Game Of Thrones krijgt een paar prequels: wat is er al over bekend?

Veronica Superguide logo
Game Of Thrones krijgt een paar prequels: wat is er al over bekend?

Wat we weten over de Game Of Thrones-prequel(s)

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Dit jaar eindigde Game Of Thrones, de populaire HBO-serie in de fantasywereld van G.R.R. Martin. HBO wil dit huzarenstukje graag vervolgen, en zint op meerdere vervolgseries. Wat weten we precies over deze projecten?

Er gaan al een tijdje verhalen de ronde over vijf verschillende series die Game Of Thrones kunnen opvolgen. We hebben alle info bij elkaar gesprokkeld. Veel is nog onbekend, maar de plannen van HBO lijken zich een beetje af te tekenen… Verwacht geen lawine aan GoT-spin-offs!

'The Long Night'

Het eerste voorbeeld is het meest duidelijke. De Game Of Thrones-prequel, waarvan gefluisterd wordt dat hij The Long Night heet, filmt op dit moment de pilot (een proefaflevering, als het ware) in Noord-Ierland, onder de werktitel Bloodmoon. In de boeken van G.R.R. Martin is deze lange nacht een belangrijke gebeurtenis; het is de eerste keer dat de Night King tevoorschijn komt, nadat de mensen het leven van die rare elfjes zuur maken. Hier zagen we in Game Of Thrones al een klein stukje van!

De gebeurtenissen in The Long Night zouden leiden tot de bouw van de enorme muur, die in Game Of Thrones bewaakt wordt door de Night’s Watch. Als de informatie juist is tenminste; de opzet van de show is bij elkaar gepuzzeld uit verschillende verhalen over de prequel, maar er is nog niets officieel bevestigd.

Bijna klaar, hoor!

George R.R. Martin schrijft de verhaallijn van de prequel-serie waarschijnlijk niet; hij heeft sowieso de pilot niet geschreven. Enerzijds jammer, maar de man doet er al zó lang over om zijn Game Of Thrones/Song Of Ice And Fire-reeks af te maken, dat HBO waarschijnlijk dacht: toedeledokie, Sjors! Hij mag wel aanwijzingen geven, maar HBO hoeft ze verder niet op te volgen.

Wie had gedacht dat Martin het verhaal over Westeros niet op tijd af zou hebben? Aan het einde van het vijfde seizoen waren de boeken gewoon op, waarna de schrijvers op aanwijzingen van Martin de serie eindigden. Met gemengde resultaten, kunnen we wel zeggen

A land before time

Anyway: de Game Of Thrones-prequel schotelt ons een totaal ander Westeros voor, 8.000 jaar vóór Game Of Thrones. King’s Landing is er nog niet (de troon ook niet, trouwens!, en van Targaryen of de Night’s Watch had nog niemand gehoord. Mogelijk komt de familie Stark al wel voorbij, aangezien dat één van de oudste adellijke families is. Behalve het Noorden wordt Westeros grotendeels bevolkt door de Andals, die afkomstig zijn uit Essos. Sommige huizen als de Lannisters bestaan daarom ook nog niet in de prequel. Mogelijk zien we zelfs dat ze gesticht worden!

We weten dat Naomi Watts een grote rol in de serie krijgt, samen met o.a. Georgie Henley (Chronicles Of Narnia), Naomi Ackie (Lady Macbeth) en Jamie Campbell Bower (Fantastic Beasts). Net als Game Of Thrones gaat het om redelijk wat onbekendere acteurs, aangevuld met bekende gezichten.

Game Of Thrones-prequel

Op dit moment wordt de pilot dus opgenomen, waarna HBO kan kijken of de serie bevalt of dat er nog werk te verzetten valt (zoals bij Game Of Thrones, waarvan de pilot absoluut niet beviel!). Daarna kijken ze of ze een heel seizoen van de serie willen maken. HBO zou zo’n serie het liefst in 2020 op de buis brengen; niet te vroeg na Game Of Thrones, maar ook niet zo laat dat mensen er niet meer warm voor lopen. Dat is wel een dans op het slappe koord. Een verkeerde stap en...

En verder?

Voor de rest weten we dat er verschillende projecten in voorbereiding zijn (geweest) maar hier wordt het totaalplaatje een stuk moeilijker te zien. Achter de schermen zijn meerdere ideeën geprobeerd, waarvan er sowieso twee gesneuveld zijn. Volgens George Martin zijn er nog twee andere ideeën in ontwikkeling. Ze spelen allemaal vóór Game Of Thrones, en hoeven niet per se te spelen in gebieden die we in deze series zagen. Een reeks in Dorne, of op het verre Essos behoort dus tot de mogelijkheden. Vijf seizoenen lang de dwaze avonturen van de Sand Snakes bijvoorbeeld!

Deze twee andere verhalen zijn ook prequels, en Game Of Thrones-sterren als Kit Harington (Jon Snow) en Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) hebben al aangegeven dat ze niets met de nieuwe shows te maken zullen hebben. George R.R. Martin had het idee om een serie te maken over ‘jan met de pet’ tijdens de gebeurtenissen van Game Of Thrones, en de invloed die de oorlog had op hun leven. Waarschijnlijk reageerde HBO met: ‘Dat is leuk, George. Zeg; heb jij niet twee romans af te schrijven, hansworst?’ We hebben geen mogelijkheid om dit te controleren, dus we moeten aannemen dat het precies zo ging.

Als we HBO mogen geloven, dan willen ze één vervolgserie tegelijk maken. Over de andere twee series horen we waarschijnlijk pas meer als de pilot van The Long Night is afgekeurd, óf de serie afgelopen is… Dat duurt dus nog wel even.

Lees verder