Sinan Eroglu

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sinan Eroglu
BN'ers

Dit zijn de nieuwe gezichten van de Nederlandse romcom!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Naomi Patty

Van Verliefd op Ibiza tot een Toscaanse bruiloft, we zien al jarenlang dezelfde gezichten verliefd worden in de Nederlandse romcom. Maar er wordt nu plaatsgemaakt voor nieuwe acteurs op je scherm. Wij zetten de nieuwe romcom-acteurs voor je op een rij!

 

Ruim twintig jaar na de eerste film gaan we weer terug naar Spanje. Costa!! is vanaf 28 april te zien in de bioscoop. Onze eerste actrice speelt er sowieso in!

 

1. Lisa Zweerman

Lisa Zweerman

Lisa Zweerman zagen we voor het eerst in de comedyserie Aaf. Later volgden er rollen in verschillende tv-series. Zo was ze te zien als Esther ‘Roxy’ de Boer in Smeris. En speelde ze de onzekere Laura in de dramaserie De Slet van 6 vwo. Naast haar bijdragen in tv-series was de Amsterdamse al eerder op het grote doek te zien in de films Rokjesdag en Renesse.

Binnenkort is de actrice weer te bewonderen in de bioscoop, deze keer als Esmee in de nieuwe film Costa!!. In tegenstelling tot haar eerste romcom Rokjesdag heeft ze hier een grotere rol en zien we de actrice nog meer shinen op het grote doek.

2. Sinan Eroglu

Sinan Eroglu

De Amsterdammer begon zijn acteercarrière zoals vele andere acteurs in Goede Tijden, Slechte Tijden. Nadat hij GTST verliet speelde hij in verschillende series, zoals Flikken Maastricht. Met de comedy Homies maakte hij zijn filmdebuut. De rol van Nordin was niet groot, maar je moet ergens beginnen natuurlijk.

Sinan is dit jaar in twee romantische komedies te zien. Hij speelt naast Lisa in de nieuwe Costa!!. In de tweede romcom Foodies, speelt hij een jonge chef die een slechte recensie krijgt van de populaire foodblogger Sam (gespeeld door Sanne Vogel).

Vanaf volgende maand kunnen we Sinan zien kokkerellen als de gepassioneerde chef Marco in Foodies, vanaf 12 mei te zien in de bioscoop.

3. Nora El Koussour

Nora El Koussour

Nora begon in 2016 met acteren, en had meteen een grote rol te pakken. Ze speelde in het drama Layla M. Hierin speelde ze de geradicaliseerde tiener-moslim Layla uit Amsterdam. Voor deze rol kreeg de actrice een Gouden Kalf. Een paar jaar later zagen we de actrice weer in een andere dramafilm De Belofte van Pisa. Het drama-genre lijkt op het lijf geschreven voor de actrice. Twee jaar na haar acteerdebuut speelde ze Nadira Taheri in de crimeserie Mocro Maffia.

De Gouden Kalf-winnares heeft voor dit jaar al het drama even achter zich gelaten en is binnenkort in de bioscoop te zien in de romcom De Marokkaanse Bruiloft.

Vanaf 2 juni bent u uitgenodigd voor De Marokkaanse Bruiloft in de bioscoop.

4. Bo Maerten

Bo Maerten

Bo’s acteercarrière ging van start met de Carry Slee-film Timboektoe. Een paar jaar later kreeg ze de smaak van de soap te pakken met haar rol als Kim Klein in Onderweg Naar Morgen. Het spelen in een soap is Bo nog niet verleerd, want vorig jaar was ze te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. Van soaps tot drama-series (Celblok H, Nieuwe Buren) Bo doet het allemaal!

Bo was al eerder te zien in de romcoms Mannenharten 2 en F*ck de Liefde. Dit jaar kunnen we Bo maar liefst twee keer in een romantische komedie zien! Namelijk in het tweede deel van F*ck de liefde én Zwanger & Co, waarin ze naast Lieke van Lexmond en Manuel Broekman te zien is.

Ook voor het tweede deel van F*ck de Liefde hoef je de deur niet uit. F*ck de Liefde 2 is vanaf 20 mei te zien op Netflix. Zwanger & Co daarentegen is wél op het grote doek te bewonderen. Deze zie je vanaf 7 juli in de bioscoop.

5. Stephanie van Eer

Stephanie van Eer

Stephanie was lange tijd vooral bekend bij het jonge publiek. Rollen in series en films als SpangaS, Heartbeat en Elvy’s Wereld So ibiza! staan op het CV van de actrice. In 2019 maakt de actrice haar debuut als JoJo Abrams in GTST Stories. Ook deze actrice wist Meerdijk te vinden. De rol van JoJo speelt ze uiteindelijk opnieuw in de hoofdserie van de soap waardoor ze nog meer naamsbekendheid krijgt.

 

 

Ook Stephanie is binnenkort te zien in Costa!! als Bibi, naast Abbey Hoes en Soy Kroon.

Al die frisse gezichten in de nieuwe Costa!! wordt wennen voor de fans van de eerste film. Zo gaat het nu met de oude Costa-cast!

6. Edwin Jonker

Edwin Jonker

Edwin zagen we al in verschillende series voorbijkomen, waaronder Voetbalvrouwen en Lotte. Hij heeft ook meerdere kleine rollen gehad in series als Baantjer en Costa!. Meerdijk is een populaire bestemming voor acterend Nederland, want sinds 2020 heeft ook Edwin zijn intrek genomen in het populaire fictieve plaatsje. De rol van bad guy Richard van Nooten in Goede Tijden, Slechte Tijden is Edwin op het lijf geschreven.

Met zijn rol als Winston in het tweede deel van Mannenharten 2 zien we hem voor het eerst in een romcom. Later volgden er nog andere romantische komedies, zoals Tuintje in mijn hart en Just Say Yes om maar wat titels te noemen. Binnenkort zal hij ook te zien zijn in het vervolg van F*ck de Liefde.

Liefde Zonder Grenzen is te zien op Videoland en Pathé Thuis.

Krijg je na dit lijstje nou écht zin om een zoetsappige romcom te kijken, check hier onze top 25 beste Nederlandse romcoms!

Jim Bakkum is ongetwijfeld de koning van de Nederlandse romcom. Mocht je toch een film zonder deze romcom-koning zien, dan hebben we hier een lijstje voor je

Wat is toch die haat-liefdeverhouding met Nederlandse romcoms? Dat lees je hier

Lees verder