Spider-Man: Far From Home

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Spider-Man: Far From Home

Nieuw op Netflix in maart 2020

|
|

Laatste update:

Dacht je dat februari al een dikke Netflix-maand was? Nou, bereid je dan maar vast voor op maart! Ook deze maand klapt weer bijna uit elkaar van de toffe Original-series, maar ook oude klassiekers die we nu eindelijk kunnen streamen.

Series

Élite seizoen 3

Fans van Riverdale-achtige toestanden kunnen hun hart weer ophalen: Élite komt terug! In seizoen 3 van deze heerlijke tienershow komen er een stel nieuwe kids naar de exclusieve Las Encinas-school. Wie dat zijn? Dat lees je hier. Op 13 maart dropt Netflix de nieuwe afleveringen en dat werd tijd ook: wij eisen antwoorden na die shocker van seizoen 2!

Kingdom seizoen 2

Begin 2019 was daar opeens Kingdom, een supervette, politiek getinte Zuid-Koreaanse show mét zombies. Holy shit. Ook seizoen 2 - te zien vanaf 13 maart - belooft weer episch te worden. Verwacht ook nu weer intense vechtscènes en verschrikkelijke zombie-aanvallen die The Walking Dead doen verbleken. 

The Letter for The King

Een nieuwe Netflix Original-serie is altijd even spannend, maar deze bekijken we met extra veel interesse. The Letter for The King is namelijk gebaseerd op het klassieke kinderboek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt. Hierin krijgt de jonge page Tiuri een belangrijke brief in zijn handen geduwd, die koste wat kost bij de koning gebracht moet worden. Het voortbestaan van het koninkrijk staat op het spel, maar spionnen en ander gespuis zitten Tiuri op de hielen. Vanaf 20 maart te zien.

Ozark seizoen 3

Netflix' eigen Breaking Bad-achtige serie maakt deze maand een comeback! In seizoen 3 van Ozark zien we hoe witwas-koning Marty Byrde (Jason Bateman) nóg dieper verzeild raakt in de wereld van het Mexicaanse drugskartel. Ongetwijfeld gaat deze duistere serie - zeker met dat gigantische casino-schip uit seizoen 2 - ook nu wéér een stapje verder richting complete ondergang voor Marty en zijn gezin. Spannend! Het bingen kan op 27 maart weer beginnen.

Suits seizoen 7B

Nederlandse fans van advocatenserie Suits hebben het niet zo makkelijk. Die wachten natuurlijk al véél te lang op nieuwe afleveringen terwijl zowat de hele wereld al precies kon zien hoe het allemaal afliep met advocaat Harvey Specter. Op 28 maart komt Netflix eindelijk over de brug met nieuwe afleveringen voor seizoen 7. Er zijn trouwens 9 seizoenen. Dus... nu de rest nog!

Castlevania seizoen 3

Hij staat misschien niet op iedereens radar, maar de wonderschone anime-serie Castlevania is zeker de moeite waard. Vampiers, monsterjagers en heel, héél veel bloed - wat wil je nog meer? Castlevania is gebaseerd op de gelijknamige videogames en draait onder meer om Trevor Belmont, een beruchte vampier-jager die jaagt op gespuis dat letterlijk uit de hel komt. Seizoen 3 staat vanaf 5 maart op Netflix.

Films

Spenser Confidential

Na 6 Underground komt Netflix op 6 maart met een nieuwe prettig gestoorde, maar moddervette actiefilm. In Spenser Confidential speelt Mark Wahlberg de best wel criminele oud-politieagent Spenser. Hij is nét uit de gevangenis en wil eigenlijk Boston voorgoed verlaten, maar dan vraagt zijn oud-bokscoach en mentor Henry (Alan Arkin) om hulp. En dan zeg je natuurlijk geen nee. Samen met MMA-vechter Hawk (Winston Duke) duikt hij opnieuw de onderwereld in om twee mysterieuze moorden op te lossen.

Saving Private Ryan

Eerder hadden we het al over klassiekers die we eindelijk kunnen streamen op Netflix en oorlogsepos Saving Private Ryan van Steven Spielberg (1 maart) is toch wel een héle grote Hollywood-klapper. We volgen Tom Hanks' Captain Miller die koste wat kost Private James Ryan (Matt Damon) wil redden uit oorlogsgebied nu zijn andere drie broers al zijn omgekomen.

