The Long Night: deze acteurs spelen in de Game Of Thrones-prequel

The Long Night: deze acteurs spelen in de Game Of Thrones-prequel

Terwijl HBO de laatste hand legt aan het slotseizoen van Game Of Thrones, wordt er gewerkt aan een prequelserie. We wisten al dat Naomi Watts meedeed, en nu weten we wie haar collega’s worden!

De bekendste toevoeging aan The Long Night is waarschijnlijk Jamie Campbell Bower. De Britse acteur speelde Caius in de Twilight-films, en een jonge Gellert Grindelwald in Harry Potter en Fantastic Beasts. Grappig: Tony Regbo doet ook mee aan de Game Of Thrones-prequel. Hij speelt in Harry Potter en Fantastic Beasts juist een jonge Albus Dumbledore! Verder ken je hem als Aethelred uit de historische serie The Last Kingdom.

Een andere filmster is Georgie Henley. Hoewel je haar naam waarschijnlijk niet kent, heb je haar mogelijk gezien als Lucy Pevensie, in de Chronicles Of Narnia-serie (die waarschijnlijk nooit meer afgemaakt wordt). Josh Whitehouse is te zien als Hugh Armitage in het kostuumdrama Poldark. Ook ken je ‘m misschien uit Modern Life Is Rubbish.

Game Of Toneel

Naomi Ackie neem ook een grote rol voor haar rekening. De actrice was o.a. te zien in Doctor Who en de tv-film Lady Macbeth. Eind dit jaar speelt ze ook in Star Wars: Episode IX. Sheila Atim ken je misschien van het BBC-kostuumdrama Harlots, waarin ze Limehouse Nell speelt.

Ivanno Jeremiah ken je mogelijk van de Britse scifi-serie Humans, waarin hij de robot Leo vertolkt. Alex Sharp heeft nog weinig televisie-ervaring, maar maakte in Groot-Brittannië furore door zijn toneelrol in The Curious Incident Of The Dog In The Night Time. Ook Denise Gough is vooral bekend vanwege haar werk op het toneel; de actrice won twee Laurence Olivier Awards, voor haar rollen in People, Places And Things, en Angels In America.

Opvallend is dat een groot deel van de cast bekend staat als toneelacteur; ze hebben wel (bij)rollen gehad in films en series, maar zijn over het algemeen relatief onbekend. Ergens is het ook wel logisch: op een paar uitzonderingen na was de cast van Game Of Thrones ook niet beroemd.

Uitzondering is natuurlijk Naomi Watts, waarvan al een tijdje bekend is dat ze een hoofdrol speelt. Haar rol, die van een ‘geheimzinnige socialite’ is ook de enige die een beetje omschreven wordt. Van de andere acteurs is nog totaal onbekend wat voor personages ze spelen.

The Long Night?

Over het plot van de Game Of Thrones-prequel is nog weinig bekend, hoewel het er op lijkt dat het verhaal resulteert in de bouw van de beruchte Muur In Het Noorden. De wereld van Game Of Thrones is er eentje van bleekneuzen, maar ten tijde van The Long Night liepen er blijkbaar meer gekleurde mensen rond!

De pilot van de serie wordt geregisseerd door S.J. Watson. Ze is bekend van o.a. de BBC-politieserie Collateral, en regisseerde afleveringen van Dexter, Heroes, Jessica Jones en The Defenders. Clarkson werd ook getipt als regisseur voor de nieuwe Star Trek-film: of dit nog doorgaat, en of de film er sowieso nog komt, is onzeker. Chris Pine en Chris Hemsworth lijken er weinig zin in te hebben, na mislukte salarisonderhandelingen.

Hoewel G.R.R. Martin een tijdje geleden deelde dat de serie The Long Night gaat heten, bleek later dat de schrijver íets te vlot was. Het is wel de geplande naam voor de serie (en de favoriet van Martin), maar officieel heeft de prequel nog geen titel.