verdenkingen aan het adres van de oorlogsheld worden haar niet in dank afgenomen… niet in de laatste plaats omdat Carrie zelf ook zo met haar eigen demonen kampt!

2. The Blacklist

De voortvluchtige Raymond ‘Red’ Reddington besluit de veiligheidsdiensten te helpen met het opsporen van levensgevaarlijke criminelen. Maar al snel blijkt dat deze meestermanipulator zijn oude streken nog niet is verleerd… Cultacteur James Spader zet een onweerstaanbare antiheld neer in deze razend verslavend misdaadserie. De eerste zeven seizoenen van The Blacklist staan nu op Videoland; daarnaast wordt er iedere zaterdag een nieuwe aflevering van Seizoen 8 toegevoegd.

1. The Handmaid’s Tale

Er kan er maar één vandoor gaan met de titel ‘beste serie op Videoland’ en die eer gaat uiteraard naar The Handmaid’s Tale. Hét paradepaardje van Videoland dropt je in een apocalyptische toekomst waarin vruchtbare vrouwen als baarslaven dienen. Het is moeilijk om te zien hoe zuster Offred (Elisabeth Moss) steeds dieper de ellende in wordt geduwd, maar aangrijpend is het zeker. De heftige serie gaat nog een tijdje door. In 2019 bracht schrijfster Margaret Atwood een nieuw boek uit. En goed nieuws: het vierde seizoen van The Handmaid's Tale is nog vol aan de gang.

Lees verder