Undercover: eerste Nederlands-Belgische Netflix-serie

Door Redactie
Undercover: eerste Nederlands-Belgische Netflix-serie

Kom maar door! Een Netflix-misdaadserie van Belgisch-Nederlandse bodem is precies waar we op zaten te wachten. De serie Undercover is vandaag door Netflix bekendgemaakt op Twitter. Het duurt echter nog even voordat we de serie daadwerkelijk kunnen aanschouwen…

Undercover

De 10-delige serie Undercover buigt zich over waargebeurde gebeurtenissen in het drugscircuit. Ferry Bouman leeft een riant leventje in zijn villa op de grens van België en Nederland. Als één van de grootste XTC-producenten ter wereld heeft-ie genoeg centen op de bank. Maar het leven van een drugsbaas gaat niet over rozen (duh!) en Ferry’s leven loopt dan ook behoorlijk in de soep wanneer twee undercover agenten zijn territorium betreden om zijn netwerk op te rollen. 

Grote namen!

De makers van de serie hebben behoorlijk wat grote namen aan hun Netflix-feestje weten te verbinden. Zo zijn er hoofdrollen voor Anna Drijver, Frank Lammers, Elise Schaap, Tom Waes en Tim Haars. Undercover zal wereldwijd op Netflix in première gaan. En daar is showrunner Nico Molenaar maar al te blij mee: “Dankzij Netflix kunnen we dit internationale, spannende, grappige en sexy verhaal met een wereldwijd publiek delen.” 

Puntje van kritiek? De serie is pas in 2019 op Netflix te bewonderen… Over op tijd aankondigen gesproken…