Zin om een Harry Potter-taart te maken óf op te eten? Bekijk deze magische designs!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Zin om een Harry Potter-taart te maken óf op te eten? Bekijk deze magische designs!

Verjaardagstip! 5 magisch inspirerende Harry Potter-taarten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

In de wereld van Harry Potter zijn er zat tovenaars die zonder veel moeite de mooiste creaties in elkaar toveren. En Hagrid, nou ja, die doet zijn best. In de echte wereld is mooie taarten hard werken. Als we deze voorbeelden zien, kunnen we alleen maar bewonderend knikken!

Ouders die inspiratie zoeken voor een mooie taart: bekijk vooral de onderstaande voorbeelden. Kinderen die dit lezen: wijs je favoriet aan en zeg tegen papa of mama, ‘Ik wil er precies zó eentje op mijn verjaardag!’ Dit kan bijna niet fout gaan! Gaat het tóch fout, dan kun je het goedmaken met een overnachting in Harry's geboortehuis!

Mooie taart

Belangrijk is dat je als bakker niet té veel hooi op je vork neemt. Je kunt proberen om de gezichten uit Harry Potter supergedetailleerd te maken, maar dat eindigt meestal in tranen, net als bij tatoeages.

Deze schitterende taart beeldt Harry herkenbaar af, zonder gepriegel. De Gouden Snaai bovenop is een mooie ‘finishing touch’!

Boekenwurm

Deze taart is dan weer wél uiterst gedetailleerd, maar is wijselijk gefocust op voorwerpen die met Harry Potter te maken hebben. Schitterend: bijna zonde om aan te snijden!

Gouden Snaai

Iets minder ambitieus, maar daarentegen ook haalbaar voor normale Dreuzels, is het maken van heerlijke Gouden Snaaitjes. Je haalt een paar Ferrero Rocher-bonbons, plakt er veren op (of knipt papieren vleugeltjes) en je hebt met weinig moeite een erg leuke Harry Potter-snack! Dit is onze favoriet: niet omdat we geen baktalent hebben, maar ehm... gewoon weinig tijd hebben? Klinkt dat geloofwaardig?

Zweinsteinwaardige taart

De meeste Harry Potter-taarten focussen zich op een paar aspecten van de films, maar deze niet! Deze taart uit zeven lagen(!) gaat all-out! We zien de Diagonal Alley, Gringotts, allerlei marsepeinen figuurtjes en ontelbare verwijzingen naar het Harry Potter-universum. Er zit zelfs werkende verlichting in de taart verwerkt. Volgens ons is hij nog groter dan dat LEGO-Zweinstein met dat bizarre formaat.

Of hij ook eetbaar is durven we niet te zeggen… Waarschijnlijk zouden we het niet eens durven proberen. Hij smaakt sowieso beter dan dat LEGO-Zweinstein.

Als je niet kunt heksen

In het Verenigd Koninkrijk is Harry Potter zó populair dat je zelfs magische taarten in de supermarkt kan vinden. ASDA, Sainsbury en Tesco verkopen kant en klare cakes die zijn uitgedost in de kleuren van Gryffindor, Ravenclaw, Hufflepuff en Slytherin. Er zijn ook taarten te koop met het Zweinstein-logo én er bestaan verpakkingen met cupcakes erin.

Deze heerlijke taarten zijn meteen klaar om op te eten, en redelijk vriendelijk geprijsd. Ze vliegen wel de deur uit waardoor er al een wachtlijst is voor de supermarkttaarten!

Monsterlijk!

Waar we de eerdere taarten te mooi vonden om aan te snijden, hebben we onze bedenkingen bij dit Monster Book Of Monsters. De taart is schitterend gemaakt, maar zelfs zó goed dat hij er echt harig uitziet!

Wat opvalt is hoe ontzettend veel Harry Potter-taarten er gemaakt worden, het zijn er gemakkelijk honderden per dag; de één nog mooier dan de andere. Of je nou een mooie Harry Potter-taart bakt (of krijgt!), of een… wat minder geslaagde: het belangrijkste is het idee én de gedeelde liefde voor jullie favoriete tovenaars. Houd deze gedachte vast, als je kroost teleurgesteld piept: 'Deze is toch minder mooi dan op het Internet, mama...'

Hoe je Smekkies in alle smaken maakt wisten jullie al, toch?

Lees verder