Dit zijn de bioscoopreleases van februari 2020

Birds of Prey

Hollywood doet het in januari altijd rustig aan, maar in februari wordt weer vol gas gegeven! Grote spektakelfilms zoals Birds of Prey en Sonic the Hedgehog worden afgewisseld door kleinere meesterwerken zoals Little Women en The Lighthouse. Dit zijn de bioscoopreleases van februari 2020!

Birds of Prey

6 februari

Margot Robbie is terug als Harley Quinn in Birds of Prey! Deze spin-off van Suicide Squad (dat weer een spin-off is van Batman, om het overzichtelijk te houden) zet een groep pittige dames in de hoofdrollen, die het opnemen tegen Roman Sionis, de grootste schurk van de stad. Zonder Joker maar wel met Mary Elizabeth Winstead en Ewan McGregor in de dikke cast.

Little Women

6 februari

Na Lady Bird keert regisseur Greta Gerwig terug met Little Women! Jo March (Saoirse Ronan) wil schrijfster worden maar in de 19e eeuw waren Amerikaanse uitgevers niet zo happig op vrouwelijke hoofdrolspeelsters… tenzij ze trouwen met een man of doodgaan aan het einde van het boek. Samen met haar drie zussen zoekt Jo naar erkenning en geluk in een vrouwonvriendelijke wereld.

Sonic the Hedgehog

13 februari

Het computergame-personage Sonic the Hedgehog krijgt zijn eigen film in februari! De supersnelle blauwe egel doet mensen versteld staan, want waar komt zo’n bizar schepsel vandaan? Een vriendelijke politieagent (James Marsden) probeert Sonic te redden uit de klauwen van de kwaadaardige Doctor Robotnik, gespeeld door een ouderwets hysterische Jim Carrey.

Fantasy Island

13 februari

Gebaseerd op een jaren ’70 serie en omgebouwd tot een horrorfilm door de experts van Blumhouse. Fantasy Island trekt mensen wereldwijd en laat hen hun wildste dromen verwezenlijken. Wat kan er misgaan?! Met Maggie Q, Lucy Hale en Michael Peña  

Primal

13 februari

Primal had ons bij Nicolas Cage maar er zit ook een verhaal in. Als jager Frank heeft hij letterlijk een scheepslading aan dieren in de Braziliaanse jungle gevangen, inclusief een levensgevaarlijke witte jaguar! Tijdens de boottocht ontsnapt echter een gevangengenomen huurmoordenaar en die besluit alle beesten los te laten voor maximale chaos. Ook met Famke Janssen, voor als Nic Cage nog niet genoeg reden was om Primal te zien. By the way, dit zijn onze favoriete Nicolas Cage-films.

The Call of the Wild

19 februari

Buck is een grote vrolijke half-Sint Bernhard die op een dag gestolen wordt van zijn eigenaar in Californië. Door zijn omvang brengen de dieven hem naar fucking Alaska om te verkopen als sleehond voor de goudzoekers. Zo leert hij Harrison Ford kennen en samen trotseren ze de wildernis en smeden een ouderwets ontroerende vriendschap. Saillant detail: de hond is computer geanimeerd! Blijkbaar hadden alle honden in Hollywood volle agenda’s.

The Gentlemen

20 februari

Guy Ritchie keert na de Aladdin-remake terug naar zijn favoriete genre: misdaadkomedies vol snel pratende Britse acteurs. Mickey Pearson (Matthew McConaughey) wil zijn wietimperium in Londen verkopen waardoor de halve onderwereld wakker wordt en een graantje probeert mee te pikken. Ook met Charlie Hunnam, Hugh Grant en Colin Farrell. Die laatste wordt trouwens The Penguin in de nieuwe Batman-film!

Like a Boss

27 februari

Mel en Sydney (Rose Byrne en Tiffany Haddish) zijn hartsvriendinnen die dromen van een eigen beauty company. De steenrijke Claire Luna (Salma Hayek) geeft ze die kans, maar kunnen vrienden ook samen een bedrijf goed runnen? Nee natuurlijk niet, anders maak je er geen leuke komedie over!

The Lighthouse

27 februari

Robert Pattinson en Willem Dafoe zijn twee vuurtorenwachters die op een afgelegen eiland langzaam krankzinnig beginnen te worden. Eenzaamheid en alcohol blijken weer eens een gevaarlijke combinatie te zijn! Een bizarre zwartwit horror die wereldwijd lof en filmprijzen in de wacht sleept.

Blijf je liever thuis om Netflix uit te spelen? Check gauw wat er in februari allemaal op Netflix verschijnt! Vergeet ook niet lineair tv te kijken in de nieuwe maand, deze nieuwe programma’s en finales komen er namelijk aan.