Babette van Veen als Linda Dekker in GTST op RTL 4

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Babette van Veen als Linda Dekker in GTST op RTL 4

GTST komt met unicum: Linda in de overgang

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Goede Tijden, Slechte Tijden komt binnenkort met een primeur. Linda Dekker, gespeeld door Babette van Veen (51), komt in de soapserie bewust in de overgang.

Dat meldt RTL Boulevard. Het zou een zoveelste poging zijn om Meerdijk meer relatable te maken. Eerder moesten een special over borstkanker met Janine en de introductie van een nieuw, 'normaal' gezin ervoor zorgen dat de bekende soap 'herkenbaarder' aanvoelt. Er kwam vorig jaar namelijk veel kritiek op de 'te jonge' verhaallijnen in GTST

In de overgang

"Het ene moment heeft ze het bloedheet, terwijl de verwarming in huize Bouwhuis amper de 19 graden Celsius aantikt", zo beschrijft RTL Boulevard de horror waar Linda binnenkort mee te maken krijgt. "Nachtzweten is ook zoiets waar Linda last van gaat krijgen. En dan komt ze ook nog eens twee kilo aan." Maar, euhm... Waarom zij wél, en de andere dames op leeftijd niet? "Andere vrouwelijke GTST-coryfeeën, zoals Laura Selmhorst (de 65-jarige Jette van der Meij), en Janine Elschot (de 57-jarige Caroline de Bruijn) is dat lot gespaard gebleven. Zij de lusten, Linda de lasten". merkt Boulevard fijntjes op. 

GTST 2.0

Linda's naderende overgang is zoals gezegd een nieuwe actie die de afgehaakte kijkers weer naar de buis moet lokken. Eerder voerden de makers al andere, achter de schermen-maatregelen in. Zo is er tegenwoordig meer studioruimte, meer sets en komen er meer buitenscènes. De woonkamers worden ook 'rommeliger' - wat natuurlijk véél beter past bij de huishoudens van de gemiddelde Nederlander. RTL gaat verder het schrijven van de scenario’s anders aanpakken en er is zelfs een dramaturg ingehuurd die het drama in GTST weer op topniveau gaat brengen. Hebben jullie er al iets van gemerkt?

GTST komt met unicum: Linda in de overgang

Lees verder