costa daan schuurmans rens katja schuurman frida kurt rogiers tommy poster film

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
costa daan schuurmans rens katja schuurman frida kurt rogiers tommy poster film
BN'ers

Wat is er gebeurd met de cast van Costa!?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Costa!! draait bijna in de bioscoop. Daarom is dit hét perfecte moment om terug te blikken op de eerste film. Wat is er gebeurd met de Costa!-cast? Wat hebben zij de afgelopen 20 jaar gedaan?

 

9. John Wijdenbosch als Björn

We beginnen deze toplijst over de cast van Costa! met John Wijdenbosch, die in de film te zien was als propper Björn. Daarna zagen we de acteur onder meer nog terug in Shouf Shouf! Ook startte hij aan een opleiding tot scenarioschrijver. Helaas kwam er op in 2017 een tragisch einde aan zijn leven. John Wijdenbosch kwam samen met zijn vrouw en dochter om bij een ongeluk.

8. Kürt Rogiers als Tommy

Kürt Rogiers is sinds Costa! (waarin hij eveneens gecast was als propper voor de club) in heel veel Vlaamse en Nederlandse series en films te zien geweest. We noemen bijvoorbeeld Danni Lowinski. Daarnaast zie je Kürt Rogiers tegenwoordig ook veelal als presentator voorbijkomen, ook op de Nederlandse tv. Zo was hij bijvoorbeeld cohost van K2 Zoekt K3 en LEGO Masters.

 

Check hier de beste bouwwerken uit het vorige seizoen van LEGO Masters!

7. Peggy-Jane de Schepper als Angela

Peggy Jane de Schepper was in Costa! te zien als Angela, de zus van Janet (Georgina Verbaan – waarover later meer). Na het succes van de film zagen we de actrice terug in verschillende producties. De grootste titel op haar cv is Penoza, waarin ze de rol van Hanneke de Rue-Bannink vertolkte. Inmiddels is het echter alweer een poos stil rondom de actrice, die tegenwoordig werkzaam lijkt te zijn als coach (via De Volkskrant).

Penoza Peggy-Jane de Schepper als Hanneke de Rue-Bannink

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Dirty Lines, Tokyo Vice en Single Drunk Female. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

6. Nadja Hüpscher als Joyce

Nadja Hüpscher (in Costa! te zien als Joyce, een van de arrogante vriendinnen van Angela) scoorde recentelijk nog een rol in Maud & Babs. Maar ook in de jaren daarvoor heeft Nadja Hüpscher niet stilgezeten. De Boekverfilming, Simon, Dennis P., de actrice schitterde in een hoop mooie films. Ook leuk: ze was net als heel veel Costa!-sterren te zien in Goede Tijden, Slechte Tijden. Nadja Hüpscher deed dat echter pas ná Costa!

 

Benieuwd hoe het met al die oud-Goede Tijden, Slechte Tijden-acteurs is? Wij zochten het voor je uit!

5. Anniek Pheifer als Maureen

Ook Anniek Pheifer heeft na haar rol in Costa! (te zien als Maureen, de andere arrogante vriendin van Joyce) een mooi cv opgebouwd. Vlak na het onverwachte succes van de film scoorde de actrice een rol in Westenwind, naast Daan Schuurmans, die we straks natuurlijk ook nog bespreken. Ook kon je de veelzijdige actrice bijvoorbeeld zien in Aanmodderfakker, Het Schnitzelparadijs, Grijpstra & De Gier en Mocro Maffiaeen van de beste titels op Videoland!

4. Daan Schuurmans als Rens

Daar is ie dan: Daan Schuurmans, die we in Costa! leerden kennen als propper Rens. De acteur, die pasgeleden hoge ogen gooide met de geschiedenisserie Het Verhaal Van Nederland, was zoals gezegd eerder te zien in Westenwind. Ook zag je hem samen met Anniek Pheifer in Bellicher en Mocro Maffia. Andere aanraders op zijn cv zijn bijvoorbeeld: Vliegende Hollanders, Heer & Meester en Het Diner.

 

Dit is het geheim van Het Verhaal van Nederland!

3. Georgina Verbaan als Janet

Georgina Verbaan was in Costa! te zien als buitenbeentje Janet, het zusje van Angela. De film volgde kort op haar rol in Goede Tijden, Slechte Tijden, waarmee de actrice doorbrak. Net als bij Daan Schuurmans is Georgina Verbaan inmiddels niet meer weg te denken van de Nederlandse tv. Deze ex -soapie kun je onder meer gezien hebben in 't Schaep met de 5 pooten, Klem, Joyride, Verliefd op Ibiza en Mannenharten.

2. Katja Schuurman als Frida

Onze toplijst over de cast van Costa! is natuurlijk niet compleet zonder Katja Schuurman, die vorige week nog in opspraak kwam. In de film zagen we haar als propper Frida, die haar enkel blesseerde en daarom niet mee kon doen aan de danswedstrijd. Katja Schuurman acteert (Interview), presenteert (Beter laat dan nooit) en zet zich in voor Return to Sender. Ook kun je haar zien in opvolger Costa!!, die bijna in de bioscoop draait!

 

1. Michiel Huisman als Bart

Tot slot dan nog: Michiel Huisman, die in Costa! eigenlijk maar een klein rolletje had als Bart. Inmiddels is de acteur echter uitgegroeid tot een wereldster! We noemen bijvoorbeeld Game of Thrones, The Age of Adaline, Treme, The Haunting of Hill House en Orphan Black. Liever wat Nederlandse werk van de acteur checken? Kijk dan De co-assistent, Meiden van De Wit, Phileine zegt sorry of Volle maan.

 

Je snapt dat Michiel Huisman niet mocht ontbreken in onze toplijst met de beste Nederlandse acteurs ooit!

Net zoals zijn voorganger wordt ook Costa!! (ditmaal geschreven met twee uitroeptekens) een feelgoodfilm over zon, zee, vriendschap en liefde. Van de cast van de eerste film is alleen Katja Schuurman overgebleven. In Costa!! zien we haar als de moeder van Anna (Abbey Hoes), die afreist naar de Spaanse kust om met haar vriendin Bibi (Stephanie van Eer) de zomer door te brengen.

Costa!! draait vanaf 28 april in de bioscoop.

Lees verder