Nieuw op Netflix vanaf mei 2019!

Door Redactie
Leonardo DiCaprio als Jay Gatsby in The Great Gatsby

Een nieuwe maand betekent een nieuwe lading films en series op Netflix. We kunnen genieten van nieuwe seizoenen van geliefde series zoals Lucifer en The 100. Daarnaast kan je K.J. Apa nu ook bewonderen in zijn film The Last Summer. Als je van griezelen houdt is er ook genoeg nieuws voor jou deze bomvolle meimaand!

Series

The Society

Alle tieners uit een stadje belanden in een replica hiervan en moeten zien te overleven. In eerste instantie is alles vrijheid blijheid, maar al snel ontstaan er conflicten en chaos door het gebrek aan orde. Hun ouders zijn namelijk nergens te bekennen. Hoe zullen de jongeren uit deze nachtmerrie ontsnappen? De trailer roept een onheilspellend gevoel op, voornamelijk door het nummer ‘bury a friend’ van Billie Eilish wat als soundtrack wordt gebruikt. Bekijk de nieuwe serie vanaf 10 mei

Undercover

Begin de maand goed op 3 mei met deze nieuwe spannende serie van Hollandse bodem. Het volgt het verhaal van de grootste ecstasy-baas in de wereld, Ferry Bouman. Hij leeft een relatief rustig leven totdat twee undercoveragenten proberen om zijn business neer te halen. 

Lucifer: Seizoen 4

Na het protest van de fans komt Lucifer terug met een vierde seizoen. Er staat weer een nieuwe uitdaging te wachten voor Lucifer, namelijk ‘Eve’. Zal de eerste zondares wraak willen omdat hij haar uit Eden heeft verleid? We zullen het zien in het nieuwe seizoen wat vanaf 8 mei te zien is. Wil je nog even een opfrisser voordat het nieuwe seizoen begint? Kijk dan naar een samenvatting van de vorige seizoenen, verteld door Lucifer himself, Tom Ellis. 

When They See Us

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wordt in 4 delen de zaak van de 'Central Park Five’ behandeld. Vijf gekleurde jongeren uit Harlem werden in 1989 ten onrechte veroordeeld voor verkrachting. Gedurende 25 jaar vechten zij om hun naam te zuiveren. Op 31 mei staan de 4 afleveringen online. 

The 100: Seizoen 6

Na de eerste apocalyps en hordes vijanden, reist de groep overlevenden aan het einde van seizoen 5 gedwongen naar een nieuwe planeet. Ze ontwaken in het seizoen 6 uit hun cryosleep om een nieuwe, vreemde wereld met andere regels en personages te verkennen. Of ze hier weer een ander bestaan kunnen opbouwen kan je zien vanaf 7 mei. De afleveringen zullen samenlopen met Amerika en dus kan je wekelijks klaarzitten voor het volgende avontuur. 

Films

The Last Summer

Een groep vrienden uit Chicago beleeft hun laatste zomer op de middelbare school voordat ze aan een nieuw avontuur beginnen op de universiteit. Ze proberen te ontdekken wie ze zijn en ook mét wie ze samen willen zijn. Een lekkere zwijmelfilm vol vriendschap en liefde, gelijkwaardig aan To All The Boys I've Loved Before en The Kissing Booth. Riverdale-hunk K.J. Apa is te zien in deze film en verruilt zijn bekende rode lokken voor zijn natuurlijke bruine haarkleur. Vanaf 3 mei te zien op Netflix.

Dumplin'

Met een moeder als voormalig schoonheidskoningin (Jennifer Aniston) zou je denken dat Willowdean, ook wel Dumplin’ genoemd, een voorsprong zou hebben bij het winnen van een schoonheidswedstrijd. Haar mollige figuur past alleen niet in het typische plaatje van 'beauty queen'. Om het hart te winnen van de jongen die ze leuk vindt, en als protest tegen de populaire meisjes op school, geeft ze zich toch op voor de schoonheidswedstrijd. Haar gedurfde stap moedigt andere deelnemers aan om haar voorbeeld te volgen. Dumplin’ is vanaf 3 mei te zien.

Wine Country

Met een topcast vol komische vrouwen waaronder Maya Rudolph, kunnen we weer een filmavondje vol schaterlachen inplannen vanaf 10 mei. Rebecca (Rachel Dratch) wordt 50, en om dat te vieren organiseert Abby (Amy Poehler) een reisje naar het wijngebied Napa met hun beste vriendinnen. Onder invloed van alle alcohol komen de ware gevoelens van iedereen naar boven en gaan ze twijfelen aan hun toekomst als vrienden.

The Great Gatsby

We kunnen Leonardo DiCaprio vanaf 18 mei zien in zijn rol als Jay Gatsby. We zien zijn leven vanuit het perspectief van zijn buurman Nick Carraway (Tobey Maguire). Zo krijgen wij een kijkje in het leven van de rijken, vol feestjes, liefde en verraad.

The Perfection

Een cellist (Allison Williams) zoekt na het overlijden van haar moeder haar oude meester weer op. Ze benadert zijn nieuwe sterpupil, gespeeld door Logan Browning, en samen belanden ze op een nogal sinister pad. In de trailer zitten al een aantal schokkende beelden waardoor wij niet kunnen wachten om de horror te bekijken vanaf 24 mei.