Deze films en series mag je niet missen (mei 2022)

The Staircase, Colin Firth
© HBO Max

Iedere maand overstromen de streamingdiensten met talloze nieuwe films en series. Maar welke titels zijn de moeite waard en mag je echt niet missen? Wij hebben een overzicht voor je gemaakt.

Netflix

 

Along for the Ride (2022)

Tiener Auden (Emma Pasarow) staat op het punt om te gaan studeren, maar voordat het zover is, verblijft ze in de zomer bij haar vader in het slaperige stadje Colby. Omdat ze niet kan slapen, struint ze in de avond door de straten en daar ontmoet ze de charmante Eli (Belmont Cameli). De mysterieuze jongen neemt haar mee op sleeptouw en samen beleven ze allerlei avonturen.

 

Along for the Ride is vanaf 6 mei te zien op Netflix.

 

Loin du Périph (2022)

Omar Sy (Lupin) is reden genoeg om deze Franse misdaadcomedy te kijken. In Loin du Périph speelt hij een eigenzinnige rechercheur die moet samenwerken met een collega van vroeger. De twee mannen zijn tegenpolen, maar hebben elkaars hulp hard nodig wanneer een simpele drugsdeal onderdeel lijkt te zijn van een groot complot.

The Lincoln Lawyer (seizoen 1)

Matthew McConaughey schitterde al eerder in de boekverfilming The Lincoln Lawyer, maar in deze Netflix-serie wordt de rol van rijdende raadsman gespeeld door Manuel Garcia-Rulfo. Mickey Haller is een gehaaide advocaat die geen kantoor heeft, maar werkt vanuit zijn auto. Hij krijgt de taak om een rijke moordverdachte te verdedigen en zet daarmee alles op het spel.

The Lincoln Lawyer is vanaf 13 mei te zien op Netflix.

 

Stranger Things (seizoen 4, deel 1)

Mei staat volledig in het teken van Stranger Things, al zie je aan het einde van de maand nog maar het eerste deel van het vierde seizoen. Voor het tweede gedeelte moet je wachten tot 1 juli. De kids zijn ondertussen ouder en wijzer geworden, maar hun bovennatuurlijke avonturen hebben flinke littekens achtergelaten en een nieuwe dreiging staat alweer voor de deur.

Het eerste deel van het vierde seizoen van Stranger Things is vanaf 27 mei te zien op Netflix.

 

Disney+

 

Knabbel en Babbel: Rescue Rangers (2022)

30 jaar na het succes van de Rescue Rangers zijn Knabbel en Babbel vervreemd van elkaar. Knabbel werkt als verzekeringsadviseur en Babbel probeert vast te houden aan zijn gloriedagen als televisiester, maar wanneer tekenfilmfiguren worden ontvoerd, moeten de eekhoorns weer samen komen om het mysterie op te lossen.

Knabbel en Babbel: Rescue Rangers is vanaf 20 mei te zien op Disney+.

 

Obi-Wan Kenobi (seizoen 1)

Na The Mandalorian en The Book of Boba Fett pakt Disney+ opnieuw groots uit met een Star Wars-serie. Vanaf 27 mei, de eerdere releasedatum was 25 mei, kruipt Ewan McGregor opnieuw in de huid van Obi-Wan Kenobi. De Jedi Master heeft zich teruggetrokken op de planeet Tatooine en beschermt van een afstandje de jonge Luke Skywalker.

Obi-Wan Kenobi is vanaf 27 mei te zien op Disney+.

 

HBO Max

 

The Staircase (seizoen 1)

De Netflix-documentaireserie The Staircase vertelde het verhaal van schrijver Michael Peterson en de raadselachtige dood van zijn vrouw Kathleen. In deze gelijknamige dramaserie op HBO Max wordt het waargebeurde drama verpakt in een spannend mysterie met Colin Firth en Toni Colette in de hoofdrol. Wanneer Kathleen van de trap valt en overlijdt, lijkt het een tragisch ongeluk, maar is dat wel zo?

The Staircase is vanaf 6 mei te zien op HBO Max.

 

The Time Traveler’s Wife (seizoen 1)

Na de verfilming met Rachel McAdams en Eric Bana is er nu een serie van het romantische boek The Time Traveler’s Wife. Theo James (Divergent) speelt Henry, een man die door de tijd kan reizen. Hij heeft hier geen controle over en dat zet de relatie met zijn vrouw Clare (Rose Leslie uit Game of Thrones) onder grote druk.

The Time Traveler’s Wife is vanaf 16 mei te zien op HBO Max.

 

Amazon Prime Video

 

Bosch: Legacy (seizoen 1)

Na zeven seizoenen kwam er een einde van misdaadserie Bosch, waarin Titus Welliver de rol speelt van eigenzinnige rechercheur Harry Bosch. Je hoeft hem niet lang te missen, want Amazon Prime Video komt nu al met een spin-off. In Bosch: Legacy gaat Harry aan de slag als privé-detective. Hij helpt een zieke miljardair om zijn erfgenaam te vinden, maar niet iedereen wil dat deze persoon gevonden wordt.

Bosch: Legacy
© Amazon Prime Video

Bosch: Legacy is vanaf 6 mei te zien op Amazon Prime Video.

 

Night Sky (seizoen 1)

Het echtpaar Irene (Sissy Spacek) en Franklin (J.K. Simmons) heeft in de achtertuin een schuur die leidt naar een vreemde, verlaten planeet. Ze bezoeken regelmatig deze kamer om van het uitzicht te genieten en proberen dit zo goed mogelijk geheim te houden. Maar wanneer op een dag een mysterieuze man verschijnt, verandert alles.

Night Sky is vanaf 20 mei te zien op Amazon Prime Video.

Alle releases op een rij