35 jaar The A-Team: Mr. T door de jaren heen

Door Redactie
35 jaar The A-Team: Mr. T door de jaren heen

Je hebt 't waarschijnlijk niet direct in je agenda geschreven bij vandaag: maar toch is het een datum om bij stil te staan. Precies vijfendertig jaar geleden werd de allereerste aflevering van The A-Team namelijk uitgezonden. Anno 2018 zijn we de mannen, en dan Mr. T in het bijzonder, nog steeds niet vergeten.

Dat is naast een marathon met alle seizoenen op dvd, reden genoeg om met een overzichtje van Mr. T, oftewel B.A. in de serie, op de proppen te komen.

Mr. T werd op 21 mei 1952 geboren en groeide op in een achterstandsbuurt in Chicago. Zijn moeder bracht hem samen met haar elf (!!) andere kinderen (Mr. T had zeven broers en vier zussen) groot. Toen T nog maar vijf jaar oud was, besloot zijn vader om het grote gezin te verlaten; aan zijn moeder dus de heftige taak om het gezin op te voeden en al haar kinderen op het rechte pad te houden. Dat lukte niet bij alle kinderen, maar wél bij haar één na jongste zoon: Laurence Tero Tureaud, Mr. T dus.

Bodyguard

Na vele omzwervingen, waaronder een baan bij de militaire politie, begon Mr. T als twintiger als portier van één van de bekendste clubs van Chicago. Als deurmannetje kwam hij regelmatig in contact met groten der aarde. Op die manier kwam een nieuwe carrière op zijn pad: hij werd de bodyguard van beroemde artiesten zoals Michael Jackson, Diana Ross en Muhammad Ali.

The A-Team

Zijn doorbraak bij het grote publiek kwam toen niemand minder dan Sylvester Stallone besloot hem te casten voor Rocky III. Het publiek sloot hem meteen in de armen en de producenten van The A-Team wilden hem direct aan boord. Zijn personage B.A. was in 1983 al snel de populairste van de vier, dat zorgde af en toe blijkbaar voor wat strubbelingen op de set.  Hier kwam zijn handelsmerk – de bos gouden kettingen – ook naar voren.

Muziek

We kennen Mr. T allemaal als een man met een behoorlijk grote bek en een heel klein hartje. Maar in dat hartje schuilt muzikaal talent. De grote hit Treat Your Mother Right staat bijvoorbeeld op zijn muziek-cv. 

Hanenkam

Mr. T heeft zijn iconische gouden kettingen met pensioen gestuurd, maar de hanenkam is na al die jaren gebleven. Naar verluidt probeerde Mr. T ooit een ‘T’ (van Tereaud) in zijn haar te scheren, maar dat mislukte. Hierop besloot Mr. T voor een mohawk te gaan. Slimme zet. 

Dancing with the Stars

Laatste wapenfeit van de voormalige B.A. is zijn deelname aan de Amerikaanse Dancing with the Stars vorig jaar. Erg succesvol was zijn danscarrière niet, hij moest de vloer na drie weken al verlaten.