80's cult-held: 15 dingen die je nog niet wist over Mr. T

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
80's cult-held: 15 dingen die je nog niet wist over Mr. T

80's cult-held: 15 dingen die je nog niet wist over Mr. T

|
|

Laatste update:

Mr. T was een legende! Mister wie? Mister T! De eighties waren niet compleet zonder deze met goud behangen donkere pronkgod met zijn stoere oneliners. Kinderen over de hele wereld vergaapten zich aan Mr. T. Hij werd vooral beroemd door zijn rol als B.A. Baracus in The A-Team. B.A. was sterk, zei niet veel maar gooide de bad guys door de kamer en had vliegangst. Supergoed karakter, ja toch!

1. Mr. T. is niet zijn echte naam

Kon je ook wel raden, maar hoe heet hij dan? Tim? Tobias? Tippy? Nee, hij werd geboren als Laurence Tureaud, jawel. Minder catchy, geef toe. Hij is trouwens net jarig geweest: 15 mei 1952 werd hij geboren in Chicago, Illinois. De jongste van maar liefst 12 kinderen. 

2. Mr. T had een moeilijke start

Met z'n twaalven in Chicago, dat was geen vetpot. Laurence groeide op in een slechte buurt. En niet Almere-slecht, of Bijlmer-slecht. Nee: Verenigde-Staten-Ghetto-slecht zoals in The Wire. Hij deelde drie kamers met het hele gezin en zag als kind geweld op straat en zelfs een moord. Niet cool. 

3. Mr. T ging het leger in 

Mr. T deed eerst een opleiding, maar dat pakte niet heel goed uit. Om toch iets van zijn leven te maken ging hij het leger in. Hier ging hij werken bij the Military Police Corps. En dat is best stoer voor een African American die net zo makkelijk had kunnen gaan dealen op straat. 

4. Hij talent voor american football

Mr. T. had makkelijk professioneel football-speler kunnen worden. Hij had erg veel talent en schopte het tot een try out voor de Green Bay Packers. Maar omdat hij een knieblessure had ging het feest niet door. 

5. Waarom 'Mr. T'?

Waarom niet 'Laurence from the Block'? Of 'Mr. B'? Laurence besloot zichzelf Mr. T te noemen en we weten niet waarom, dan behalve dat hij het een krachtige naam vond die respect moest afdwingen. Het was eigenlijk een soort merknaam, en niet onverdienstelijk, zo zul je verderop lezen. En ja, hij koos die naam dus voordat hij beroemd werd. 

6. Zijn opstapje was zijn werk als bodyguard

Het zal je opgevallen zijn dat Mr. T best een grote man was. En met wat ervaring van het leger in zijn zak ging hij aan de slag als bodyguard. Kun je je voorstellen hoe gaaf het is om een Mr. T achter je te hebben staan? Dat vonden beroemdheden in Hollywood ook en Mr. T werd al snel het gaafste accessoire van Hollywood. En daar kwam ook weer die naam van pas. Mr. T blijft toch wat beter hangen dan Laurence nog-wat. Hij was bodyguard voor MIchael Jackson... (ja, en is dat nou een viezerik of niet? Aaron Carter heeft zijn verhaal toch een tikkie aangepast)

7. Sylvester Stallone scoute hem

NCB Television had een show 'America's Toughest Bouncers' en uiteraard deed Mr. T hier aan mee (niet vies van een beetje exposure). Toen hij hier aan meedeed werd hij gespot door Sylvester Stallone. En Sly vond Mr. T vet gaaf. En terecht (en Stallone komt dus wél terug in Rambo 5 he?)

8. Zijn Big Break

Stallone caste Mr. T als de bokser Clubber Lang in Rocky III. Deze bokser had serieuze attitude en dat was Mr. T natuurlijk op het lijf geschreven. Zijn vertolking was episch en de uitspraak 'I pity the fool' komt uit die film. Genoeg reden om 'm terug te kijken. En na deze rol in Rocky III werd hij gecast voor de rol van B.A. in The A-Team. 

9. B.A. staat voor...

Mr. T klinkt gewoon stoer en verder niks. Teleurstellend, zeker. Maar waar staat B.A. voor? Bertrand Alexander? Big Asshole? Nee, B.A. staat voor Bad Attitude. Als je dat niet supergaaf vind, wat dan wel?

10. Mr. T was cartoonheld

Hij had zijn eigen animatieserie waarin je Mr. T kon zien als de eigenaar van een sportschool. Niet alleen hielp hij kinderen, hij loste ook nog mysteries op. De show had 30 afleveringen dus zo beroerd was het niet. 

11. Professioneel worstelaar

In de VS kun je er een flinke carrière van maken: Mr. T werd professioneel worstelaar bij de WWF (nu WWE). Hij was al hartstikke beroemd en kon rekenen op een grote schare fans. Hulk Hogan was zijn tag team partner! Als je trouwens een geweldige film wilt zien over American Wrestling: check The Wrestler. 

12. Mr. T is nu in den heeren

Mr. T is nu een born-again Christian. Jep, Mr. T is dik met Mr. J. 

13. Jazz hands!

Mr. T deed in 2017 mee aan Dancing with the Stars. Oh ja. Hij deed ballroom dansen. Geen one-trick pony, oh nee. 

14. Mr. T had een hitje

Nou, hitje... Het was niet een al te best lied. Maar, met een prima boodschap. Respect voor je mama!

En ook nog een workout track over wet rocking body hot, met een clip met kinderen. Kon allemaal in de 80's.

15. Tell Sell Fool

Hij had trouwens ook een eigen tell sell reclame met Mr. T's Flavorwave. En daarin maakte de zin 'I pity the fool' een comeback. Hee, niemand zegt dat je altijd sterk moet eindigen. 

Lees verder