Mocro Maffia

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Mocro Maffia

Krijgt Mocro Maffia een vijfde seizoen? Wij weten het!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Yes! Mocro Maffia krijgt een vijfde seizoen. Dat werd gisteravond bekendgemaakt tijdens de première van de seizoensfinale van het vierde seizoen van Mocro Maffia in De Gashouder in Amsterdam voor cast, makers, pers, fans en gasten.

50 miljoen streams

Mocro Maffia lijkt totaal geen last te hebben van de vloek waar veel series aan lijden: die storten vaak na één of twee seizoenen een beetje in elkaar als een plumpudding. Maar Mocro Maffia heeft het succes sinds de eerste release in 2018 altijd weten vast te houden. Vorige week tikte de misdaadserie zelfs de 50 miljoen streams aan. 

Mocro Maffia

Mocro Maffia in acht landen te zien

Het verhaal over De Paus, Romano, Taxi en de vele anderen is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen en inmiddels in acht landen te zien, waaronder Frankrijk, Duitsland, Japan, Indonesië en België. Het derde seizoen won een Gouden Kalf voor Beste Serie en werd genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring. 

Nieuwe creative producer

De acteur Achmed Akkabi speelt niet alleen de gevreesde rol van De Paus, hij was ook nog eens creative producer van de serie. Die taak draagt hij het komende seizoen over aan regisseur en schrijver Victor D. Ponten. "Ik blijf wel betrokken als één van de schrijvers”, aldus Achmed Akkabi.

Videoland originals 

Mocro Maffia is niet de enige Videoland Original. Inmiddels staan er meer dan dertig dramaproducties op het platform, zoals Nieuwe Buren, Judas, Meisje van Plezier, Soof, De Twaalf van Oldenheim, De Twaalf van Schouwendam, Random Shit, Zwarte Tulp, Woensel West, H3L, Bonnie & Clyde, Follow de SOA, Lieve Mama en de Videoland Academy films Indringer, De Sterfshow en Verdwenen Dagen.

De finale van seizoen 4 van Mocro Maffia is inmiddels te zien op Videoland. Het vijfde seizoen van Mocro Maffia kunnen we in 2023 te zien bij Videoland.

Lees verder