De cast van Goede Tijden, Slechte Tijden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De cast van Goede Tijden, Slechte Tijden

Deze 7 dingen weten we al over het nieuwe GTST seizoen

|
|

Laatste update:

Na een behoorlijk lange zomerstop kunnen fans van Goede Tijden, Slechte Tijden vanaf maandag eindelijk weer genieten van het wel en wee van hun favoriete personages. Hoog tijd dus om eens te kijken wat we kunnen verwachten van seizoen 31.

Voordat we vooruitkijken, is het misschien handig om eerst nog even ons geheugen op te frissen. Het 30e seizoen eindigde namelijk niet echt met een knaller, maar de snel in elkaar gezette cliffhanger liet ons wel met een belangrijke vraag achter: leeft Amelie nog? Richard van Nooten, de zakenrivaal van Ludo Sanders die uit is op het schilderij L’Absence, drogeerde in de laatste momenten van het 30e seizoen Valentijn Sanders. Hij plaatste hem bewusteloos in de auto waarmee Amelie, de bedpartner van Amir, is aangereden. We zagen nog net dat Ludo’s kleinzoon weer bij bewustzijn kwam en het hulpje van Ludo levenloos in de bosjes aantrof. Valt daar nog iets te redden?

Deze 7 dingen weten we al over het nieuwe GTST seizoen

1. Het bloed gaat vloeien

Eén ding is inmiddels zeker: de familie Sanders is voorlopig nog niet van de kunstkenner af. In de eerste beelden van het 31e seizoen zien we namelijk dat Richard hulp krijgt van niemand minder dan Billy de Palma. We dachten even dat we van haar af waren en dat ze ergens haar leven aan het verbeteren was na het gedoe rondom haar drugspraktijk, maar niets is minder waar. “Dit is geen wraak. Dit is gerechtigheid. En de familie Sanders zal bloeden”, aldus Richard die duidelijk niet van de loze woorden is. In de promo zien we namelijk al dat Nina bewusteloos op de grond ligt en met wie vecht Valentijn op een boot?

2. Vertrek van Valentijn

Valentijn lijkt in diezelfde beelden misschien aan de winnende hand te zijn, maar dat kan zomaar eens omslaan. De acteur die deze rol speelt – Vincent Visser – verklapte namelijk bij Goede Tijden, Zomer Tijden dat hij binnenkort vertrekt. “Ik kan natuurlijk niet de verhaallijn gaan verklappen, want dat verpest de hele zomercliff. Maar Valentijn gaat wel de serie uit”, bekende de jonge acteur. “Hoe gaan we alleen nog niet vertellen.” Mogelijk heeft zijn vertrek wel iets te maken met zijn vader Nick Sanders. De Vlaamse acteur Christophe Haddad en Vincent Visser hadden begin deze zomer een bijzondere ontmoeting en nog altijd weten we niet waar dit precies voor was. Dit gaan we dus maar in de gaten houden!

Deze 7 dingen weten we al over het nieuwe GTST seizoen

3. De obsessieve kinderwens van Shanti

Ondertussen speelt er nog veel meer in Meerdijk, want de terugkeer van Billy zal vast en zeker weer van invloed zijn op haar dochter Shanti. De roodharige vlam van Rik heeft daarentegen al genoeg aan haar hoofd. Aan het einde van het 30e seizoen was al te zien dat ze alles uit de kast haalt om zwanger te raken, maar dit lijkt zelfs met een gezondere levensstijl en grotere boxers voor haar vriend niet te lukken. Ze laat het er echter niet zomaar bij zitten. “De obsessie die ze heeft betreft haar kinderwens wordt nog wel iets groter”, verklapte de actrice al bij Goede Tijden, Zomer Tijden. Maar er komen ook betere tijden aan. Ferri Somogyi hintte bij diezelfde show met een ring op een bijzondere verbintenis. Horen we de huwelijksklokken al luiden?

