Mocro Maffia seizoen 4: Alles dat je moet weten

Door Alie Sierkstra
Mocro Maffia seizoen 4: Alles dat je moet weten

Kijken jullie uit naar het vierde seizoen van Mocro Maffia? Terwijl je wacht op de nieuwe afleveringen, vertellen wij je graag meer over de serie. Van releasedatum tot plot, dit is alles dat je moet weten over Mocro Maffia seizoen vier!

Mocro Maffia seizoen 4 releasedate

Op 29 januari van dit jaar ging het derde seizoen van Mocro Maffia van start. Seizoen drie was echter nog niet eens afgelopen, of er werd al een nieuw seizoen aangekondigd. Dat heugelijke nieuws werd op 4 februari bekendgemaakt door producent Annemieke van Vliet. Haar productiemaatschappij Fiction Valley gaat dit jaar nog met de nieuwe reeks aan de slag. Wanneer die op Videoland moet verschijnen, is nog niet bekend. Wel weten we dat er vóór de release van seizoen vier nog een miniserie zal komen – net zoals dit jaar met Komtgoed.

Een gokje wagen? We zetten ons geld op begin 2022, mits de serie niet te veel last heeft van de coronacrisis, natuurlijk.

Hoe lang het dan ook mag duren voordat wij er iets van te zien krijgen, achter de schermen zijn ze al druk bezig! "De eerste table read is een feit", aldus de officiële Insta van de reeks.

Informatie over het nieuwe seizoen

Mocro Maffia vertelt over de opkomst van een nieuwe generatie criminelen in de Amsterdamse onderwereld. De hoofdpersonages zijn drie beste vrienden: Romano, Potlood en Paus. Zij maken samen de overstap van kleine criminaliteit naar de georganiseerde misdaad.

Mocro Maffia was al vanaf z’n release een grote hit voor Videoland. De misdaadserie, die gebaseerd is op waargebeurde misdrijven, wordt ieder seizoen beter en beter. Zodoende gaven we ‘m bijvoorbeeld een heel mooi plekje in dit topijstje met de beste series op Videoland. Tevens is de serie verrassend herkenbaar als je het nieuws van de afgelopen jaren ook maar een béétje volgt. We zijn daarom heel benieuwd wat de makers voor seizoen vier in petto hebben!

Plot van Mocro Maffia seizoen 4

Pas op: deze alinea bevat spoilers voor het derde seizoen van Mocro Maffia.

Seizoen drie bleek inderdaad zo spannend te zijn als we al dachten. Achter elke hoek schuilde gevaar: niemand was meer veilig…

Het derde seizoen volgt direct op de miniserie Komtgoed. Romano (Mandela Wee Wee) is spoorloos en Potlood (Nasrdin Dchar) komt alleen te staan in de oorlog tegen De Paus (Achmed Akkabi). Ondertussen zint Nadira (Nora El Koussour) op wraak voor alles wat haar en haar familie is aangedaan.

Seizoen vier van Mocro Maffia vertelt waarschijnlijk over het nieuw ontstane driemanschap van De Paus, Tatta (Robert de Hoog, die onlangs vader is geworden) en Potlood. Althans, als Potlood niet gewoon wordt gebruikt in de onderhandelingen met Romano…

Terugkerende castleden en nieuwe gezichten

Seizoen drie van Mocro Maffia bleek een waar slagveld. Er zijn heel wat castleden die het niet overleefd hebben… Zo werd Cobus (Bart Slegers) gedood door Tatta, kreeg Joey (Sjoerd Fleur) het aan de stok met Nadira die de aanslag zelf trouwens ook niet overleefde, en zien we Mo de Show (de in opspraak geraakte Bilal Wahib) eveneens niet meer terug. En dat zijn nog maar een paar van de moorden die plaatsvonden in het derde seizoen!

Wie we sowieso wel terugzien, zijn Paus, Tatta en Potlood. Naar verwachting zullen ook Romano en Komtgoed (Marouane Meftah) weer van de partij zijn. Alhoewel... Komtgoed werd in seizoen drie herenigd met zijn vrijgelaten oom en lijkt helemaal klaar te zijn met de criminaliteit.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Mocro Maffia reacties van fans

Het derde seizoen van Mocro Maffia brak meteen een record op Videoland. De eerste aflevering trok namelijk meteen 30 procent meer kijkers dan de eerste aflevering van het vorige seizoen. Niet verwonderlijk: zoals gezegd wordt de serie steeds beter en beter. En dat betekent dat heel veel mensen nu alweer enorm uitkijken naar seizoen 4. Kijk maar:

Mocro Maffia seizoen 4 geruchten en speculatie

Als het aan de cast ligt, gaat Mocro Maffia nog wel een poosje door. Neem Iliass Ojja (Taxi) in gesprek met NU.nl: "Ik denk dat de kijkers nog niet klaar zijn met ons. En als Flikken Maastricht het al vijftien seizoenen volhoudt... Er is inspiratie genoeg. Ik heb alle vertrouwen in [de maker], die maakt er wel wat van."

Echte duidelijkheid over de toekomst van de serie hebben we echter niet. Videoland zou met die geweldige kijkcijfers wel gek zijn om de stekker eruit te trekken. Maar of er ook nog een vijfde seizoen op de planning staat, durven we toch niet met zekerheid te zeggen. Wel is inmiddels dus duidelijk dat het vierde seizoen weer voorafgegaan wordt door een soort prequel in de vorm van een spin-off.

Mocro Maffia is (losjes) gebaseerd op het gelijknamige boek van misdaadjournalist Wouter Laumans. Akkabi en Thijs Römer zijn als makers van de serie grotendeels hun eigen weg ingeslagen, maar toch berusten er wel degelijk elementen op gebeurtenissen uit de echte onderwereld. Als je nog wat te lezen zoekt, kunnen we je dat boek van harte aanbevelen, evenals opvolger Wraak!

Meer voorpret voor het nieuwe seizoen van Mocro Maffia? Check dan bijvoorbeeld dit toplijstje met de real-life liefjes van de cast. Ook noemen we dit overzicht met de elf beste true crime-series op Videoland. Daar zit voor jou als liefhebber van de onderwereld vast ook nog wel wat te bingen tussen!