Dumb and Dumber

Nog zo'n heerlijk Hollywood-oudje dat je op 1 maart kan zien: Dumb and Dumber met Jim Carrey en Jeff Daniels als de oerstomme vrienden Lloyd en Harry. Als je in een melige bui bent is er eigenlijk geen betere film om hersenloos weg te kijken. Het draait overigens allemaal om een koffer met geld die de twee terug willen brengen naar de rechtmatige eigenaar. Geloof het of niet, maar Dumb and Dumber is een echte cultklassieker op comedy-gebied.

The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions

Netflix dropt op 1 maart nog eens twee bommetjes: de laatste twee delen uit de originele Matrix-trilogie, Reloaded en Revolutions. Hierin probeert Keanu Reeves' Neo als uitverkorene de oorlog tussen mens en machine eindelijk te stoppen. Twee sci-fi-klassiekers die je - zeker in afwachting van deel 4 - gezien moet hebben, al blijft het natuurlijk jammer dat deel 1 dus niet op Netflix staat...

Dirty Harry

Dacht je dat Netflix nu wel klaar was met die oude toppers? Nope! Ook Dirty Harry wordt op 1 maart toegevoegd aan het aanbod. Hele oude tijden herbeleven met Clint Eastwood in topvorm, dat is waar het hier op neerkomt. De film draait om de genadeloze psychopaat 'Scorpio Killer'. Hij terroriseert de inwoners van San Francisco, maar dan krijgt 'ie Eastwoods keiharde agent "Dirty" Harry Callahan achter zich aan.

Spider-Man: Far From Home

Huh? Een MCU-film op Netflix? Ja, inderdaad. Daar gedoe met filmrechten - we zullen je de ingewikkelde Sony/Disney-details besparen - komt de vorig jaar uitgekomen Marvel-film Spider-Man: Far From Home gewoon naar Netflix. Op 1 maart kun je nog een keer zien hoe Peter Parker (Tom Holland) zijn leven weer oppakt nadat Tony Stark zich in Avengers: Endgame opofferde in de strijd tegen Thanos. Wat voor superheld blijft er over wanneer Spidey het zonder zijn mentor moet stellen? En kan hij MJ (Zendaya) eindelijk voor zich winnen?

Mission: Impossible - Fallout

Tom Cruise stunt weer alsof zijn leven ervan afhangt in Mission: Impossbile - Fallout! Oh ja: het leven van Ethan Hunt hangt natuurlijk ook daadwerkelijk aan een zijden draadje. Zoals altijd. In Fallout (vanaf 5 maart) strijdt hij samen met z'n trouwe IMF-team tegen de Apostles, een nieuwe terroristengroep. De stunts in deze film zijn van een episch niveau dat je zelden ziet en deed er gewoon wéér een schepje bovenop bij deze toch al geweldige actiefranchise. Genieten! Gelukkig tekende Tom Cruise ook alvast voor twee vervolgfilms.

Angel Has Fallen

Gerard Butler die de president beschermt is een beproefd recept. Ook in Olympus en London Has Fallen werkte dat meer dan prima! In Angel Has Fallen zijn de rollen een keer omgedraaid. Mike Banning wordt nu juist verdacht van een moordpoging op zijn eigen president. Een zinderende race tegen de klok volgt wanneer Mike erachter moet zien te komen wie wél verantwoordelijk was voor deze terroristische actie. Vanaf 20 maart op Netflix.

Django Unchained

Quentin Tarantino blies ons vorig jaar nog omver met Once Upon A Time... In Hollywood. Een paar films terug deed 'ie dat ook al. Django Unchained is een vrij harde film die het verschrikkelijke slavernij-verleden pijnlijk in beeld brengt. We volgen de bevrijde slaaf Django (Jamie Foxx) die samen met een Duitse bounty hunter (Christoph Waltz) op pad gaat. Hun doel? Django's gevangen vrouw Broomhilda redden uit handen van de in en in slechte slavendrijver Calvin Candie, meesterlijk gespeeld door Leonardo DiCaprio.

Studio Ghibli-films

Vorige maand kregen we de eerste batch aan Studio Ghibli-films en deze maand staat er weer een nieuwe lading oogstrelend mooie Japanse animatiefilms klaar. Deze maand zit daar de bekendste en misschien ook wel beste film van de bekende studio bij: Spirited Away. Ook Princess MononokeThe Secret World of ArriettyThe Tale of Princess Kaguya, The Cat Returns, My Neighbors the Yamadas én Nausicaä of the Valley of the Wind worden op 1 maart aan het aanbod toegevoegd.

Lees verder