Game Of Thrones-finale: cast is klaar met 'zielige petities'

Game Of Thrones-finale: sommige fans eisen een nieuw einde

De Game Of Thrones-petities vliegen je momenteel rond de oren. Inmiddels hebben 1,5 miljoen ‘fans’ een petitie getekend om het slotseizoen van de serie opnieuw te laten maken. Een paar hoofdrolspelers hebben nu gereageerd, en… niet al te positief!

Het einde van je favoriete serie is sowieso een klap, en als het dan tegenvalt doet het extra zeer. Normaal gesproken haal je je schouders er over op en ga je verder tot de orde van de dag. Veel Game Of Thrones-fans hebben hier nogal wat moeite mee.

Momenteel is een online petitie, waarin ‘een remake van seizoen acht’ wordt gevraagd, erg populair. Zoals veel kijkers vonden we de laatste twee seizoenen ook wat minder goed dan we van Game Of Thrones gewend waren, vooral qua pacing en schrijfwerk, maar zo’n petitie gaat wel weer erg ver.

Game Of Thrones-sterren reageren

Sophie Turner, die Sansa Stark speelt, ziet de kritiek vooral als teken dat veel fans graag een ander einde hadden gezien. ‘Als het anders afloopt dan ze hadden verwacht of gehoopt schoppen ze stennis.’ Turner noemde de petities en het gejank op social media ‘respectloos’ ten opzichte van de schrijvers en makers van de serie.

Isaac Hempstead Wright, Bran Stark, noemt de petitie ‘zielig’ en kan er met zijn hoofd niet bij. Het idee dat de show een ander krijgt is volgen hem ‘absurd’. Omdat zijn personage vrij belangrijk is in het laatste seizoen trekt hij zich de kritiek nogal persoonlijk aan. ‘Dat moet ik eigenlijk niet doen, maar ik vind het einde echt goed.’

Emilia Clarke, de ‘drakenmoeder’, zegt dat ze zelf ook wel meer scènes met Cersei had willen doen, maar ziet dit ‘niet per se als kritiek op de schrijvers van de serie’.

Jacob Anderson, bekend als Grijze Worm, ziet de kritiek ook als een compliment. ‘Game Of Thrones betekent heel veel voor deze mensen, en dat is natuurlijk erg gaaf… Het betekent níet dat de makers ook naar ze moeten luisteren. Het idee alleen al is erg onbeschoft.’

You know nothing!

Kit Harington, oftewel Jon Snow, heeft er helemáál geen geduld voor. Vrij vertaald vindt hij dat iedereen die de petitie getekend heeft ‘op moet rotten’. Hij geeft niets om het oordeel van critici die volgens hem ‘een half uurtje hebben besteed om een artikeltje te schrijven’, terwijl de makers van Game Of Thrones zich ‘kapot hebben gewerkt’.

Hoewel we natuurlijk respect hebben voor het werk dat in het laatste seizoen is gestoken, vinden we het wel het minste seizoen van de serie. Het zag er geweldig uit, maar de diepgang en het politieke gekonkel verdwenen wat naar de achtergrond.

De cast heeft het waarschijnlijk (hopelijk!?) niet over mensen die het afgelopen seizoen het minste vonden. Het gaat meer om de mensen die moord en brand schreeuwen en een misplaatste petitie getekend hebben. Dat zijn er inmiddels al wel bijna anderhalf miljoen! De kans dat hun eis - een remake van seizoen acht - er ooit komt is natuurlijk nihil. Of… misschien willen ze het zelf doen, zoals die rare Star Wars-fans een tijdje terug.