'Minderjarig jongetje toont geslachtsdeel in livestream Bilal Wahib'

Bilal Wahib en Oussama Ahammoud

UPDATE: De Amsterdamse politie heeft eerder vandaag een 22-jarige man aangehouden, naar alle waarschijnlijkheid Bilal Wahib.

Het originele bericht volgt hieronder:Op twitter en Instagram gaat een best wel schokkend fragment rond, afkomstig uit een livestream met daarin acteurs Bilal Wahib en Oussama Ahammoud. De twee zouden een jongetje van (vermoedelijk) 12 hebben "gemanipuleerd" om zijn geslachtsdeel te tonen voor geld, wat hij even later ook deed.

Het Insta-kanaal Marwa Juice, dat zichzelf omschrijft als de Nederlandse TMZ, deelde de fragmenten uit de stream van de Mocro Maffia-acteurs voor het eerst. "Een kleine jongen van 12 jaar kreeg geld aangeboden om zijn geslachtsdeel te laten zien", schrijft het kanaal. "Hier ging hij in eerste instantie niet mee akkoord. Hij is zo erg gemanipuleerd dat hij uiteindelijk toch zijn geslachtsdeel heeft laten zien aan duizenden kijkers."

Reactie Bilal en Oussama

Wij hebben het management van Bilal en Oussama gevraagd naar een reactie, maar hun vertegenwoordigers konden op dit moment helaas nog geen reactie geven.

Reactie politie

De politie heeft de beelden inmiddels ook gezien en onderzoekt ze. Omdat het vermoedelijk om een minderjarige jongen gaat, zit de zedenpolitie op de zaak.

Wat vinden RTL en de NPO?

RTL had voor vanavond eigenlijk een Rooijakkers over de Vloer-aflevering met Bilal Wahib op de planning staan, maar een woordvoerder van de zender liet aan Shownieuws weten dat die uitzending wordt geschrapt. BNNVARA (de omroep die Teenage Boss met Bilal uitzendt) en NPO Zapp gaven aan NU.nl de volgende reactie: "BNNVARA en NPO Zapp keuren dit ten zeerste af. Op dit moment probeert BNNVARA in contact te komen met de betrokkenen."

Nasrdin Dchar haalt uit

Bilal en Oussama's Mocro Maffia-collega Nasrdin Dchar heeft geen goed woord over voor de twee. Hij haalt fel uit in een berichtje op zijn Insta-story en vindt dat de jongens zich diep moeten schamen. 

'Minderjarig jongetje toont geslachtsdeel in livestream Bilal Wahib'