Game of Thrones cast

Veronica Superguide logo
Game of Thrones cast

Wat gaan de Game of Thrones-sterren doen nu de serie afgelopen is?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na 67 afleveringen is het zover: Game of Thrones is tot een einde gekomen. Kijkers zijn blij gemaakt met een dooie mus in de vorm van een drieogige raaf, en de castleden gaan nu elk hun eigen weg. Wij kijken even vooruit waar we de hoofdrolspelers van deze populaire serie terug kunnen zien.

Sophie Turner (Sansa Stark)

De eerste Game of Thrones-ster die na het eind van de serie in een grote blockbuster opduikt is natuurlijk Sophie Turner. Zij is vanaf begin juni te zien in de titelrol van de X-Men-film Dark Phoenix. Haar eerste optreden in deze serie in X-Men: Apocalypse was in 2016 nou niet echt overtuigend, dus laten we hopen dat het haar dit keer wat beter afgaat. Zeker omdat dit nieuwste deel in de franchise zich waagt aan een tweede poging het beroemdste verhaal uit de X-Men comics te verfilmen. Die eerste poging was natuurlijk The Last Stand en dat pakte niet zo lekker uit.

Ook heeft Sophie met Broken Soldier en Heavy nog twee kleine films op de planning staan. Wat zij verder gaat doen is nog niet duidelijk, maar met het gigasucces van muziekfilms als Bohemian Rhapsody en Rocketman zou ze er wat ons betreft goed aan doen om als de wiedeweerga de hoofdrol te bemachtigen in een biopic over Boy George. Want zeg nou zelf, de gelijkenis is toch sprekend?! Oscarsucces gegarandeerd!

Maisie Williams (Arya Stark)

Net als haar seriezusje Sophie Turner heeft ook Maisie Williams een hoofdrol in een X-Men film te pakken, namelijk The New Mutants. Alleen lijkt het erop dat deze film de bioscopen helaas niet gaat halen. Krijgen we dan wel een Arya spin-off? Het einde van Game of Thrones leek immers de deur wagenwijd open te zetten voor een spin-off rond de sluwe sluipmoordenaar die als een soort Master & Commander over de oceanen rondvaart. Helaas, de makers hebben ons al laten weten dat ook dit niet gaat gebeuren. “Fuck it”, moet Maisie gedacht hebben, “dan word ik maar jurylid bij RuPaul’s Drag Race”.  Daarmee heeft ze dan wel een plek bemachtigd in het enige tv-programma ter wereld dat nog populairder is dan Game of Thrones!

Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister)

Deze Deense acteur heeft al samen met zijn Nederlandse Game of Thrones-collega Carice van Houten en haar partner Guy Pearce de thriller Domino opgenomen. Het is echter de vraag of die de bioscopen nog haalt. Verder heeft hij nog een paar films in eigen land op de planning staan en gaat hij met de Vlaamse regisseur Robin Pront de thriller The Silencing opnemen.

Lena Headey (Cersei Lannister)

Lena Headey zal samen met Karen Gillan (Nebula uit de Avengers- en Guardians of the Galaxy-films) de hoofdrollen gaan spelen in de actiethriller Gunpowder Milkshake. De cast van dit knalfestijn zal verder bestaan uit onder meer Angela Bassett, Michelle Yeoh en Carla Gugino. Dat klinkt veelbelovend! Ook zal zij later dit jaar te zien zijn in de tv-film The Flood, waarin zij samenspeelt met een andere Game of Thrones-veteraan: Iain Glen, beter bekend als Dany’s trouwe beschermeling Jorah Mormont.

Kit Harington (Jon Snow/Aegon Targaryen)

Kit Harington lijkt net als vele kijkers de kater van het laatste seizoen nog niet te boven, want hij heeft voor onbepaalde tijd een rustpauze ingelast. Plus nu heeft hij eindelijk de tijd om samen met Rose Leslie van hun nog prille huwelijk te genieten. Toch zullen we in de toekomst vast nog veel van deze stoere Brit horen.

Emilia Clarke (Daenerys Targaryen)

Ook al was ze - tot de één-na-laatste aflevering dan tenminste - de ster van de show, de filmcarrière van Emilia Clarke lijkt nog niet lekker van de grond te komen. Terminator: Genisys vond ze zelf zo'n klotefilm dat ze blij was toen die flopte, en Solo: A Star Wars Story was ook niet bepaald het succes waar op werd gehoopt. Misschien dat daar binnenkort verandering in komt: deze kerst is ze bijvoorbeeld te zien in de romcom Last Christmas, en eind dit jaar/begin volgend jaar doet ze mee in het misdaaddrama Above Suspicion.

Peter Dinklage (Tyrion Lannister)

Peter Dinklage heeft tot dusver een Golden Globe en drie Emmy Awards gewonnen voor zijn rol als de enige goede Lannister, dus het is geen verrassing dat hij al tijdens de serie een gezonde filmcarrière wist te lanceren. Zo zagen we hem onder meer in X-Men: Days of Future Past en vorig jaar nog in Avengers: Infinity War. En ook de komende jaren zullen we hem volop in de bioscoop kunnen zien: zo zou hij hoog op het verlanglijstje staan van Mel Gibson voor diens remake van de beruchte western The Wild Bunch. Ook zou hij de titelrol voor zijn rekening gaan nemen in een Middeleeuws thrillerdrama getiteld The Dwarf. Tja, dat is hem natuurlijk op het lijf geschreven...

En tot slot: showrunners David Benioff en D.B. Weiss

Het was al bekend dat GoT-showrunners David Benioff en D.B. Weiss aan de slag zouden gaan met nieuwe Star Wars-films, maar nu weten we ook dat dit de eerste films uit A Galaxy Far Far Away worden na Episode IX: The Rise of Skywalker, dat deze kerst verschijnt. De timing van de bekendmaking van dit nieuws had beter gekund, want dit werd aangekondigd de dag na de beruchte voorlaatste aflevering van de serie. Star Wars-fans zijn nu dan ook een petitie gestart om Benioff en Weiss ver uit de buurt van hun geliefde saga te houden. Met dat soort acties maken ze bij de Game of Thrones-cast geen vrienden, want die hebben het helemaal gehad met dit soort petities!  

Lees verder