Animatieklassiekers Studio Ghibli binnenkort te zien op Netflix

Door Redactie
My Neighbor Totoro van Studio Ghibli

Goed nieuws voor fans van Studio Ghibli: de oogstrelende films van deze Japanse animatiestudio verschijnen vanaf volgende maand allemaal op Netflix!

Onvergetelijk

In de strijd om de kijker heeft Netflix een strategische zet gemaakt die fans van Japanse animatiefilms alleen maar kunnen toejuichen: de streamingdienst heeft de rechten opgekocht van alle films (21 in totaal!) die gemaakt zijn door Studio Ghibli. Deze animatiestudio tekende onder meer voor klassiekers als My Neighbor Totoro, Princess Mononoke en natuurlijk de onvergetelijke Oscarwinnaar Spirited Away. De rechten gelden niet voor Noord-Amerika en Azië, maar wat dondert het? In Europa zullen de films gewoon te zien zij bij Netflix!

‘Legendarisch’

Dit is een droom die uitkomt voor Netflix en zijn miljoenen leden”, aldus Aram Yacoubian, het hoofd van de animatietak Netflix. “De animatiefilms van Studio Ghibli zijn legendarisch en betoveren al meer dan 35 jaar fans van over de hele wereld. We kunnen niet wachten om meer mensen kennis te laten maken met de wonderlijke animatiewerelden van Hayao Miyazaki.”

Animatieklassiekers Studio Ghibli binnenkort te zien op Netflix

Catalogus

Volgens The Hollywood Reporter zal de catalogus in drie fases worden uitgerold voor de Netflix-abonnees. Op 1 februari zullen onder meer My Neighbor Totoro, Kiki’s Delivery Service en Porco Rosso op Netflix worden gezet. Op 1 maart is het onder andere de beurt aan Princess Mononoke en Spirited Away. Op 1 april maken onder meer Howl's Moving Castle en When Marnie Was There het aanbod compleet.