Verrassing! Met deze Game Of Thrones-taarten wordt ieder feest een succes!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Verrassing! Met deze Game Of Thrones-taarten wordt ieder feest een succes!

Verjaardagstip! 6 prachtige Game Of Thrones-taarten!

|
|

Laatste update:

Bijna jarig en op zoek naar inspiratie voor een passende taart? Het Game Of Thrones-universum heeft al aardig wat schitterende baksels opgeleverd.

Laat je inspireren door deze schitterende taarten. Wees wel voorzichtig, want anders zakt je cake op het laatst helemaal in elkaar; een beetje zoals Game Of Thrones zelf

Dracarys!

Draken spelen een grote rol in Game Of Thrones: deze monsters hebben de macht om in één klap hele legers af te fikken. Een drakentaart is dus een prima idee! Deze taart is prachtig, maar de draken lijken officiële action-figures van Game Of Thrones. Een dynamische taart als deze is dus minder moeilijk te maken dan je op het eerste gezicht zou denken!

The Iron Throne

In Game Of Thrones is het allemaal te doen om wíe er aan het einde van het verhaal met zijn bolle bips op de IJzeren Troon terechtkomt. Oh ja, en ijszombies die iedereen willen vermoorden, maar lekker belangrijk.

Deze taart met de Iron Throne ziet er ook echt uit alsof hij van metaal gemaakt is: een bronzen wapenschild van de Starks, en een zilverkleurige afwerking van de rest. Hij ziet eruit alsof je er keihard je tanden op breekt, maar waarschijnlijk is hij heerlijk!

Tyrion Lannister

Er worden maar weinig taarten gemaakt met de Lannisters als thema… Waarschijnlijk heeft dat iets te maken met de moord, martelingen, afpersing, incest (heel veel!) en laffe aanslagen die deze familie pleegt.

Tyrion Lannister vormt een positieve uitzondering en de brutale, alcoholistische Hand Van De Koning is nog altijd één van de favoriete personages. Dat blijkt wel uit deze fenomenale taart. Wow!

Als we één puntje van kritiek moeten geven, wat we bijna niet durven, dan zouden we de chocoladevulling vervangen door kersenlikeur. Een alcoholvrije Tyrion voelt niet helemaal juist. Er is ook een Night King-variant!

Wellicht ten overvloede: begin hier niet aan als je geen taartenexpert bent!

Wat is coming?

Deze ‘baby is coming’-taart is lang niet de mooiste, maar we vonden hem toch erg grappig! Het is echt niet alleen maar moord en doodslag in Game Of Thrones!

Kruipend bloed

De wereld van Game Of Thrones is megagewelddadig en bloederig, dus de ‘driptaart’ is een populaire keuze als het op taarten aankomt. Deze variant is betrekkelijk eenvoudig zelf te maken. Betrekkelijk, want je moet wel goed opletten!

Je maakt een biscuittaart met een lekkere vulling en smeert hem lekker af met botercrème. Je maakt een rood glazuur (niet te dun!) en dit giet je voorzichtig op de rand, totdat het lijkt alsof het bloed van je taart afdruipt. Vervolgens werk je van buiten naar binnen om de bovenkant te bedekken met je glazuur. IJzeren troon erop, en klaar!

Een leuke variant zie je hieronder: relatief eenvoudig, maar het thema is wél in een keer duidelijk.

The Mother Of Dragons

Daenerys Targaryen was lange tijd onze favoriet in Game Of Thrones, totdat ze besloot om een hele stad in de as te leggen met haar vuurspuwende draak. We denken liever aan de periode waarin ze nog geen psychotische oorlogsmisdadigster was, en deze taart helpt daar enorm bij!

We zien een schattige draak en khaleesi van marsepein, die lekker zitten te chillen. Gaaf detail is het groene ‘drakenglas’ dat uit de taart steekt. We vermoeden dat dit gecarameliseerde suiker is met een beetje voedselkleurstof.

Game Of Thrones

Hopelijk heb je de nodige inspiratie kunnen vinden! Het aanbod is wat minder divers dan in de wereld van Harry Potter, waarschijnlijk omdat die wat minder grof is dan Westeros. Bakkers klaar? Bakken maar!

Lees verder