To boldly go: CBS plant vier nieuwe Star Trek-series!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
To boldly go: CBS plant vier nieuwe Star Trek-series!

To boldly go: CBS plant vier nieuwe Star Trek-series!

|
|

Laatste update:

Het succes van Star Trek: Discovery smaakt naar meer! CBS maakt de komende jaren waarschijnlijk víer nieuwe series over de sciencefictionwereld van Gene Roddenberry. En... horen we daar gefluister over Patrick Stewart?

CBS Television heeft een nieuw contract afgesloten met executive producer Alex Kurtzman. De komende vijf jaar staat hij aan het hoofd van alles dat met Star Trek te maken heeft. En dat is nogal wat! Naast Star Trek: Discovery staan er vier nieuwe series in de steigers.

Zo is men bezig aan een Star Trek-serie die zich afspeelt op de Starfleet Academy. In deze serie volgen we waarschijnlijk de avonturen van een groep jonge rekruten. De serie is bedacht door Stephanie Savage en Josh Schwartz, die eerder samenwerkten aan Runaways, Gossip Girl en Dynasty.

Daarnaast is er sprake van een ‘limited series’, waarvan de inhoud nog onbekend is. Over deze ‘lange miniserie’ doen de wildste geruchten de ronde. Het zou zomaar de terugkeer van Patrick Stewart als Jean-Luc Picard kunnen betekenen. Stewart gaf onlangs een hint over zijn betrokkenheid bij een nieuw Star Trek-project!

Khaaan!

Een tweede ‘limited series’ zou zich richten op de superschurk Khan. Zowel Ricardo Montalbán als Benedict Cumberbatch speelden deze aartsvijand van Kirk en Spock.

Tot slot wil CBS een animatieserie maken over het Star Trek-universum. Hierover is verder nagenoeg niets bekend.

Discovery

En hoe zit het met Discovery, de succesvolle Star Trek-serie van CBS All Access en Netflix? De executive producers van de serie, Gretchen Berg en Aaron Herberts, werden vorige week ontslagen. Naar verluidt had dit duo budgetproblemen, en joegen ze de schrijvers van Discovery tegen zich in het harnas. De eerste vijf afleveringen van het nieuwe seizoen zijn al opgenomen; Kurtzman krijgt de leiding over de tweede seizoenshelft.

Het tweede seizoen van Star Trek: Discovery verschijnt in de loop van 2019. Naast Sonequa Martin-Green, Doug Jones en Shazad Latif keert ook Jason Isaacs terug in de grimmige Star Trek-serie. Wanneer de avonturen van de USS Discovery precies verdergaan is helaas onbekend.

Lees verder