Deze 7 dingen weten we al over het nieuwe GTST seizoen

4. De pesters weten niet van ophouden

In het huis naast die van dit gelukkige (en misschien binnenkort dus verloofde) koppel is het ook geen saaie boel. De jongste dochter uit het gezin Demi wordt gepest op haar nieuwe school. Zus Merel is daar achtergekomen, maar wordt gedwongen om haar mond te houden tegenover hun moeder Saskia om zo de lieve vrede te bewaren. Maar de pestkoppen laten zich niet zomaar verjagen en daarom is het tijd voor actie! Merel biedt in de eerste beelden aan om haar jongere zusje van een make-over te voorzien, maar de vraag is of vader Julian Verduyn nou zo blij wordt van die naveltruitjes, korte rokjes en felle make-up bij zijn prinsesje.

5. Nina en haar eeuwige liefdesdriehoek

Merel is misschien in een enorme tweestrijd verwikkeld, maar dan heeft zij nog niet met Nina gepraat. Het huwelijk van Nina en Bing lijkt na een heftige vechtscheiding nu echt afgesloten, maar het zou GTST niet zijn als er niet nog een vervolg op komt. Waar Bing langzaam lijkt te genieten van zijn vrijgezellenbestaan krijgt Nina dikke spijt dat ze nu met Daan is. En wat zeggen ze: spijt komt altijd te laat... of toch niet? Everon Jackson Hooi spoilerde namelijk dat er een weekendje weg aan zit te komen met alle gevolgen van dien. Wij kunnen niet wachten!

Deze 7 dingen weten we al over het nieuwe GTST seizoen

6. Nog een naderend vertrek

De andere karakters beleven ook weer heel wat in het komende seizoen, al is het dan geen corona. Zo is Linda dit keer zonder overgangsproblemen druk met haar stage in de huisartsenpraktijk van Anton en Amir, zit Jojo nog altijd achter 'de eigenaar van de buurtsuper' Ilyas aan en ook Tiffy en Lucas krijgen heel wat voor hun kiezen. De twee kunnen na de koolmonoxidevergiftiging van Tiffy en zoontje Wolf weer hun huis in en krijgen zelfs opa Henk als trouwe huisgenoot. Het lijkt allemaal rozengeur en maneschijn, maar niets is minder waar. “Er komt een derde speler tussen Lucas en Tiffy te staan en daar is Lucas niet zo blij mee”, verklapte de acteur eerder bij Goede Tijden, Zomer Tijden. Al weten we niet of van die plannen nog wel wat terecht gaat komen nu Ferry Doedens ontslagen is.

Deze 7 dingen weten we al over het nieuwe GTST seizoen

7. En laten we Laura niet vergeten…

We zouden tussen al deze spanning, sensatie en drama bijna het belangrijkste personage uit 30 jaar GTST vergeten: Laura Selmhorst! Ze lijkt een beetje ondergesneeuwd te worden, maar er komen betere tijden aan… of moeten we zeggen: slechtere tijden? “Er gebeurt op dit moment in het heden iets wat bij Laura heel erg veel doet terugkomen over wat zij heeft meegemaakt, heel veel verdriet. Daar gaat ze een deel van verwerken”, aldus Jette in de zomerse talkshow. “Daarnaast komt er ook weer een man, maar het is nog onzeker of Laura daar wel op zit te wachten. Tot slot is het ook zo dat ze een ongeluk krijgt.” Nog genoeg te beleven dus, al hoopt Jette dan wel dat er iemand op ziekenbezoek komt. “Ik zou het zo leuk vinden als Ruud (Feltkamp, red) weer eens terugkomt.” Nou, wij ook!

Deze 7 dingen weten we al over het nieuwe GTST seizoen

Goede Tijden, Slechte Tijden is vanaf 31 augustus om 20:00 uur weer 4 dagen per week te zien op RTL4.

Lees verder