Mel Gibson wil Wild Bunch-remake met Jamie Foxx, Michael Fassbender en Peter Dinklage

Veronica Superguide logo
Mel Gibson wil Wild Bunch-remake met Jamie Foxx, Michael Fassbender en Peter Dinklage

Mel Gibson wil Wild Bunch-remake met Jamie Foxx, Michael Fassbender en Peter Dinklage

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

In september werd al bekend dat Mel Gibson van plan is om een remake te maken van Sam Peckinpah’s westernklassieker The Wild Bunch uit 1969. Nu is ook het eerste castingnieuws uitgelekt: “Mad Mel” zou zijn zinnen hebben gezet op Jamie Foxx, Michael Fassbender en Peter Dinklage in de hoofdrollen. Bepaald niet de minste namen!

Knalfestijn van jewelste

The Wild Bunch deed in 1969 veel prairiestof opwaaien, omdat het misschien wel de meest gewelddadige film was die tot dan toe was uitgebracht. Deze western heeft een knalfestijn van jewelste als finale, waarin het er zelfs vergeleken met actiefilms van nu nog behoorlijk bruut aan toe gaat.

Bloederig

Drie jaar geleden zagen we met The Magnificent Seven nog dat een Western-remake met een topcast best leuk uit kan pakken. Die film is echter wel een stuk minder heftig dan The Wild Bunch. Een remake van deze klassieker is bij Mel Gibson echter wel in veilige handen, aangezien hij met The Passion of the Christ zelf ook één van de bloederigste films aller tijden op zijn naam heeft staan. En zijn “First Blood bij de Mayas”-film Apocalypto was ook niet geschikt voor tere zieltjes.

Maar eerst meer Jezus

Wanneer de nieuwe Wild Bunch uit moet komen is nog niet bekend, maar het zal nog wel een paar jaar duren. Op dit moment is Gibson namelijk nog druk bezig met Resurrection, zijn vervolg op The Passion of the Christ. En al dit westernnieuws en Jezusnieuws bij elkaar vormt een mooi excuus om nog eens naar Saturday Night Live's ijzersterke Django Unchained-parodie Djesus Uncrossed te kijken.

Lees verder