Het Game Of Thrones-einde bleef geheim door een paar slimme trucs

Veronica Superguide logo
Het Game Of Thrones-einde bleef geheim door een paar slimme trucs

Slinks! Zó zette Game Of Thrones ons op het verkeerde been

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Het slotseizoen van Game Of Thrones werd angstvallig verborgen gehouden voor het grote publiek. HBO gebruikte een paar slimme trucs om fans het riet in te sturen!

In tegenstelling tot wat iedereen dacht, namen de makers níet meerdere eindes op. Dit gerucht werd echter wél de wereld in geholpen. Volgens HBO was dat vrij nuttig, omdat gelekte informatie altijd ontkend kon worden: daar hoefden ze niet eens daadwerkelijk meerdere afsluiters voor te schieten! Ze filmden soms wel meerdere versies van bepaalde scènes, maar het einde van de serie stond echt vast. En dat blijft ook zo, petities of niet!

Wat de Game Of Thrones-makers wél deden was bijna net zo slim. Ze lieten acteurs die niets met een bepaalde scène te maken hadden regelmatig opdraven om verwarring te zaaien.

De meesterzet was echter dat ze tijdens de opnames van het laatste seizoen acteurs lieten invliegen die al lang uit Game Of Thrones verdwenen waren! O.a. Faye Marsay (The Waif) en Tom Wlaschiha (Jaqen H’gahr) werden in de buurt van de set gesignaleerd. Daarnaast liep Kit Harington (Jon Snow) vaak rond bij scènes waar hij (zo bleek achteraf) niet in zat, en Vladimir ‘The Night King’ Furdik was ook prominent aanwezig.

Op de redactie hebben we nog altijd een IJzeren Troon-vormig gat in ons hart. Het einde vonden we niet helemaal overtuigend, maar over het algemeen hebben we er wel vrede mee.

Mocht je nog op zoek zijn naar een Game Of Thrones-vervanger, dan hebben we er hier een paar op een rij gezet. Ben je benieuwd wat de geliefde cast van de serie gaat doen? Dat lees je hier! De ultieme - niet onderhandelbare, en 200% correcte - lijst van de coolste én gaarste Game Of Thrones-personages vind je hier.

Lees verder