Trailer: When They See Us, Netflix’ misdaaddrama over Central Park Five

Trailer: When They See Us, Netflix’ misdaaddrama over Central Park Five

Ava DuVernay maakt voor Netflix een miniserie over één van de grootste justitiële dwalingen uit de moderne geschiedenis: de veroordeling van de Central Park Five. Bekijk hier de trailer!

Vijf jongeren werden onterecht veroordeeld voor zeer zware (seksuele) mishandeling van een vrouwelijke jogger in Central Park in 1989. De jongeren bekenden, maar zeiden later dat de politie enorme druk op ze had uitgeoefend om een bekentenis af te dwingen.

Donald Trump, de huidige president van de Verenigde Staten, speelde ook nog een rol in deze bizarre zaak. Hij plaatste meerdere advertenties in dagbladen, waarin hij pleitte om de doodstraf in te voeren naar aanleiding van de Central Park Five. Op dat moment kreeg hij veel bijval, maar jaren later kwam er veel kritiek op deze acties, toen bleek dat de Central Park Five niet schuldig waren.

When They See Us

De verdachten verdwenen voor jaren achter de tralies, maar werden in 2003 vrijgepleit door een nieuw onderzoek. Verschillende advocaten concludeerden dat de bewijslast ernstig rammelde. De stad New York besloot de verdachten een schadevergoeding te betalen van meerdere miljoenen.

De serie is geschreven door Ava DuVernay. Hoofdrollen in When They See Us zijn voor o.a. Jovan Adepo (The Leftovers), Michael K. Williams (The Wire), Vera Farmiga (The Conjuring) en Famke Janssen. Geloven we.

When They See Us is vanaf 31 mei te zien op Netflix.