Waarom stopte The Big Bang Theory?

Door Alie Sierkstra
The Big Bang Theory cast Sheldon Leonard Penny

Na twaalf seizoenen kwam er een einde aan The Big Bang Theory… Aangezien de serie altijd nog enorm goed bekeken werd, vragen we ons af waarom de serie eigenlijk gestopt is!

Sheldon Cooper was er klaar mee

Heel kort door de bocht is Jim Parsons de reden dat The Big Bang Theory gestopt is. Na 12 jaar de rol van Sheldon Cooper gespeeld te hebben, was hij er wel een beetje klaar mee… Hij wilde andere dingen gaan doen! En aangezien The Big Bang Theory hem beroemd, gewild en rijk gemaakt heeft, is Parsons inmiddels ook daadwerkelijk in de gelegenheid om alleen maar projecten aan te nemen die hem écht aanspreken. 

Sheldon Cooper weg, iedereen weg

Op 22 augustus 2018 liet The Big Bang Theory-producent Chuck Lorre de cast naar zijn kantoor komen (via Deadline). Aldaar vertelde Parsons dat het twaalfde seizoen zijn laatste zou zijn… Hoogstwaarschijnlijk een behoorlijke shock voor de rest van de cast! Lorre deed er echter meteen een schepje bovenop: hij kondigde aan dat seizoen 12 het laatste seizoen zou zijn voor iedereen! Hij besloot namelijk de stekker uit de serie te trekken.

Smeekbedes en dollarbiljetten

De makers van de serie hebben naar verluidt hemel en aarde geprobeerd te bewegen om Parsons van gedachten te doen veranderen. Ze boden hem schijnbaar zelfs 50 miljoen dollar aan voor een dertiende en veertiende seizoen! Al die smeekbedes en dollarbiljetten hadden echter geen resultaat. En aangezien Lorre geen The Big Bang Theory zonder Sheldon Cooper wilde, was er maar één conclusie mogelijk…

De cast zag dat het goed was

Dat Parsons degene was die als eerste besloot te stoppen met de sitcom betekent echter niet per se dat de rest van de cast er niet ook wel aan toe was om wat anders te gaan doen. Zo liet Johnny Galecki (Leonard Hofstadter) begin 2018 al doorschemeren (via EOnline) dat de hele cast het prima zou vinden als het twaalfde seizoen het laatste zou worden.

Kijktips? Luister Bankplakkers!

Het zat er ook wel een beetje aan te komen...

Ook nadat het nieuws over het einde van de serie officieel bekend werd, hebben de andere acteurs nooit een onvertogen woord geuit. En dat is toch best bijzonder! Met het einde van The Big Bang Theory liepen ze namelijk toch een hoop geld mis… Waarschijnlijk was iedereen er wel van doordrongen dat het einde hoe dan ook nooit lang meer op zich zou laten wachten.

300 afleveringen is al heel lang

Na 300 afleveringen was er simpelweg niet zo heel veel meer te vertellen over Sheldon, Leonard, Penny, Raj, Howard, Bernadette en Amy… Ze groeiden van jonge, alleenstaande wetenschappers uit tot getrouwde mensen van middelbare leeftijd met een paar kinderen en tal van belangrijke carrièremijlpalen. Hun verhalen waren eigenlijk heel netjes afgerond.

900.000 dollar per aflevering

De acteurs waren er dus waarschijnlijk allemaal niet zo rouwig om. En wie weet: misschien geldt dat ook wel voor zender CBS… Tegen het einde van de serie kregen Parsons, Galecki en Kaley Cuoco (Penny) namelijk dik 900.000 dollar per aflevering uitbetaald. En aangezien er nieuwe salarisonderhandelingen voor de deur stonden, was dat bedrag in de toekomst waarschijnlijk alleen nog maar verder opgelopen. Een duur grapje, dus!

Was TBBT nog wel modern genoeg?

Misschien schoppen we nu een aantal diehard-fans tegen de schenen, maar stiekem was The Big Bang Theory ook wel een klein beetje verouderd. Dan hebben we het niet alleen over de productiestijl, maar ook over de inhoud. Zo was er behoorlijk wat te doen over scènes waarin bestuurbare auto’s werden uitgerust met camera’s om onder de rok van de buurvrouw te gluren. Of neem de verhaallijn over het gebruik van militaire satellieten om het America's Next Top Model-huis te bespioneren…

Los van Parsons beslissing had de serie zijn beste tijd misschien ook wel gewoon gehad. Dat neemt echter niet weg dat we met heel veel plezier terugkijken op de serie! Zodoende schrijven we er ook met grote regelmaat over. Zo vertelden we jullie laatst wat de cast nu uitspookt… en vooral ook met wie ze het.. euh dat doen!