Carice van Houten te zien in de trailer voor misdaadfilm Domino

Veronica Superguide logo
Carice van Houten te zien in de trailer voor misdaadfilm Domino

Carice van Houten te zien in de trailer voor misdaadfilm Domino

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Eindelijk is hier dan een trailer voor de al in 2017 opgenomen misdaadfilm Domino, met in de hoofdrollen  Carice van Houten, haar Game of Thrones-collega Nikolaj "Jamie Lannister" Coster-Waldau, en haar partner Guy Pearce. Regie was in handen van de doorgewinterde thriller-regisseur Brian de Palma, die we onder meer kennen van Scarface en de eerste Mission: Impossible.

Klopjacht op een terrorist

In Domino speelt Nikolaj Coster-Waldau een Deense agent die jacht maakt op een terrorist die zijn collega heeft vermoord. Hierbij krijgt hij te maken met een gladde door Guy Pearce gespeelde CIA agent. De film is in Nederland, Denemarken, België, Italië en Spanje opgenomen, en ook de Hollandse acteur Mohammed Azaay is in Domino te zien.

“Een verschrikkelijke ervaring”

Klinkt gezellig toch, zo'n thriller maken in allerlei verschillende Europese landen? Nou, regisseur Brian de Palma dacht dus van niet. Hij lag naar het schijnt nogal met de producenten overhoop en heeft zich in interviews min of meer al gedistantieerd van de film. Ook beschreef hij de opnames als “een verschrikkelijke ervaring”. Daarnaast had De Palma volgens boze geruchten een versie van 148 minuten ingeleverd, terwijl de uiteindelijke film maar 89 minuten lang is. De poster is ook al niet zo best ontvangen:

Een Nederlandse premièredatum is er nog niet, en volgens Imdb zal Domino in Amerika op 31 mei on demand uitkomen. Dat impliceert dat deze thriller daar niet eens in de bioscopen te zien zal zijn. We hebben even met de Nederlandse distributeur gecheckt maar het is nog niet duidelijk of de film hier wel de bioscopen zal halen. Wordt vervolgd!

Lees verder