Mel Gibson werkt aan opvolger The Passion Of The Christ

Veronica Superguide logo
Mel Gibson werkt aan opvolger The Passion Of The Christ

Mel Gibson werkt aan opvolger The Passion Of The Christ

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Regisseur Mel Gibson schokte én inspireerde met The Passion Of The Christ (2004). Momenteel werkt hij aan een opvolger van de film, mét Jim Caviezel als de Zoon van God.

Er is nog niet heel veel bekend over de opvolger van The Passion Of The Christ. Zeker is wel dat Jim Caviezel terugkeert als Jezus Christus. Letterlijk én figuurlijk: de film heeft als werktitel Resurrection, en gaat over de periode na de wederopstanding van Jezus.

The Passion

The Passion Of The Christ was een groot succes in de bioscoop: de film over de laatste uren van Jezus bracht ruim een half miljard dollar in het laatje, tegen een budget van 30 miljoen. De film kreeg ook kritiek voor de vele gruwelijke beelden die er te zien waren. Jezus werd vóórdat hij aan het kruis werd genageld verschrikkelijk gefolterd, en Gibson bracht de vele martelingen expliciet in beeld. Het verhaal is hetzelfde, maar de film is niet te vergelijken met een zingende Jamai op de Grote Markt van Groningen!

Voor Jim Caviezel zelf waren de opnames ook geen pretje. De acteur liep tijdens de shoots een longontsteking op, raakte onderkoeld omdat er in de winter werd gefilmd én zijn arm raakte uit de kom. De scène waarin Jezus gegeseld werd had voor Caviezel óók nare gevolgen. De acteur kreeg er écht van langs met de zweep, omdat de bescherming op zijn rug scheef was bevestigd.

Desondanks kijkt Caviezel er naar uit om de rol van Jezus nogmaals te spelen. ‘Het duurde lang om Braveheart goed te krijgen, hetzelfde gold voor The Passion Of The Christ én voor deze film. Het is Gibson nu gelukt, dus hij komt er aan.’

Relaxte Jezus

Na Jezus’ wederopstanding bezocht hij volgens de Bijbel zijn discipelen, en inspireerde hij hen om het christelijk geloof te verspreiden, tot hij op Hemelvaart naar de hemel terugkeerde. Gelukkig voor Caviezel (en de kijker) ging het er in die periode een stuk rustiger aan toe!

Wanneer Resurrection verschijnt is nog niet bekend. Gibson en Caviezel hebben de opnames al wel (voorlopig) gepland. Een release rond Pasen ligt voor de hand, maar of 2019 gehaald wordt is onduidelijk.

Lees verder