Leonardo DiCaprio en Jack Nicholson in de undercoverfilm The Departed

Veronica Superguide logo
Leonardo DiCaprio en Jack Nicholson in de undercoverfilm The Departed

Film: de beste undercoveracties in Hollywood!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Sommige avonturen zijn zó gevaarlijk dat onze filmhelden ze alleen onder een valse identiteit kunnen uitvoeren. Dit zijn de gaafste undercoverfilms!

Nu de spannende serie Undercover een hit is op Netflix, en het tweede seizoen al besteld, kijken we even naar de spannendste, leukste undercover-films! In de brede zin des woords, om het lekker afwisselend te houden! Tom Waes en Frank Lammers zijn in geen velden of wegen te bekennen, maar we genieten enorm van:

Mrs. Doubtfire

Robin Williams scheidt van zijn vrouw Sally Field, en de gedeelde voogdij over zijn kinderen is onzeker… Volgens zijn vrouw is hij enorm onbetrouwbaar en weet hij eigenlijk niets van hun kroost.

Stiekem vermomt hij zich als een Schotse bediende, en werkt hij als 'Mrs. Doubtfire' mét zijn eigen kids. Zo’n lastig parket kán natuurlijk niet goed blijven gaan…

Reservoir Dogs

In 1992 kwam regisseur Quentin Tarantino met zijn speelfilmdebuut: Reservoir Dogs. Het is een (zéér) grimmig verhaal over zes criminelen die worden geselecteerd om een juwelier te beroven. De overval gaat totaal de mist in, en de botsende persoonlijkheden van het team zorgen voor een gespannen situatie. En dan zit er ook nog een undercoveragent in het team, peentjes te zweten.

21/22 Jump Street

Jonah Hill en Channing Tatum spelen in 21 Jump Street zo’n beetje de slechtste politieagenten ter wereld. Hun lompe gedrag zorgt ervoor dat het lokale bureau van ze af wil, en ze worden naar de undercover-afdeling gestuurd. Niet omdat ze er echt talent voor hebben, maar omdat ze er een beetje kinds uitzien… En bedankt!

Hun nieuwe opdracht plaatst ze op een middelbare school, waar ze van het ene naar het debacle strompelen. Dat klinkt een beetje flauw, maar 21 Jump Street is een bijzonder grappige film. De sequel, 22 Jump Street is misschien wel nóg beter! Voor als je genoeg hebt van beklemmende misdaadthrillers.

The Departed

Leonardo DiCaprio en Matt Damon maken jacht op elkaar, in het retespannende The Departed van Martin Scorcese. DiCaprio infiltreert als FBI-agent de georganiseerde misdaad, terwijl Damon namens criminelen bij de politie werkt! Ze weten van elkaar dat ze bestaan, maar hebben geen idee wie de mol is…

Face/Off

Nicolas Cage en John Travolta gaan wel héél ver in Face/Off (1997). De twee laten ingrijpende plastische chirurgie op zichzelf uitvoeren, en ontvangen elkaars gezicht(!) in een bizarre transplantatie: zelfs hun haar en stem verandert mee!

Het klinkt te bespottelijk voor woorden - en is het eigenlijk ook - maar levert wel een zéér vermakelijke film op. Plus: Nicolas Cage, de ongenaakbare acteergod, is ons boekje altijd +1!

Undercover

Mooi lijstje, nietwaar? Spanning, melige komedie en… melige spanning! Op dit moment staan Reservoir Dogs én The Departed overigens op Netflix, dus doe er je voordeel mee.

Welke undercoveravonturen zijn jullie favorieten?

Lees verder