Stallone toch wel terug in Rambo 5

Door Redactie
Stallone toch wel terug in Rambo 5

Sylvester Stallone gaat toch wel een Rambo 5 maken. Sly loopt al sinds de release van de vierde Rambo te draaikonten over of hij nou wel of geen vijfde film over ieders favoriete IJzervreter wil maken. Nadat Stallone begin 2016 aankondigde definitief geen Rambo V te zullen maken is hij daar nu toch op teruggekomen.

Sly zelf vooralsnog stil

Opvallend genoeg heeft de 71-jarige actielegende de film zelf nog niet aangekondigd, terwijl Sly normaal erg actief is op social media. Productiemaatschappij Millennium Films is op de filmmarkt van het festival van Cannes echter al begonnen met de verkoop van de internationale distributierechten, en de opnames zouden in september van start moeten gaan. Interessant detail: acht jaar geleden liet Stallone voor het eerst weten geen zin meer te hebben in een vijfde Rambo, terwijl Millennium toen enkele weken later de film aanbood op diezelfde filmmarkt in Cannes. Er waren zelfs al posters en flyers van in omloop, zie hieronder.
Stallone toch wel terug in Rambo 5

Burritogehakt

De lokatie van het vijfde deel is ook al bekend. Waar Rambo in deel drie half Afghanistan afmaakte en in deel vier zowat heel Birma neermaaide gaat Señor Stallone nu huishouden in Mexico. Als de dochter van een goede vriend gekidnapt word door een Mexicaans drugskartel, gaat Rambo burritogehakt maken van de Mexicanen. Opnames zouden volgens het vakblad Screenrant echter plaats gaan vinden in Londen en Bulgarije, en op de Canarische eilanden. 

Kill Counts

De vierde Rambo uit 2008, simpelweg getiteld John Rambo, was met afstand de bloederigste tot nu toe. Dit weten we dankzij de nuttige statistieken van Carnage Counts. Deze youtubers met te veel vrije tijd hebben in hun Kill Counts precies bijgehouden hoeveel mensen er in de Rambo-quadrilogie over de kling gejaagd worden en wat blijkt: Rambo 4 spant absoluut de kroon met 246 dodelijke slachtoffers, meer dan de andere drie films bij elkaar. Aan Rambo 5 dus de twijfelachtige uitdaging om daar overheen te walsen.