Familie Verduyn in GTST

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Familie Verduyn in GTST

Geen corona verhaallijnen in GTST

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Meerdijk wordt de enige plek in Nederland die voorlopig immuun tegen het coronavirus is. Er zijn geen plannen om GTST verhaallijnen rondom het coronavirus te maken, al blijft intimiteit tussen personages wel uit. Ondertussen wordt de Britse soap Coronation Street aan de schandpaal genageld omdat de personages zich niet aan de coronaregels houden!

Boze Britten willen corona in hun soap

Goede Tijden, Slechte Tijden negeert corona het komend seizoen, maar Coronation Street komt daar niet mee weg. Daily Mail schrijft dat kijkers geschokt waren toen ze personages zagen winkelen zonder mondkapjes. In het VK is het verplicht om een mondkapje te dragen in iedere shop.

GTST is ontsnappen aan corona

Een woordvoerder van RTL bevestigt dat we ook geen mondkapjes hoeven te verwachten in Goede Tijden: “Van corona zal in Meerdijk niets te merken zijn. In het dagelijks leven en op tv gaat het al erg veel over corona, GTST is juist een moment om even te ontsnappen aan corona.”

Wel hebben de schrijvers op subtiele wijze alle intieme momenten uit de scripts geschrapt. Geen knuffels, zoenen of pikantere dingen in het komend seizoen dus! De toekomst van GTST ziet er trouwens toch al heel anders uit nadat de makers afscheid namen van Ferry Doedens. Hij kwam zijn afspraken niet na, maar gelukkig krijgt zijn personage Lucas Sanders ergens in het nieuwe seizoen nog een waardig afscheid. Ach ja, de meeste ex-GTST acteurs komen best goed terecht, kijk maar hier.

Geen corona verhaallijnen in GTST

Corona verhaallijnen zijn wel overwogen

Corona verhaallijnen zijn eerder dit jaar overwogen door het productieteam en men sluit niet uit dat ze alsnog hun intrede doen.

“Stel dat de overheid nieuwe regels in stelt, dan houden we ons daar in de productie natuurlijk aan, net zoals we nu ook draaien binnen een strikt protocol, maar het zal alsnog niet te zien zijn in de verhaallijnen.”

Dat zal dan wel pas veel later zijn, want GTST loopt altijd ver vooruit met opnames. Daarom kon de soap ook nog even doorkachelen aan het begin van de coronacrisis. Toch moest uiteindelijk het seizoen eerder worden afgesloten.

Goede Tijden, Slechte Tijden start maandag 31 augustus weer om 20.00 uur op RTL4.

Lees verder