The Mandalorian seizoen 3: Alles dat je moet weten

The Mandalorian seizoen 3
© Lucasfilm/Disney

Star Wars-serie The Mandalorian ontpopte zich al snel tot een van de allerbeste series op Disney+ dus duurt het wachten op seizoen 3 nu al veel en véél te lang. Wat weten we eigenlijk al over dat derde seizoen? Wij gingen op onderzoek uit.

The Mandalorian seizoen 3 releasedate

Jaaa, dé vraag der vragen natuurlijk: wanneer kunnen we weer genieten van Baby Yoda, aka Grogu, en de bijna-prefecte premiejager Din Djarin (Pedro Pascal)? Het korte antwoord: dat weten we niet. Het iets langere antwoord: misschien al in het voorjaar van 2022. Hoezo? Nou, laatst lekte uit dat de opnames van The Mandalorian seizoen 3 in april van dit jaar zouden beginnen, maar Pedro himself zei later, in juni (in een interview met Variety), dat de opnames nog helemaal niet waren begonnen. Dus... het leek bleek niet te kloppen.

We mikken nu op een release in de tweede helft van 2022. En het zou zomaar kunnen dat we ook gewoon weer in de december-periode terechtkomen.

Maar eh... officieel is er dus nog helemaal geen releasedate bekend.

Plot van The Mandalorian seizoen 3

We zouden juicy plot-details graag met een fikse force-pull naar ons toetrekken, maar dat gaat niet. Disney, Lucasfilm, maker Jon Favreau; iedereen die ook maar iets met The Mandalorian te maken heeft, houdt de lippen stijf op elkaar. Toch kunnen we wel een educated guess doen.

Mando - nu in het bezit van de beruchte Darksaber - gaat ongetwijfeld naar de planeet Mandalore, waar die Saber een enorme rol speelt. Bo-Katan (Katee Sackhoff) zal dit bijzondere lichtzwaard waarschijnlijk wel in haar bezit willen krijgen dus dat wordt keihard knokken. Verder móet Baby Y-, euhm, pardon, Grogu natuurlijk gewoon terugkomen. Klaar.

Terugkerende castleden

Komen er castleden terug? Ongetwijfeld. Pedro Pascal zal zijn Mando-helm weer opzetten en (hopelijk) ook weer af en toe afdoen. Daarnaast lijkt Bo-Katan-actrice Katee Sackhoff ons ook een zekerheidje, net als Carl Weathers' Greef Karga. En hoe zit het met Imperial Moff Gideon, gespeeld door legend Giancarlo Esposito? Nou, Giancarlo gaf eind vorig jaar in een interview met EW al aan dat hij verwacht dat zijn bad guy in seizoen 3 nog veel meer voorkomt. Goed nieuws dus! Verder blijft het speculeren.

The Mandalorian seizoen 3: Alles dat je moet weten

Wie absoluut niet meer voorkomt: Cara Dune, het personage van MMA-bekendheid Gina Carano. De actrice stuurde een stel "onacceptabele" posts de wereld in waarna Lucasfilm haar eruit bonjourde. Bye! Wat dat betekent voor het personage Cara Dune? Die zien we ook niet meer terug want de makers gaan de rol niet recasten.

The Mandalorian seizoen 3: Alles dat je moet weten

Nieuwe gezichten

We gaan ongetwijfeld ook veel nieuwe Star Wars-gezichten zien in seizoen 3. Of al bestaande personages, zoals Rosario Dawson mocht doen met Ahsoka Tano, die al in de Star Wars-animatieseries zat. Voor nu kunnen we daar eerlijk gezegd nog niets zinnigs over zeggen. De makers weten het castingproces goed binnenskamers te houden!

The Mandalorian: ontvangst en reacties van fans

Die ziek vette Luke Skywalker-cameo in de seizoensfinale van The Mandalorian 2 zorgde ervoor dat Star Wars-fans nog net niet van hun bank af gleden. Maar ook daarvoor al kreeg de serie enorm veel lof. Of je nu een diehard-fan bent of een casual kijker: de meerderheid genoot van elke Mando-minuut. De Rotten Tomatoes-score van 93% laat zien dat ook critici weglopen met deze Disney+ serie.

The Mandalorian seizoen 3: geruchten

Afhankelijk van het verloop van spin-off-serie The Book of Boba Fett, vanaf december 2021 op Disney+, zou het zomaar kunnen dat Boba Fett (Temuera Morrison) en Fennec Shand (Ming-Na Wen) daarna weer opduiken in The Mandalorian seizoen 3. Laten we het hopen. Uiteraard kunnen we er ook lustig op los speculeren wat betreft Luke Skywalker want er zijn nog wel 100 dingen die we Mark Hamill graag zien doen in het Star Wars-universum. Voor nu zijn er helaas geen geruchten die erop wijzen dat hij ook daadwerkelijk terugkeert. Hopelijk horen we snel meer!

In de tussentijd gaat het werk aan déze Star Wars-films en -series ook nog door.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.