De 15 beste Nicolas Cage kapsels

Nicolas Cage haar

Je hebt goede acteurs, je hebt slechte acteurs en dan heb je Nicolas Cage. Een acteur wiens bereik zo ver en divers is dat hij zowel goed als slecht gelijktijdig acteert. En zelfs op z’n slechtst is de Cage vermakelijke dankzij een geheim wapen: zijn haar! Duik mee met ons in de wondere wereld van Nicolas Cage-kapsels!

15. Valley Girl

Het is moeilijk te geloven maar Nic Cage was ooit een mooiboy. Als piepjong acteurtje stal hij al de harten van menig vrouw met z’n warrige jongenskapsel.

De 15 beste Nicolas Cage kapsels

14. Peggy Sue Got Married

Cage z’n mooiboy kapsel moest terug in de tijd richting de jaren ’60 voor Peggy Sue Got Married. Bij ieder ander zou dit rampzalig uitpakken maar de Cage kreeg het gedaan.

De 15 beste Nicolas Cage kapsels

13. Raising Arizona

Bekend als de grote doorbraak van de Nic Cage en tevens de grote doorbraak van z’n haar. Het kapsel van H.I. McDunnough heeft zijn eigen leven en had waarschijnlijk ook een eigen trailer nodig op de filmset. 

De 15 beste Nicolas Cage kapsels

12. Zandalee

Voor Twilight speelde Cage al een soort sexy vampier in Zandalee. De erotische thriller is op zichzelf vrij waardeloos maar gaf ons wel een Nicolas Cage met Dracula-baardje en zwarte golvende lokken tot aan z’n schouders. * Zwijmel * 

De 15 beste Nicolas Cage kapsels

11. Adaptation

Van een van z’n meest sexy kapsels naar het lelijkste (althans bewust lelijkste) kapsel dat de acteergod heeft gedragen. Serieus, welke andere acteur heeft het zelfvertrouwen voor blond schaamhaar op zijn hoofd?

De 15 beste Nicolas Cage kapsels

10. Deadfall

Wat als je de gladste gladjanus ter wereld moet spelen? Dan draag je gewoon het smerigste, gladste kapsel dat menselijk mogelijk is. Nic Cage ging ervoor in Deadfall in een van z’n beste slechte rollen. In 2017 zou hij bijna weer hetzelfde kapsel dragen in Arsenal. Alles komt vroeg of laat weer in de mode!

De 15 beste Nicolas Cage kapsels

9. Outcast

Deze film is een Chinees-Canadees-Amerikaanse productie, wat ongeveer net zo goed werkt als je zou verwachten. Om wat meer bij het oude China uit de film te passen, draagt Nicolas Cage het langste, zwartste haar dat hij ooit gedragen heeft. Héél geloofwaardig hoor… 

De 15 beste Nicolas Cage kapsels

8. Dying of the Light

Nicolas Cage z’n natuurlijke haar is al aardig wild, met hoge en dreigende inhammen die als de kaken van een beest iedere tegenspeler in een bijrol duwen. In Dying of the Light zien we eindelijk een grijze Cage maar het effect is niet minder dreigend. Nog steeds kan niemand de Cage out-acten!

De 15 beste Nicolas Cage kapsels

7. Grindhouse

Dus je hebt 2 films die expres zo slecht mogelijk geschoten zijn en waarin alle acteurs overdreven b-acteurs in lachwekkende kleding spelen. Nóg, dan nóg steelt Nicolas Cage de show als Fu Manchu, de leider van de nazi-weerwolven. Hij transformeert niet volledig in een wolf omdat de hoeveelheid Nic Cage-haar alle camera’s zou doen ontploffen.

6. Bangkok Dangerous

Geen idee wat hier gebeurd is. Misschien kwam Nicolas Cage net terug van z’n Severus Snape-auditie en dacht hij: “fuck it, ik laat dit zwarte tentakelkapsel mooi staan voor Bangkok Dangerous.”

De 15 beste Nicolas Cage kapsels

5. Season of the Witch

Season of the Witch is de Nicolas Cage-versie van Game of Thrones. En daarbij hoort ook zeker een lang bespottelijk kapsel dat gemaakt lijkt te zijn van eersteklas stro.

De 15 beste Nicolas Cage kapsels

4. Ghost Rider

In Ghost Rider loopt Cage de helft van de film rond met een grote vlammende CGI-schedel. Die scènes zijn meer geloofwaardig dan de zwarte pruik die hij de rest van de film draagt. Slecht maar wel indrukwekkend slecht!

De 15 beste Nicolas Cage kapsels

3. Drive Angry

Een vrij standaard kapsel voor Nicolas Cage met één saillant detail: Cage is geblondeerd en dat maakt al het verschil.

De 15 beste Nicolas Cage kapsels

2. Face/Off

‘Less is more’ luidt het gezegde en nergens is dat meer van toepassing dan met het kapsel van Castor Troy. Nic Cage gaat voor de korte coup waardoor de insanity op z’n gezicht en in de rest van de film des te meer popt. Voor het eerst heeft Cage zijn haar genoeg in bedwang om z’n acteerwerk te laten schitteren en dat maakt Face/Off een van zijn allerbeste films.

De 15 beste Nicolas Cage kapsels

1. Con Air

Con Air is leven. Con Air is alles. Con Air is dé Nicolas Cage-film. Het heeft alles en Nic Cage z’n haar is een van de absolute hoogtepunten. Lang, slordig geknipt en smoezelig; perfect voor een gevangene. Nic is geweldig maar z’n haar is perfect en regisseur Michael Bay moet zich schamen dat hij het Cage-haar geen bijzondere vermelding gaf bij de aftiteling.

De 15 beste Nicolas Cage kapsels

Wil je nog meer Nicolas Cage? We hebben ook de beste films van de acteur op een rij gezet. Zo kun je full Cage gaan!